به گزارش جام جم آنلاین، باید در نظر داشته باشیم که بیماران مبتلا به زوال عقل قادر به انجام فعالیت های روزانه و ضروری خود به تنهایی نیستند واگر شخص دیگری از آنها مراقبت نکند دچار مشکل می شوند.
بهداشت نامناسب دندان و تجمع باکتری ها در دهان منجر به بیماری های دندان و لثه می شود. همچنین می تواند منجر به اختلال در سایر قسمت های بدن شود. برای مثال، شواهدی از ارتباط بین مشکلات پریودنتال و دیابت و همچنین بیماریهای قلبی و عروقی وجود دارد.
همچنین عدم رعایت بهداشت دهان و دندان با شروع اختلالات عصبی مانند زوال عقل همراه است. این بیماری پیشرونده عصبی توانایی بدن برای انجام فعالیتهای عادی را تغییر میدهد. حافظه، استدلال و ارتباط را مختل می کند و همچنین رفتار را تغییر می دهد.
آنچه می دانیم این است که بین میکروب های دهان و ایجاد اختلالات در مغز ارتباط وجود دارد که باعث تغییرات شیمیایی در مغز وبه دنبال آن مرگ بافت عصبی می گردد.
میکروارگانیسم های موجود در دهان می توانند به مغز برسند و باعث التهاب و آسیب قابل توجهی به آن شوند.
افرادی که دندان های خود را مسواک نمی زنند و بهداشت دهان و دندان ضعیفی دارند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های روانی هستند. بنابراین، رعایت بهداشت دهان برای کاهش خطرات در آینده بسیار مهم به نظر می رسد.
زوال عقل بر سلامت دندان ها تأثیر منفی دارد. در واقع مطالعات نشان میدهد که بروز مشکلات سلامت دهان در افراد مبتلا به اختلال شناختی بیشتر است.
ناتوانی در انجام فعالیت های روزانه، حفظ روال مراقبت از دهان را دشوار می کند. این منجر به شیوع بیشتر پوسیدگی، بیماری پریودنتال، ضایعات درمان نشده و از دست دادن دندان می شود.
مشکلات رایج سلامت دندان در افراد مبتلا به زوال عقل:
افراد مبتلا به زوال عقل ممکن است مشکلات سلامت دندانی مختلفی را تجربه کنند. کاهش توانایی در حفظ بهداشت مناسب دندان یا پروتز یکی از مهم ترین علل بدتر شدن وضعیت بهداشت دهان است.
خشکی دهان، تغییر در رژیم غذایی و داروهایی که برای درمان این اختلالات استفاده می شود نیز در ایجاد بیماری نقش دارند.
شایع ترین مشکلات سلامتی وبهداشت دهان چیست؟
ژنژیویت و بیماری پریودنتال:
وقتی بهداشت دهان و دندان کافی نباشد، باکتریها و بقایای مواد غذایی روی سطوح دندان و لثه تجمع میکنند.اگر با مسواک زدن روزانه از بین نروند، ممکن است کلسیفیه شود که منجر به جرم دندانی می شود.
این تجمع باکتری ها باعث التهاب بافت لثه می شود. لثه ها قرمز روشن، متورم، دردناک می شوند و به راحتی خونریزی می کنند. بدون درمان سریع، این مشکل می تواند به بیماری پریودنتال تبدیل شود.
التهاب پیشرفت میکند ودر بافتهایی که از دندانها حمایت میکنند، عفونت ایجاد میکند. در نتیجه پاکتهای عمیقی در لثهها تشکیل میشوند که حاوی جرم، باکتری و چرک هستند. استخوانی که دندان ها را در جای خود نگه می دارد، از بین رفته و باعث حرکت یا بیرون آمدن آن ها می شود. اما این التهاب تنها عواقبش نیست این مشکل باعث بدتر شدن و تسریع پیشرفت اختلال شناختی مانند آلزایمر میشود.
پوسیدگی دندان:
پوسیدگی یکی دیگر از مشکلات شایع سلامت دندان در افراد مبتلا به زوال عقل است. مشکلات تاج دندان و ریشه شایع ترین مسئله در این بیماران است.
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و رژیم غذایی سرشار از مواد قندی به بدتر شدن وضعیت این بیماران کمک می کند.
اگر از بین رفتن مواد معدنی دندان به سرعت درمان نشود، دندان از بین می رود. ضایعه به سمت مرکز دندان، جایی که پالپ قرار دارد، پیش میرود. بنابراین، بیماران ممکن است حساسیت، درد و عوارضی مانند عفونت یا شکستگی را تجربه کنند.
دهان خشک:
خشکی دهان یک مشکل نسبتاً شایع در بیماران مبتلا به زوال عقل است، به ویژه در افرادی که داروهای ضد افسردگی و آرام بخش مصرف می کنند. بسیاری از داروهایی که برای درمان زوال عقل استفاده می شوند تولید بزاق را کاهش می دهند و در نتیجه باعث خشکی دهان می شوند.
کمبود آب در دهان باعث ایجاد ناراحتی هنگام غذا خوردن، بلعیدن و صحبت کردن می شود. همچنین باعث ایجاد مشکل در ماندن پروتزها در محل یا ایجاد ناراحتی در استفاده ازآنها و همچنین باعث ایجاد حفره و بیماری پریودنتال می شود.
منبع: بهداشت نیوز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: