به گزارش جام جم آنلاین، محمدمهدی گویا گفت: سه سال است که با تلاش همگانی همکاران سختکوش ما به ویژه در دانشگاههای علوم پزشکی بندرعباس، کرمان، بم، ایرانشهر و جیرفت انتقال محلی مالاریا در کشور نداشته ایم.
وی افزود: امیدواریم همین امسال یا سال آینده موفق شویم گواهینامه حذف مالاریا را دریافت کنیم. این موفقیت نه تنها یک دستاورد بزرگ بهداشتی برای کشور است بلکه از آنجا که حذف مالاریا یکی از اهداف هفده گانه توسعه پایدار جهانی اعلام شده است، یک دستاورد توسعهای برای ایران و منطقه مدیترانه شرقی محسوب میشود.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر با اشاره به اینکه هیچ کشوری در منطقه با وسعت و جمعیت ایران به این موفقیت بزرگ دست نیافته است، بیان داشت: در جریان همه گیری کرونا طی دو سال اخیر شاهد جابجاییهای عظیم جمعیتی در منطقه بودیم که وضعیت مالاریا را نگران کننده کرد.
گویا اضافه کرد: تا سال ۲۰۱۹ شاهد کاهش مرگ ناشی از مالاریا بودیم ولی در سال ۲۰۲۰ شاهد افزایش موارد ابتلاء و مرگ ناشی از این بیماری شدیم. به طوری که در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۲۲۷ میلیون و در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۲۴۱ میلیون نفر به مالاریا مبتلا شدند.
وی با بیان اینکه مرگ ناشی از مالاریا در جهان از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ بالغ بر ۶۹ هزار مورد افزایش یافت، اظهار داشت: اکثر موارد مرگ مربوط به کودکان زیر ۵ سال بود. موارد مرگ ناشی از مالاریا در جهان طی سال ۲۰۲۰ نیز ۶۲۷ هزار نفر تخمین زده میشود که ۸۰ درصد از آن در آفریقا و کودکان بوده اند.
گویا با اشاره به اینکه برنامه مالاریا در ایران و جهان مورد تهدید جدی قرار دارد، ادامه داد: در فروردین امسال در جمعیت غیرایرانی موارد ابتلاء در استان سیستان و بلوچستان ۶ برابر افزایش یافت. بنابراین این بیماری ممکن است در اثر غفلت در کشور شعله ور شود.
وی گفت: قدمت مالاریا در ایران سه هزار ساله بوده و بیش از نیم قرن است که با آن مبارزه میکنیم. خوشبختانه از سال ۹۶ تاکنون شاهد موردی از ابتلاء بر اثر انتقال محلی نبوده ایم. تعداد موارد ابتلاء از ۹۸ هزار و ۱۶۰ نفر در سال ۹۱ به ۱۰۰۸ نفر در سال ۱۴۰۰ رسیده است که از این تعداد ۶۹۳ نفر ایرانی و مابقی غیرایرانی بوده اند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر در پایان یادآور شد: ایران تا سال ۲۰۲۵ به گواهی اخذ مالاریا نائل میشود. موارد ابتلای بومی از سال ۲۰۱۸ تاکنون در کشور به صفر رسیده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت