به گزارش جام جم آنلاین همدان و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، حسین قراباغی در جلسه کمیسیون اقتصاد، سرمایهگذاری و گردشگری شورا اظهار کرد: در راستای ایجاد ارزش افزوده، تهیه بسته سرمایه گذاری برای املاک موجود شهرداریهای مناطق ضروری است.
قراباغی با اشاره به اینکه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری، موضوع جلوگیری از خام فروشی زمین هم لحاظ شده است، اظهار کرد: علیرغم اینکه معاونت برنامهریزی شهرداری همدان به شهرداریهای مناطق این موضوع را اعلام کرده تا ضمن مشخص شدن املاک؛ سازمان سرمایهگذاری برای آن بسته تعریف کند، اما تاکنون در این خصوص کاری صورت نپذیرفته است.
* شورای پنجم، شورای شهرداری نبود
وی با بیان اینکه شورای دوره پنجم شهر همدان، شورای شهرداری نبود، افزود: چرا که شورای پنجم در امر سرمایه گذاری فراتر از وظایف خود وارد شد و تا حد امکان در راستای رفع موانع سرمایهگذاری و افزایش درآمد برای مدیریت شهری و اقتصاد شهر تلاش کرد.
وی ادامه داد: شورای پنجم با برگزاری جلسات مختلف و دعوت از مسئولین ذیربط استان در حوزه سرمایه گذاری کمک کرد تا موانع برداشته شود تا امر سرمایهگذاری تسریع یابد؛ اما متاسفانه در بخشهای مختلف موانعی فراتر از حوزه مدیریت شهری وجود دارد که باید حل شود.
قراباغی با اشاره به اینکه در دوره پنجم شورا حداقل دو پارک فرامنطقه ایجاد شده است، اظهارداشت: ضروری است از این ظرفیت برای امر سرمایهگذاری استفاده شود چرا که بستر امن فراهم شده و باید سرمایه گذار را برای این موضوع جذب کرد.
رئیس کمیسیون اقتصاد سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان پیشنهاد داد: در شورای دوره ششم شهرهمدان هم باید برای پیشرفت امور، بسته سرمایهگذاری تعریف و ارائه شود چرا که تقویت حوزه سرمایهگذاری و گردشگری لازمه توسعه و پیشرفت شهری است.
* ضرورت ایجاد تفرجگاه گردشگری در مسیر رودخانه گنجنامه
وی با بیان اینکه نباید از داشتهها و ظرفیتهای گردشگری استان و شهر همدان غافل شویم، اضافه کرد: مسیر رودخانه گنجنامه همدان نیز یکی از مناطق بکر برای حوزه گردشگری است که ساماندهی آن باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
قراباغی با اشاره به اینکه متاسفانه بخش بیشتری از مسیر رودخانه گنجنامه را مالکان باغها تصرف کردهاند، افزود: آزادسازی بستر و حریم این رودخانه امری ضروری است که امروز نیز این دغدغه شهروندان و فعالان گردشگری و محیط زیست به مطالبه عمومی تبدیل شده است.
رئیس کمیسیون اقتصاد سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان اضافه کرد: در راستای احیا و مرمت این منطقه دستگاههای متولی باید با هماهنگی و همکاری هم وارد شوند چرا که آزادسازی این مسیر مطالبه همگان است.
قراباغی اضافه کرد: در راستای ساماندهی مسیر رودخانه گنجنامه در مقطعی ما وارد شدیم و قرار شد مطالعاتی برای ساماندهی آن صورت پذیرد که متاسفانه طرح نیمه تمام ماند چراکه بخشی از مسیر توسط باغداران مسدود شده است و امکان مطالعه وجود ندارد.
وی به برگزاری جلسات مختلف با حضور مدیران و مسئولین استان در حوزه ساماندهی مسیر رودخانه گنجنامه اشاره کرد و گفت: جلسه ای نیز با حضور دادستان همدان مدیران عامل شرکت های آب منطقهای، آب و فاضلاب، جهاد کشاورزی و... برگزار شد در این راستا دستگاههای مرتبط وارد شده تا با ساماندهی این مسیر تفرجگاه یا ظرفیتی برای استفاده عموم ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه با توجه به اقدامات صورت گرفته هنوز همدان موفق به حصول نتیجه در این حوزه نشده است، گفت: میطلبد تمامی دستگاههای اجرایی مرتبط با همکاری مدیریت شهری در این زمینه وارد شده موانع سرمایهگذاری و گردشگری را رفع کنند چراکه امروز درآمد و اقتصاد بیشتر شهرها مخصوصاً همدان میتواند از حوزه سرمایهگذاری و گردشگری تامین شود.
حسین قراباغی یادآور شد: بزودی در این راستا جلسه هم اندیشی فعالین حوزه گردشگری توسط مدیریت شهری و شورا برگزار می شود.
* گردان: ضرورت مشخص شدن املاک شهرداری برای جلوگیری از خام فروشی
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه متاسفانه عزمی برای ایجاد درآمدهای پایدار در مدیریت شهری وجود ندارد، گفت: مشخص شدن املاک شهرداری و جلوگیری از خام فروشی زمین، یکی از مباحث مهم در شهرداری است که باید به آن پرداخته شود.
کامران گردان به تلاش شورای دوره پنجم برای جذب سرمایه گذار و ایجاد درآمدهای پایدار اشاره کرد و افزود: متاسفانه در مجموعه شهرداری عزمی برای ایجاد سرمایهگذاری مناسب وجود نداشت و ما نیز موفق نشدیم که سرمایهگذاریهایی را که پیگیری کردیم به سرانجام برسانیم.
گردان با بیان اینکه شورای دوره پنجم در حد عالی در بحث سرمایهگذاری وارد شد و تلاش و سعی کرد تا مدیریت شهری را در این حوزه تقویت کند، اضافه کرد: اما متاسفانه وقتی شهرداری توان آن را نداشت که بتواند سرمایهگذار را جذب کند نتیجه مناسبی هم حاصل نشد و نمونه آن سرمایه گذار ترکیه ای است که با بیش از ۲۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه وارد شده اما متاسفانه موانعی برای انجام کار وجود دارد، همچنین عدم ادامه کار در پروژه میدان بار جدید که به تعطیلی آن منجر شد.
گردان با شاره به اینکه کارها و اقدامات بزرگ انسان های بزرگ میخواهد افزود: در این زمینه شورای دوره پنجم خود را ملامت نمیکند، چرا که در حد امکان در حوزه سرمایهگذاری کار کرده و وارد شد، اما به دلایل مختلف و موانع نتیجه مناسبی حاصل نشد و این حقیقت تلخی است که در بخش سرمایهگذاری و در فرار سرمایهگذار موانع موثر بوده و هست.
* پشتیبانیها و مانع زداییها باید در عمل باشد
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان همچنین با اشاره به نامگذاری سال 1400 مبنی بر سال تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها، اظهار داشت: نامگذاری سال عنوانی است که باید در عمل از تولید حمایت و پشتیبانی صورت گرفته و موانع سر راه آن برداشته شود که بهطور قطع یکی از جاهایی که باید به آن دقت شده و علاوه بر حمایت بیشتر، موانع حوزه سرمایه گذاری زدوده شود؛ حوزه سرمایهگذاری است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد