به گزارش جام جم آنلاین، کارگروه محیط زیست (یک سازمان غیرانتفاعی آمریکایی فعال در زمینه مواد شیمیایی سمی، آلاینده های آب آشامیدنی، مسئولیت شرکتها و یارانه کشاورزی) اخیرا گزارش سالانه خود را موسوم به راهنمای خریداران در مورد آفتکش ها در محصولات کشاورزی منتشر کرد که شامل دو فهرست عمده است؛ به ۱۲ (محصول) آلوده و ۱۵ (محصول) پاک که این فهرست ها میوه ها و سبزیجات را از جهت داشتن بیشترین و کمترین میزان بقایای آفتکشها به ترتیب طبقهبندی میکنند.
فهرست کارگروه محیط زیست به نام ۱۲ ماده آلوده شامل فهرستی از غذاهای غیرارگانیک با بیشترین میزان بقایای آفتکش هاست.
این گروه نمونه های مورد آزمایش اخیر از برنامه داههای آفت کش های وزارت کشاورزی آمریکا و اداره مواد غذایی و دارویی آمریکا تحلیل کرده است.
وزارت کشاورزی آمریکا برای رسیدن به داده های واقعی میوه ها و سبزیجات را می شورد، سطح آنها را تمیز و پوست می کند و بعد از جهت وجود بقایای آفت کش ها بررسی می کند.
میوههای دارای کمترین آلایندگی |میوههای دارای بیشترین آلایندگی
کارگروه محیط زیست در پی تحلیل داده های به دست آمده از وزارت کشاورزی آمریکا پی برده ۹۹ درصد نمونه های توت فرنگی باقیمانده قابل ردیابی دست کم یک نوع آفتکش را دارند، همچنین در گزارش سال جاری این کارگروه در فلفل قرمز و فلفل دلمه ای بیشتر از قبل باقیمانده آفت کش ها دیده می شود؛ در ضمن اسفناج معمولی به طور متوسط ۱.۸ بیشتر از بقیه محصولات آزمایش شده دارای باقیمانده آفتکشهاست و کلم پیچ، کلم سبز و خردل چینی بیشترین میزان آفت کش دیده شد را در مجموع در خود داشتند.
فهرست این میوهها شامل انواع توت فرنگی، اسفناج، کلم ها شامل برگ، سبز و خردل چینی، انواع سیب، انواع انگور، فلفل دلمه ای و فلفل قرمز، انواع توت، شلیل، هلو، گلابی، گوجه فرنگی و جعفری است.
میوههایی با بیشترین میزان باقیمانده سموم کشاورزی
فهرست محصولات پاک بر خلاف فهرست ۱۲ میوه آلوده شامل فهرستی از میوه ها و سبزیجات با کمترین میزان باقیمانده آفت کش ها در انهاست که ۷۰ درصد نمونه ها هیچ میزان قابل ردیابی از آفت کش را نداشتند، ضمن اینکه بسیاری از این میوه ها پوسته بیرونی دارند که معمولا قبل از مصرف کنده می شود.
این میوه ها و سبزیجات شامل آووکادو، ذرت شیرین، آناناس، انواع پیاز، پاپایا (خربزه درختی)، نخود فرنگی (یخزده)، هندوانه، انبه، سیب زمینی شیرین، قارچ، کلم پیچ، مارچوبه، طالبی، کیوی و ملون است.
با اینکه کارگروه زیستمحیط بر مضر بودن وجود آفت کش ها در میوه ها و سبزیجات اصرار دارد، شماری از کارشناسان معتقدند هم روش شناسی این کارگروه برای سنجش سموم دقیق نبوده است و هم انتشار این نوع فهرست ها موجب مصرف کمتر محصولات زراعی توسط مردم می شود.
مکسین اسمیت متخصص تغذیه در درمانگاه مرکزی کلیولند آمریکا می گوید: همین حالا هم مردم آمریکا به اندازه کافی میوه و سبزیجات مصرف نمی کنند و تنها ۱۰ درصد مردم میزان استاندارد و توصیه شده این محصولات را مصرف می کنند.
این نوع فهرست ها موجب می شود مردم کمتر میوه بخرند در حالیکه این محصولات ارزش غذایی زیادی دارند.
منبع: ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «قابکوچک» با رسول نجفیان، بازیگر، نویسنده و مجری پیشکسوت تلویزیون مطرح شد
بررسی ابعاد مختلف سواد سلامت در گفتوگوی «جامجم» با یک دکتر روانشناس کودک و نوجوان: