با گذشت ۳ روز از زلزله، گلایه از امدادرسانی ادامه دارد

شرایط سخت «سی‌ سخت» (+تصاویر)

با گذشت بیش از سه روز از زمین‌ لرزه 5.6 ریشتری در شهر سی‌ سخت، امدادرسانی به زلزله‌ زدگان ادامه دارد و سرمای هوا، کولاک و خطر شیوع کرونا، روزهای سختی را برای زلزله‌زدگان رقم زده است. چادر، وسایل گرمایشی و نان مهم‌ترین نیازهای زلزله‌زدگان است.
کد خبر: ۱۳۰۴۹۲۹

به گزارش گروه حوادث جام جم آنلاین از روزنامه جام جم، همچنین بعد از این‌که زلزله‌ زدگان از حضور در کمپ‌ های اسکان خودداری کردند، چادرها در نزدیکی خانه‌هایشان و در محل امن برپا شد.

نیروهای امدادی هم در روستاهای خسارت‌دیده مستقر شده‌اند تا اقلام مورد نیاز را به‌دست زلزله‌زدگان برسانند. با وجود آماده‌باش و امدادرسانی دستگاه‌های امدادی، زلزله‌زدگان همچنان از برخی کمبودها گلایه دارند.

پس‌لرزه‌ها و خطر سقوط سنگ از کوه از یک طرف و سرمای کشنده همراه با کولاک از طرف دیگر، شب‌های سختی را برای زلزله‌ زدگان رقم زده است.

وارد روستاهای زلزله‌زده که شوی، تا چشم کار می‌کند با خانه‌هایی روبه‌رو می‌شوی که یا دیوارهای آن ریخته یا این‌که ترک برداشته است؛ ترک‌هایی که باعث شده خیلی از اهالی ماندن در ماشین در خیابان یا چادر را به زندگی در زیر سقف‌های لرزان ترجیح دهند؛ سقف‌هایی که با هر پس‌لرزه ممکن است بر سرشان آوار شود.

گلایه از امدادرسانی

زلزله‌زدگان دل پرخونی دارند و از بازدیدهای مسؤولان و کمک‌های نصفه و نیمه گلایه دارند. پیرمردی که دارای معلولیت بوده و زلزله خانه و کاشانه‌اش را خراب کرده، می‌گوید: «زندگی‌ روی سرمان آوار شده و از مسؤولان انتظار رسیدگی داریم. تجهیزات و اقلام به ما نرسیده است.

این در حالی است که مسؤولان بارها بر رسیدن تجهیزات و اقلام مورد نیاز به دست مردم تاکید کرده‌اند. خانه‌ام در این زلزله زیر و رو شده است. من کسی را ندارم، پیرمرد و ناتوان هستم، خانه‌ام نیز بعد از زلزله و خسارتی که به آن وارد شده ناایمن شده است و جرأت نمی‌کنم به داخل آن بروم. صدای ما را به گوش مسؤولان برسانید که ما در چه شرایط سختی به‌سر می‌بریم. تنها از مسؤولان می‌خواهم سرپناهی برای زندگی به ما بدهند.

امثال من در این شهر زیاد هستند که خانه‌شان ویران شده و هیچ درآمد و هزینه‌ای برای بازسازی دوباره آن ندارند. هوا سرد است و وسایل گرمایشی نداریم. باید با کمک خودروهای عبوری به خانه اقوام در یاسوج بروم و بازگردم. چادر، غذا و پتو به دست ما نرسیده و خودم درآمدی ندارم و زیر نظر بهزیستی هستم.»

زن دیگری که در این زلزله بیش از ۶۰درصد خانه‌اش تخریب شده می‌گوید: «زمانی که زلزله آمد من و خانواده‌ام فقط جانمان را نجات داده و از خانه بیرون زدیم. زلزله به ما فرصتی نداد که حتی وسایل خانه را بیرون ببریم. وقتی تکان‌های زلزله پایان گرفت و پس‌لرزه‌ها خوابید جرات پیدا کردیم وارد خانه شویم. تا چند ساعت بعد از زلزله برق قطع بود و این وحشت ما را زیاد می‌کرد. با تلاش شبانه کارکنان اداره برق، برق وصل شد. لباس‌های گرم و پتو را همراه وسایل با ارزش از خانه بیرون آوردیم و در حیاط چادر زدیم. می‌ترسیم اینجا را ترک کنیم و وقتی برگشتیم وسایلمان سرقت شده باشد.»

مرد دیگری که خانه‌اش تخریب شده نیز می‌گوید: «هنوز هیچ مسوولی به ما سر نزده است. سقف خانه‌ام چکه می‌کند. حداقل یک چادر به ما بدهند تا در حیاط خانه‌مان برپا کنیم. از زلزله زنده مانده‌ایم اما اگر به ما امدادرسانی نشود از سرما می‌میریم.»

خطر کرونا و جاده‌های لغزنده

بارش برف و باران همزمان با وقوع زلزله، شرایط را در منطقه سخت کرده است. جاده‌های پر پیچ سی‌سخت و بارش برف و باران، تردد در آن را خطرناک کرده است.

از سوی دیگر خطر شیوع کرونا در منطقه وجود دارد و در کنار ارسال غذا، آب و چادر باید اقلام بهداشتی به خصوص ماسک در میان زلزله‌زدگان توزیع شود.

یکی از مغاره‌داران شهر سی‌سخت که مغازه او خسارات زیادی دیده می‌گوید: «تا ساعاتی بعد از زلزله شبکه بهداشت و درمان سی‌سخت با یک پرستار اداره می‌شد و خیلی از مصدومان به شهرهای دیگر منتقل شدند. بازدید مسؤولان هم در این مدت هیچ دردی از ما دوا نکرده است. به خاطر نبود وسایل گرمایشی مجبوریم در چادر چند پتو روی خودمان بیندازیم تا از سرما نجات پیدا کنیم. هوا سردتر شود امکان گازگرفتگی در چادرها به دلیل استفاده از وسایل ناایمن وجود دارد. در این مدت چند مسوول به ما سر زدند اما کمکی آنچنانی که مشکلات‌مان را رفع کند، ندیدیم. چند پتو و چادر و مقداری غذا می‌شود کمک‌های ارسالی؟»

دستور رئیس قوه قضاییه برای رفع نیاز زلزله‌زدگان

رئیس قوه قضاییه که دیروز به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده بود، با حضور در میان زلزله‌زدگان پای درددل آنها نشست. در جریان این بازدید گلایه مردم از خدمات‌رسانی دستگاه‌های اجرایی و درخواست از رئیس عدلیه برای نظارت بر امور مطرح شد و حجت‌الاسلام رئیسی، دادستان و سازمان بازرسی را موظف به نظارت و پیگیری رفع نیازمندی‌های مردم کرد.

از جمله خانه‌های تخریب‌شده که مورد بازدید رئیس قوه‌قضاییه قرار گرفت، منزل مادر و خواهر شهید موسوی در سی‌سخت بود.

حجت‌الاسلام رئیسی در جریان این بازدید گفت: برنامه سفر من به کهگیلویه و بویراحمد از قبل تنظیم شده بود، اما حالا که زلزله آمد در سفر به این استان، وظیفه خودم می‌دانستم برای ابراز همدردی با مردم و بررسی از نزدیک اوضاع اینجا بیایم و بدانید که در کنار شما خواهم بود. در شورای اداری استان نیازمندی‌های شما را با اولویت دنبال خواهم کرد.

مردم به سوله‌ها نیامدند

گلایه‌های اهالی در حالی است که مسؤولان استان و کشوری از ارسال کمک‌ها به منطقه خبر داده‌اند و بر حل سریع مشکلات زلزله‌زدگان تاکید دارند.

کریم همتی، رئیس جمعیت هلال‌احمر دیروز در تشریح آخرین اقدامات این جمعیت در امدادرسانی به زلزله‌زدگان سی‌سخت گفت: «همزمان با برگزاری جلسات مدیریت بحران در استان، تیم‌های ارزیاب هلال‌احمر در منطقه زلزله‌زده حضور دارند و همچنین موضوع امداد و نجات افراد آسیب‌دیده با تلاش تیم‌های عملیاتی ادامه دارد.

منطقه زلزله‌زده به ۹منطقه، پهنه‌بندی شده است و نیروهای سپاه، نیروی انتظامی، شورای تامین و نیروهای مردمی در کنار هلال‌احمر، کار توزیع اقلام امدادی و زیستی میان حادثه‌دیدگان را آغاز کردند. مردم در این حادثه همچون هر بحران و حادثه دیگر، تحت فشار هستند و زندگی حادثه‌دیدگان در حال حاضر وضعیت مناسبی ندارد. با توجه به تلاش‌های انجام شده از سوی هلال‌احمر، این اعتراضات مردم به‌حق است.

توزیع چادر، پتو، نایلون و... به صورت کامل مردم را راضی نکرده بود. حادثه‌دیدگان به دلیل سردی هوا و بارندگی نمی‌توانستند در حیاط منازل چادر برپا کنند و از طرفی به دلیل مسائل امنیتی به سوله‌های هلال‌احمر که چادر برپا شده بود هم مراجعه نمی‌کردند. بنابراین مقرر شد برای رفع مشکل، اقلام غذایی و امدادی بیشتری با مراجعه همکاران هلال‌احمر به درمنازل حادثه‌دیدگان توزیع شود.»

این در حالی بود که سالار حسین‌پور، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: «۱۷۰تن کالای اساسی از جمله برنج، مرغ و آرد میان زلزله‌زدگان سی‌سخت میان حادثه‌دیدگان زلزله تقسیم می‌شود.

کار نظارت دقیق بر نحوه توزیع این کالاها برای استفاده بهینه زلزله‌زدگان، توسط بازرسان این سازمان، فرمانداری و سپاه پاسداران انجام خواهد شد. سهمیه آرد تخصیص یافته توسط شرکت غله و خدمات بازرگانی استان تنها برای توزیع بین واحدهای نانوایی شهرستان دنا خواهد بود. این مقدار پخت نان به مدت هفت روز بین مردم زلزله‌زده شهرستان دنا به صورت رایگان توزیع خواهد شد.»

۴۷۰۰ خانه آسیب دید

حمید پناهی، فرماندار سی‌سخت هم در گفت‌وگو با جام‌جم گفت: «به مغازه‌داران شهر سی‌سخت توصیه شده مغازه‌های خود را بررسی کنند و در صورتی که بدون نقص بود، شروع به بازسازی ملک خود کنند امروز ۳۵ کارشناس بنیاد مسکن موظف شده‌اند واحدهای مسکونی شهر سی‌سخت را مورد بازدید قرار دهند و پس از بررسی میزان خسارت، به تعمیر آنها اقدام کنند.»

وی با بیان این‌که ۱۲دستگاه راهداری مشغول عملیات آواربرداری در سی‌سخت و روستاهای آن هستند، اضافه کرد: «هم‌اکنون خیابان اصلی شهر سی‌سخت و معابر پر تردد آن در حال پاکسازی و آواربرداری است. بر اساس پیش‌بینی‌های اولیه ۴۷۰۰خانه دچار خسارت شدند و آب شرب، برق و گاز و ارتباط شهر سی‌سخت به صورت پایدار برقرار است.»

شرایط سخت «سی‌ سخت» (+تصاویر)

شرایط سخت «سی‌ سخت» (+تصاویر)

شرایط سخت «سی‌ سخت» (+تصاویر)

شرایط سخت «سی‌ سخت» (+تصاویر)

شرایط سخت «سی‌ سخت» (+تصاویر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها