کارهایی که باید پیش از حجامت انجام دهید

پیش از انجام حجامت، باید چند کار را انجام دهید.
کد خبر: ۱۳۲۲۰۳۸
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، هرگز با شکم گرسنه حجامت نکنید. چند روز پیش از انجام حجامت، انار شیرین، سیب شیرین و سرکه‌انگبین، بخورید. ۱۲ ساعت قبل از حجامت، سردخوری نکنید.


حجامت، یک اقدام مهم و نیازمند مقدماتی است تا اثربخش و مفیدتر باشد. بدن شما باید آمادگی و شرایط مطلوبی داشته باشد تا با حجامت، از راه خون، مواد زائد و سمی را دفع کند.

به همین منظور باید با برنامه غذایی مناسب و پرهیز از برخی رفتار‌های جاری، بدن خود را آماده حجامت کنید؛ آشنایی با برخی از تمهیدات حجامت، مستلزم نظر حکیم است و پزشک معالج شما باید با توجه به وضع مزاجی و شرایط عمومی بدن شما، آن‌ها را گوشزد کند، اما برخی از تمهیدات عمومی هستند و همگان پیش از حجامت باید آن‌ها را رعایت کنند.

الف: حالات معنوی خوبی در خود مهیا کنید

۱ ـ پیش از انجام حجامت، وضو بگیرید.

۲ ـ اگر نیازمند غسل واجب هستید، ابتدا غسل کنید و در حال جنابت و سایر پلیدی‌ها، حجامت نکنید.

۳ ـ پیش از حجامت، صدقه بدهید.

۴ ـ آمادگی روحی حجامت را داشته باشید؛ اگر نخستین‌بار است که حجامت می‌کنید، بدانید با یک حجام خوب، درد خراش تیغ از درد یک آمپول ساده، کمتر است. منتظر یک نشاط روحی بسیار عالی پس از حجامت باشید.

۵ ـ اگر دموی‌مزاج یا بلغمی‌مزاج هستید و نخستین‌بار است که حجامت می‌کنید، از قبل به تماشای حجامت دیگری نایستید، زیرا ممکن است با دیدن خون، دچار ترس یا اندوه ناگهانی شوید.

۶ ـ به نیت سلامتی خود و پاسداشت سنت نبی مکرم اسلام، صل الله علیه و آله و ائمه هدی علیهم‌السلام اجمعین، حجامت کنید.

۷ ـ هنگام آغاز حجامت، صلوات بفرستید و دعای حجامت را قرائت کنید: «بسم الله الرحمن الرحیم اَعوذ بِالّلهِ الکَریم فى حِجامَتى مِنَ العَین فِى الدَّم وَ مِن کُلّ سوءِ وَ الاَعلالِ وَ الاَسقامِ وَ الاَوجاعِ وَ الاَمراضِ وَ اَسئَلُکَ العافِیةَ وَ المُعافاةَ وَ الشِّفاءِ مِن کُلِّ داء»

پناه می‌برم به خداوند کریم در حجامتی که انجام می‌دهم، از انحراف در خون و همه بدی‌ها و علت‌ها و سختی‌ها و درد‌ها و بیماری‌ها و از تو، سلامت و اسباب آن و شفاى همه بیمارى‌ها را طلب می‌کنم.

۸ ـ خواندن سوره‌های حمد (به نیت شفا)، توحید، قدر و آیه‌الکرسی نیز مطلوب است.


ب: مزاج و دستگاه گوارش خود را به اعتدال ببرید

۱ ـ جهت این کار چند روز پیش از انجام حجامت، به خوردن انار شیرین (ترش نباشد)، سیب شیرین و سرکه‌انگبین (سکنجبین) همت کنید؛ زید شحّام می‌گوید: نزد امام صادق (ع) بودم که حجامتگرى را طلبید و به او فرمود: «ابزارهاى حجامت خود را بشوى و بیاویز».

آن‏ گاه، انارى طلبید و خورد؛ چون حجامت را به پایان برد، انار دیگرى طلبید و خورد و فرمود: «هذا یُطفِئُ المِرارَ: این، تلخه را فرو مى‌نشانَد». (مجلسى، محمدباقربن محمدتقى، بحار الانوار (ط ــ بیروت) ــ بیروت، چاپ: دوم، ۱۴۰۳ ق. ج ۵۹، ص ۱۲۳)

۲ ـ اگر دموی‌مزاج و پرخون و سرخگون هستید، چند روز پیش از حجامت خوراکی‌هایی بخورید تا خونتان رقیق شود و سیلان خون و رقت آن موجب دفع آسان فساد خون با حجامت شود مانند آبغوره، آش ــ آبغوره، آب زرشک، آب شاتوت، انار ترش، سوپ جو و...، البته یک روز قبل از حجامت این خوراکی‌ها را هم ترک کنید.

۳ ـ طی چند روز منتهی به حجامت، پرخوری نکنید و از خوراک‌های سودازا که خون را غلظ و کثیف می‌کند، پرهیز کنید مانند بادنجان، گوشت گاو و گوساله، کلّه‌پاچه، عدس، سرخ‌کردنی و غذا‌های پرچرب با روغن نباتی و روغن صنعتی، سوسیس، کالباس، کنسرو‌ها و.

۴ ـ لااقل ۱۲ ساعت قبل از حجامت، سردخوری نکنید و از غذا‌های سردمزاج بپرهیزید مانند لبنیات، به‌ویژه ماست با پلو، ماهی، مرغ، تخم‌مرغ، سالاد الویه و.

۵ ـ حداقل ۱۲ ساعت قبل از حجامت، دخانیات، مواد افیونی، مواد خوراکی حاوی کافئین (چای، قهوه، نوشابه، کاکائو و...) مصرف نکنید.

۶ ـ هرگز با شکم گرسنه حجامت نکنید، حتی اگر روزه بودید (مانند ماه رمضان) حجامت را به بعد از افطار موکول کنید، زیرا حجامت فرد گرسنه را دچار غشوه و ضعف می‌کند و اثر درمانی چنین حجامتی نیز اندک است.

حضرت صادق آل محمد (ص) فرمودند: «إِیَّاکَ وَ الْحِجَامَةَ عَلَى الرِّیقِ‏: از حجامت در حال ناشتا بپرهیز». (مجلسى، محمدباقر بن محمدتقى، بحار الانوار (ط ـ بیروت) ـ بیروت، چاپ: دوم، ۱۴۰۳ ق. ج ۵۹، ص ۱۲۴)

همچنین، ایشان فرمودند: «لَاتَحْتَجِمْ حَتَّى تَأْکُلَ شَیْئاً فَإِنَّهُ أَدَرُّ لِلْعُرُوقِ وَ أَسْهَلُ لِخُرُوجِهِ وَ أَقْوَى لِلْبَدَنِ: تا چیزی نخورده‌ای، حجامت نکن که این کار موجب استواری عروق، آسانی خروج خون و تقویت بدن است.»
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها