مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی؛

سلامت آب شرب خط قرمز وزارت بهداشت و وزارت نیرو است

مدیر گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اولویت اول و خط قرمز وزارت بهداشت و نیرو را سلامت آب  شرب عنوان نمود.
مدیر گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اولویت اول و خط قرمز وزارت بهداشت و نیرو را سلامت آب شرب عنوان نمود.
کد خبر: ۱۳۳۱۹۳۱
سلامت آب شرب خط قرمز وزارت بهداشت و وزارت نیرو است به گزارش جام جم آنلاین کرمانشاه؛ دکتر کرمی مدیر گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، پنجشنبه ۲۱ مرداد ماه ۱۴۰۰ در گفت و گو با برنامه رادیویی صدای شهر اظهار داشت: از آن جایی که آب به عنوان یکی از منابع قالب و فوق العاده حساس از نظر انتقال بیماری های واگیر می باشد، بنابرین سلامت آب قطعا به عنوان اولویت اول و خط قرمز دو وزارت خانه بهداشت و نیرو تلقی می شود.

وی افزود: ما در دو جبهه وزارت نیرو و بهداشت موازی با هم به کنترل سلامت آب در استان می پردازیم و هر کجا که موردی را مشاهده کنیم به صورت فوری از طریق تلفنی، مکاتبه و تشکیل جلسه اضطراری با شرکت آبفا موضوع را مورد بررسی و پیگیری قرار می دهیم، نحوه پایش سلامت آب آشامیدنی فقط بر اساس مشاهدات میدانی نیست و بر اساس یک سری آزمایشات وضعیت آب را بررسی می کنیم، اولین و ساده ترین آزمایش کنترل کیفی سلامت آب که ما و همکاران وزارت نیرو همزمان انجام می دهیم بحث وجود کلرباقی مانده داخل آب است، کلر باقی مانده آب یک ماده گند زدا است که به میزان استاندارد به آب افزوده می شود این کلر وقتی وارد آب می شود هر عامل میکروبی و آلاینده را نابود کرده و در نهایت یک مقدار از کلر نیز باید در سطح آب وجود داشته باشد، وجود کلر باقی مانده در داخل آب به این معنی و مفهوم است که اگر احیاناً مانده آلاینده در آب از قبل وجود داشته نابود شده و هیچ ماده آلاینده و میکروبی در آب وجود ندارد.  

 دکتر کرمی از مشاهده نشدن حتی یک مورد کلر باقی مانده صفر در سطح شهر کرمانشاه در طول ماه های گذشته خبر داد و افزود: اگر همکاران ما یک مورد کلر باقی مانده صفر مشاهده کنند بلافاصله با همکاران شرکت آب و فاضلاب تماس گرفته و در اسرع وقت موضوع از طرف آنها بررسی و اصلاح می شود، در خصوص شایعه اخیر حتی یک مورد کلر صفر باقی مانده در منبع آب کلانشهر کرمانشاه مشاهده نشد، این یک مورد، کار کنترل کیفی است مورد دیگر اینکه همکاران ما در نقاط مختلف شهر، شبکه و حتی منازل همشهریان گرامی به صورت اتفاقی نمونه میکروبی بر می دارند و در آزمایشگاه به مدت ۴۸ ساعت بر روی  نمونه ها آزمایشات اختصاصی انجام می شود، در این آزمایشات به دنبال یک سری میکروارگانیسم ها و کلیفرم ها که به آنها در اصطلاح کلیفرم های مدفوعی گفته می شود هستیم، چنانچه کایفرم مدفوعی در آب موجود باشد نشان  دهنده آلودگی آب است.

مدیر گروه بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به انجام ۱۰۰ مورد نمونه برداری به صورت روزانه در سطح شهر کرمانشاه گفت: براساس هر ۵ هزار نفر جمعیت یک مورد نمونه برداری در طول روز انجام گرفته است، ما و همکاران شرکت آبفا به صورت مستقل روزانه بیش از  ۱۰۰ نمونه میکروبی و کلرسنجی از  تصفیه خانه و مخازن ذخیره و شبکه توزیع آب شرب شهر کرمانشاه را مورد آزمایش قرار میدهیم، من با اطمینان عرض می کنم شایعات مطرح شده در خصوص آب شهر کاملا کذب است.

  وی در خصوص آب انتقالی از سد گاوشان به تصفیه خانه شهید نظری اظهار داشت: وقتی آب از سد به تصفیه خانه منتقل می شود بحث یک کلر زنی ساده نیست، به آب پس از ورود به حوضچه های تصفیه زمان استراحتی داده می شود در آنجا ذرات ته نشین شده و سپس آب پس از عبور از چند مرحله به مرحله گندزدایی و کلر زنی می رسد، وجود ذرات در داخل آب و یا وجود بو از نظر علمی در واقع جز مشخصات فیزیکی آب محسوب می شود و مشخصه بهداشتی تلقی نمی شود، بی شک عوامل متعددی می تواند زمینه ساز ایجاد این بو باشد چنانچه این عامل، ورود ماده آلی به داخل آب باشد جای بررسی دارد ولی اگر عوامل معدنی باشد خیلی مهم نیست، مشاهده ذرات بسیار سبک و غیرقابل ته نشین و یا اصطلاحا محلول از نظر بهداشتی جای نگرانی ندارد.  


 دکتر کرمی در پایان افزود: ما یک سامانه جهت دسترسی مشترکین محترم داریم به نام سامانه فوریت های سلامت محیط ۱۹۰ که هم استانی محترم می توانند مسائل خود را از این طریق با ما در میان بگذارند، وی گفت با اطمینانی که از سلامت آب کلانشهر کرمانشاه داریم برای ما محرز شده که می تواند دست هایی پشت قضیه شایعه آلودگی آب شهر کرمانشاه باشد، ما این اطمینان را به شهروندان می دهیم که در بحث سلامت آب ما بسیار حساس هستیم  و این موضوع برای ما بسیار مهم و حائز اهمیت است.  



آب کرمانشاه جزو با کیفیت ترین آبهای سطح کشور است

در ادامه این گفت و گو بیگوند مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب شرکت آبفا استان کرمانشاه به توضیحاتی در خصوص فرایند تصفیه در تصفیه خانه شهید نظری پرداخت و خاطر نشان ساخت: در محل خود سد گاوشان نظارت و کنترل هایی وجود دارد و آب در مخزن پشت سد تحت فرایند تصفیه طبیعی قرار میگیرد یعنی خودپالایی آنجا صورت میگیرد و چنانچه آلودگی هایی وجود داشته باشد،بخش مهمی از آلودگی ها در خود مخزن سد برطرف میشود.

آب که از سد وارد تصفیه خانه میشود وارد حوضچه ته نشینی اولیه شده و پس از انجام فرآیند انعقاد و لخته سازی که در آن کدورت،ذرات معلق و  آلودگی های مختلف کاهش می یابد از فیلتر‌های شنی عبور می‌کند و پس از انجام کلرزنی به عنوان فرایند تصفیه تکمیلی آب وارد مخازن جمع آوری تصفیه خانه شده و آماده انتقال به مخازن ذخیره موجود در سطح شهر جهت ورود در شبکه توزیع می گردد.

نکته ای که باید اینجا اضافه کنم این است که تصفیه خانه شهید نظری به سیستم ازن زنی مجهز است. ازن قادر  است تمام آلودگی ها را به واسطه اینکه یک اکسید کننده خیلی قوی است از بین ببرد.

  وی کلر باقی مانده در آب را نشان دهنده سلامت آب دانست و تصریح کرد: ممکن نیست آب بعد از تماس ۳۰ دقیقه ای با کلر، کلر باقی مانده داشته باشد و آلوده باشد و یا مشکلی را برای مردم ایجاد نماید و این اولین آزمایش ساده است که سلامت آب را کنترل می کند.

   بیگوند در خصوص علت وجود کدورت در آب گفت: از جمله علل وجود کدورت  در آب شرب مشترکین محترم می تواند ناشی از وجود رسوبات در داخل مخازن ذخیره داخلی ساختمان ها و آپارتمان های مشترکین باشد که این مخازن سالهای متمادی توسط مشترکین شستشو نشده است و با توجه به افت فشار آب در نقاطی از شهر این مخازن داخلی تخلیه شده و پس از اینکه مجدد در این مخازن آبگیری صورت می گیرد،به علت تلاطم ایجاد شده رسوبات از کف مخزن جدا و وارد شبکه داخلی منازل می شود.

وی اضافه کرد گاها شکستگی های در خطوط شبکه انتقال و  توزیع ایجاد شده که در حین تعمیرات این خطوط نیز ممکن است برای لحظاتی کدورت به شبکه وارد شود.

    مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب شرکت آبفا استان بیان نمود: شهر کرمانشاه دارای حدود هزار و ۸۰۰ کیلومتر  شبکه توزیع است که قسمت اعظمی از این شبکه قدیمی است و گاها در نقاطی از آن فرسودگی وجود دارد.

  وی ادامه داد : در حالت استاندارد باید در منازل یک مخزن ذخیره وجود داشته باشد و آب در حالت عادی از شبکه وارد این مخزن شده و پس از این مخزن به وسیله پمپ، آب به شبکه داخلی وارد شود، اما متاسفانه این موضوع رعایت نشده و مشترکینی وجود دارند که این پمپ را قبل از مخزن نصب نموده و مستقیم از شبکه توزیع آب را برداشت می نمایند و تحت فشار و مکشی که این پمپ دارد در صورت وجود کوچکترین شکستگی در شبکه توزیع مقداری از گل و لای اطراف محل شکستگی را به شبکه داخلی منازل وارد می نماید.

 وی گفت: هم استانی گرامی می توانند مشکلات خود را با سامانه ۱۲۲ در میان بگذارند و  همکاران ما در اسرع وقت و غالبا در همان روز به محل مراجعه و بررسی لازم را انجام می دهند، در خصوص مزه،بو و ذرات معلق در آب نیز باید بگویم که اینها شاخص های ظاهری و فیزیکی آب هستند و مشکل بهداشتی  محسوب نمی‌شوند.
 
هر آبی که کدورت، بو و  مزه داشته باشد و  کلر باقیمانده نیز داشته باشد، قطعا سالم است و مشکلی ندارد.
زیرا ذرات معلق، چون مدت زمان زیادی با کلر در تماس بوده اند پس هیچ گونه آلودگی برای آب ایجاد نمی کنند.

 بیگوند در پایان از سیاست های وزارت بهداشت و نیرو سخن گفت و افزود: کیفیت آب شرب خط قرمز این دو وزارت خانه است و هیچ جایی اجازه ورود آب دارای مشکل به داخل شبکه توزیع داده نمی شود، ما هیچ موردی از آلودگی و حتی عدم وجود کلر باقی مانده در آب شهر کرمانشاه نداشته ایم، متاسفانه عده ای با مقاصد مختلف این شایعه را در خصوص آب شهر مطرح کردند، من به هم استانی های گرامی این اطمینان را می دهم که آب کرمانشاه کاملا سالم است و هیچ گونه مشکل بهداشتی ندارد و آب کرمانشاه جزو با کیفیت ترین آبهای سطح کشور است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها