به گزارش جام جم آنلاین خراسان شمالی ؛ بنا یه اعلام اداره ارتباطات و اطلاع رسانی راه و شهرسازی خراسان شمالی، مهندس قاسم قاسمی عنوان داشت: به زودی ۷ دستگاه شتابنگار بر خط زلزله در شهرهای گرمخان، فاروج، شوقان،پیش قلعه، ناوه، گیفان، ودشت گرمه استان نصب میشود.
وی افزود: با پیگیری اداره کل راه و شهرسازی استان خراسان شمالی در سال ۱۳۹۸ آماده سازی زیر ساخت ۶ ایستگاه شتابنگار بر خط در شهرهای بجنورد، اسفراین، آشخانه، شیروان ، جاجرم ، راز نصب و راه اندازی گردید، همچنین پیش از این نیز ۲۰ دستگاه شتابنگار دیجیتال در مناطق مختلف استان نصب بوده که با نصب ۶ دستگاه شتابنگار در مجموع وسعتی بیش از سطح استان را پوشش میدهند.
مهندس قاسمی با بیان اینکه ماهیت این دستگاه ها سنجش ابعاد حوادث زلزله و خسارات ناشی از آن است، افزود: سرعت در انتقال اطلاعات مربوط به شتاب زلزله به مراکز مدیریت بحران زمینه افزایش سرعت عمل مسئولان مدیریت بحران و گسیل نیروهای امدادی را به مناطق زلزله واقع شده در استان را فراهم می کند.
وی افزود: اگر سازهای براساس آیین نامه ۲۸۰۰ طراحی شود و نظارتها در حال ساخت و ساز درست اجرا شود در هنگام وقوع زمین لرزه مشکلی ایجاد نمیشود و با خسارت جانی و مالی همراه نمیشود.
وی سامانههای هشدار پیش هنگام و پاسخ سریع را مهمترین ابزار مدیریت بحران توصیف کرد و یادآور شد: اهمیت این سامانهها به قدری است که امروزه کشورهای لرزهخیز و پیشرفته جهان قدمهای بسیار مهمی را در طراحی و اجرای آنها در شهرها و مناطق مهم و پرجمعیت برداشتهاند که در کشور ما نیز ضرورت راه اندازی در شهرهایی مانند تهران، تبریز، مشهد، کرمان، شیراز، اصفهان، ارومیه، رشت، ساری، بجنورد، و سایر شهرهای لرزهخیز اجتناب ناپذیر است.
وی درباره نحوه عملکرد این سامانه ادامه داد: امواج رادیویی با سرعتی بیشتر نسبت به امواج زلزله منتقل میشود، بنابراین میتوان قبل از رسیدن امواج زلزله به منطقه هدف، به کمک امواج رادیویی هشدار زلزله را به مناطق دورتر اعلام کرد.
مدیر کل راه و شهرسازی استان خراسان شمالی گفت: وقوع زلزله های پیاپی در طی سالهای گذشته که با حجم گسترده ای از خسارات مالی وجانی همراه بوده اند بیانگر این مطلب است که با توجه به تصویب آیین نامه ۲۸۰۰ و نظارت مهندسین در کشور ما به ساخت و سازهای مقاوم در برابر زلزله توجه چندان و بیشتری گشته است ، تصویب آیین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله در سال ۱۳۷۸ ، هر چند گامی مهم در جهت بهبود وضعیت ساختمان سازی در کشور است اما رعایت نکردن مفاد آن در عمل موجب گستردگی حجم خرابیها شده است که نمونه آن در زلزله بم در سال ۱۳۸۲ وزلزله سرپل ذهاب در سال ۱۳۹۶ گردید. لذا جهت مقابله با این معضل ، تدوین یک برنامه منسجم و دراز مدت در سطح کشور که منجر به کاهش پذیری از طریق مقاوم سازی و ایمن سازی ساختمانها، ومدیریت قوی و علمی در این خصوص امری ضروری می باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب