اداره کتاب: اختلاف‌افکنی در این روزگار جایز نیست!

سانسور کتاب یک ناشر اعتراض وی را به همراه داشت

مدیر انتشارات کتابستان معرفت از برخورد چند گانه با کتاب‌هایی که برای دریافت مجوز،‌ راهی اداره کتاب می‌شوند، گلایه کرد و گفت: ناشران حساس‌تر از ارشاد عمل می‌کنند؛ چرا که دوست دارند کتابشان منتشر شود.
کد خبر: ۱۲۹۱۸۳۹

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس ، محمد حقی مدیر انتشارات کتابستان معرفت، کتابی برای اخذ مجوز به اداره کتاب وزارت ارشاد تحویل داده که این اثر با حذفیات عجیبی مواجه شده است.

حقی توضیح داد: کتابی داستانی درباره حضرت امیر و صدیقه طاهره سلام الله علیها برای دریافت مجوز به ارشاد دادیم، اما گفتند که این موارد را حذف کنید.

وی در پاسخ به اینکه کتاب چه زمان ارسال شده و ابلاغ حذفیات چه روزی به دست شما رسیده، گفت: ما ۱۲ روز پیش کتاب را برای اخذ مجوز ارسال کردیم و امروز این ابلاغیه اصلاحات عجیب واصل شد.

حقی با بیان اینکه پیش‌تر هم چنین مواردی داشتیم، اما این بار نه مساله سیاسی است، نه اخلاقی بلکه تاریخی است و نمی‌توان از مسائل تاریخی صرف نظر کرد، گفت: حتی چند وقت پیش کتابی را برای دریافت مجوز ارسال کردیم که محتوای آن فضای سیاسی ایران ۴۰ سال بعد را نشان می‌دهد که در آینده چه رخ می‌دهد. این کتاب غیرمجاز اعلام شد! تماس گرفتیم، اما هیچکس به ما جواب نداد و علت قضیه را نگفت.

وی اضافه کرد: متولیان اداره کتاب باید بدانند حساسیت‌های یک ناشر از اداره آن‌ها بیش‌تر است، چرا که دوست دارد کتابش منتشر شود. جالب است بدانید کتابی که در تهران از سوی ارشاد استان تهران مجوز دریافت کرده، ترجمه کردیم اما ارشاد قم به آن مجوز نمی‌دهد! ارشاد در این زمینه آئین‌نامه اجرایی دارد که بر اساس آن عمل می‌کند، اما آن را در اختیار ما قرار نمی‌دهد.

مدیر انتشارات کتابستان معرفت در ادامه گفت: انصاف نیست در این موقعیت اقتصادی، کتاب ترجمه، نوشته، ویراستاری، طراحی جلد و... شود، آن هم بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اما اجازه چاپ پیدا نکند.

سانسور کتاب یک ناشر اعتراض وی را به همراه داشت

 

خبرنگار ما با علیرضا صدرالدینی، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی هم برای دریافت توضیح او تماس گرفت. صدرالدینی ادعا کرد: از نظر من بحث «ضربه زدن و... به حضرت زهرا سلام‌الله علیها» به لحاظ تاریخی حتی نزد برخی بزرگان شیعه هم محل تامل بوده و دامن زدن به اختلافات در این روزگار جایز نیست و نباید اختلاف‌افکن باشیم.

صدرالدینی تصریح کرد: بنده بررس کتاب نبودم و در دوره من هم بررسی صورت نگرفته است، اما اشکالات وارده درست است و حذف این موارد، حذف تاریخ نیست.

وی در پایان گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی اصول و کلیات را تبیین کرده، ولی آنها کلی است و ما بر اساس دستورالعمل‌هایی که داریم عمل می‌کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها