به گزارش جام جم آنلاین از فارس، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست مجازی رؤسای کمیسیون های امنیت ملی و سیاست خارجی مجالس کشورهای حامی فلسطین به صورت ویدیوئی سخنرانی کرد.
متن این سخنرانی به شرح زیر است:
السلام علکیم و رحمة ﷲ و برکاته؛
در ابتدا وظیفه خود میدانم از حضور برخی رهبران مقاومت فلسطین و رؤسای محترم کمیسیونهای روابط خارجی و نمایندگان مجالس کشورهای دوست و برادر که با هدف تشریک مساعی و آگاهی بخشی در حمایت از ملت مظلوم فلسطین، دعوت مجلس شورای اسلامی ایران را پذیرفته و در این نشست مجازی مشارکت نمودهاند، تشکر و قدردانی نمایم.
همکاران گرامی؛
دشمنان تلاش دارند از مسیر اعمال تحریمها، اقدامات خودسرانه و یکجانبه، تهدید و تطمیع، وحدت امت اسلامی را هدف قرار دهند. بی تردید؛ در چنین شرایطی اهمیت موضوع فلسطین، ما نمایندگان مجالس کشورهای اسلامی و پارلمان های حامی فلسطین را بر آن داشت تا با تمرکز بر شعار «قدس محور وحدت ما _ باهم علیه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی»، برای حمایت از قبله اول مسلمین و قدس شریف به عنوان بخشی از هویت دینی مشترک مسلمانان، گردهم آئیم و میثاقی دوباره ببنیدم.
جنایات مستمر رژیم تروریستی صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین و به ویژه نوار غزه، از حافظه تاریخ پاک نخواهد شد. جمهوری اسلامی ایران به عنوان حامی ملت مظلوم فلسطین و محور مقاومت، ١٢ سال پیش و در اولین سالروز تجاوز ٢٢ روزه رژیم صهیونیستی علیه غزه، با هدف تجلیل از مظلومیت مردم فلسطین و حماسه آفرینی محور مقاومت، طی مصوبه مجلس شورای اسلامی، 29 دی ماه را به نام روز «غزه، نماد مقاومت فلسطین» نامگذاری کرد و این روز، برای همیشه در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران ثبت شد.
ما امروز، به منظور پاسداشت مقاومت ملت فلسطین و محور مقاومت، در این نشست مجازی گردهم آمده ایم تا مجدداً تأکید نمائیم که امروز اهمیت هیچ مسأله ای به درجه اهمیت آزادی قدس شریف برای جهان اسلام نمی باشد و آرمان فلسطین، آرمان قرن ٢١ برای جهان اسلام است.
همانطور که می دانید؛ اشغال کشور فلسطین و آوارگی فلسطینی های ساکن در این سرزمین، بدترین فاجعه ای است که جریان انحرافی صهیونیسم بعد از جنگ جهانی دوم در قلب جهان اسلام ایجاد نمود.
ین که علیرغم گذشت ٧٢ سال از این رویداد تلخ و روز نکبت، همچنان بیش از ٤ میلیون فلسطینی در اردوگاه ها و در بدترین شرایط معیشتی بسر می برند؛ این که بیش از هزاران نفر در زندان های رژیم صهیونیستی اسیر، زندانی و تحت شکنجه اند؛ این که شهرک های صهیونیستی همچنان توسعه می یابد و هر روز زنان و کودکان فلسطینی به خاک و خون کشیده می شوند.
این که هرروز خانه فلسطینی ها در سرزمین های اشغالی به بهانه های مختلف تخریب می شود؛ این که بیش از دو میلیون فلسطینی، ١٤ سال است در غزه، تحت محاصره کامل انسانی قرار دارند و این که بیش از ٦ میلیون فلسطینی در سرزمین های اشغالی ١٩٤٨ و کرانه غربی در زیر سلطه صهیونیست ها و جوّ نظامی - پلیسی و امنیتی وحشتناک و غیر انسانی به سر می برند، یک تراژدی دردناک برای بشر در قرن ٢١ است.
تأسف بارتر از این اتفاقات، این است که همه این جنایت ها در سکوت و مماشات برخی از حاکمان جهان اسلام، سازمان ملل و سازمان های مدافع حقوق بشر درحال وقوع است.
امروز ،ما نه تنها شاهد حمایت و کمک به مردم مظلوم فلسطین نیستیم، بلکه متأسفانه معدودی از حاکمان کشورها با نادیده انگاشتن حقوق ملت فلسطین، با برقراری روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری و حتی نظامی - امنیتی و سرمایه گذاری، در پروژه های شهرک سازی صهیونیستها کمک میکنند.
این که صهیونیست های اشغالگر و تروریسم در شرایط بحرانی ناشی از شیوع ویروس کووید١٩، ارسال واکسن برای اسراء و زندانیان فلسطینی را ممنوع و تحریم می کنند، فاجعه مضاعفی است که وجدان هر انسانی را با هر دین، مذهب و آئینی به درد می آورد.
خواهران و برادران گرامی؛
امروز، همه ما مسؤولیم و کمترین وظیفه انسانی و اسلامی ما این است که با صدای بلند فریاد برآوریم و صدای مظلومیت فلسطین را به گوش جهانیان برسانیم.
محورِ آمریکایی – صهیونیستی ،سناریویِ تجزیه کشورهای اسلامیِ منطقه را به موازاتِ اخراج فلسطینی ها از سرزمین اجدادیِ آنها و یهودی سازی و تخریب مسجد الاقصی دنبال می کند. بی تردید؛ اگر امروز جهان اسلام متوجه این توطئه خطرناک نشود و از وقوع آن ممانعت نکند و صهیونیست ها در صورتی که بتوانند قبح عادیسازی روابط را برطرف کنند، گام بعدی را برای تجزیه جهان اسلام برخواهند داشت.
جهانیان در سال های اخیر، روابط نزدیک صهیونیسم و تروریسم را در بخشهایی از منطقه غرب آسیا و به ویژه سوریه، شاهد بوده اند، این خصومت صهیونیستها، با هدف تجزیه کشورهای اسلامی دنبال می شود و باید هوشیار بود.
رؤسای محترم کمیسیون روابط خارجی، نمایندگان محترم،
معتقدیم پارلمانها، تصویر گویا و زبان حالِ مردم هستند و میتوانند از ظرفیت خود در جهت حمایت از ملت مظلوم فلسطین و بیان این فجایع در نطق های پارلمانی استفاده کنند. این حداقل کاری است که می توان برای فلسطین انجام داد.
ما در مجلس شورای اسلامی ایران به ویژه در این مرحله حساس، با بکارگیری دیپلماسی پارلمانی برای تحقق حقوق مشروع ملت فلسطین تلاش می کنیم و ضمن حمایت از راه حل مقاومت به عنوان یک حقِ مشروع، بر راه حل سیاسی فلسطین از طریق ثبت طرح برگزاری همه پرسی در میان ساکنان اصیل فلسطین در سازمان ملل، بر مشارکت این ساکنان اصیل در طرح رفراندوم شامل مسلمان، مسیحی و یهودی تأکید کرده ایم. هرچند صهیونیستها ثابت کرده اند که فقط زبانِ قدرت را میفهمند.
خوشبختانه امروز ملت مقاومت فلسطین، بیدار، سرزنده و بالنده است و اسیر این توطئه ها نخواهد شد. باور داریم که ملت فلسطین از حقوقِ حقه خود کوتاه نخواهد آمد و ما نیز وظیفه داریم از این روحیه مبارزه و مقاومت تا حدِ ممکن حمایت کنیم.
بی تردید، طرح آمریکایی – صهیونیستی موسوم به معامله قرن، شکست خورده است و ملتها بیدار و هوشیارند و با داشتن عقبه و فرهنگ غنیِ اسلامی نخواهند گذاشت صهیونیست ها بر منطقه مسلط شوند.
در پایان، همزمان با ایام سالگرد سردار سپهبد سلیمانی قهرمان بین المللی مبارزه با تروریسم، یاد و خاطره وی را که از سوی مقاومت و مردم فلسطین »شهید قدس« نام گرفت، گرامی می داریم.
بار دیگر از مشارکت همه عزیزان در این نشست مجازی تشکر و قدردانی میکنم.
والسلام علیکم و رحمة ﷲ و برکاته
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد