نقش قدرت بازدارندگی ایران

چند ماه قبل اقدام جمهوری اسلامی ایران در توقیف کشتی انگلیسی پس از توقیف محموله نفتی ایران در جبل الطارق، آن‌هم در حالی که ناوهای نظامی آمریکا و انگلیس در منطقه بودند به دشمن ثابت کرد در قبال مداخلات آنها منفعل نخواهیم بود و قاطعانه در مقابلشان خواهیم ایستاد، این درسی است که آمریکا نیز از آن عبرت گرفته است.
کد خبر: ۱۲۶۷۵۲۱
ایران نفتکش‌های خود را طبق قوانین بین المللی به سمت ونزوئلا اعزام کرده و این در حالی است که تحریمی از سوی شورای امنیت برای ارسال نفت به کشورهای دیگر نداریم و آمریکا هم نمی‌تواند از نظر حقوقی در زمینه انجام مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران تعیین تکلیف کند.

البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که آنچه باعث خودداری آمریکا از ایجاد مزاحمت برای نفتکش‌های ایرانی شده، وجود معاهدات بین‌المللی نیست،زیرا آمریکا بارها نشان داده که به معاهدات پایبند نیست، بنابراین آنچه موجب عدم واکنش این کشور شده،  اطمینانی است که نسبت به واکنش و پاسخ قاطع ایران دارد، چرا که اگر کوچک‌ترین خدشه و حادثه‌ای برای نفتکش‌های ما ایجاد کنند این اقدام آنها را حداقل در منطقه خود یعنی دریای عمان و خلیج فارس تلافی خواهیم کرد و آنها نیز  نمی‌توانند اقدامی انجام دهند. به این معنی که قدرت بازدارندگی و توان ضربه زدن ما موجب شده آمریکا جرات نزدیکی به نفتکش‌های ما را نداشته باشد. البته آمریکایی‌ها تلاش کردند با تبلیغات و جار و جنجال ما را از ارسال نفتکش ها به سمت نزوئلا منصرف کنند، اما وقتی نفتکش‌های‌مان را با پرچم ایران و رادار روشن ارسال کردیم به این معنی است که حریف می‌طلبیم. آمریکا نیز نشان داده جرات تعرض به نفتکش‌های ایران را ندارد، زیرا در این صورت نیروهای ما ضربات سهمگینی به آنها وارد خواهند کرد.

در ضمن اقدام جمهوری اسلامی ایران در موشک‌باران عین الاسد درسی برای آمریکا شد که ایران اقدامات آنها را بدون پاسخ نمی‌گذارد. دلیل عدم واکنش آمریکا در برابر موشک‌باران عین الاسد و تلاش برای پنهان کردن تلفات نیروهایشان در این منطقه این بود که متوجه شدند اگر اقدام دیگری انجام دهند تمام پایگاه های‌شان در منطقه هدف قرار خواهند گرفت و براساس سخنان  سردار حاجی زاده، ایران آماده بود در صورت واکنش آمریکا نسبت به اقدام جمهوری اسلامی ایران در عین الاسد، 400 هدف مشخص و مهم را مورد حمله قرار دهد. همه اینها نشان‌دهنده اهمیت قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران و بازدارندگی توان دفاعی کشورمان است که باید بیش از گذشته در مسیر تقویت آن کوشید.
 
محمدحسن قدیری ابیانه - سفیر پیشین ایران در مکزیک
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها