در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین، مجید تخت روانچی روز چهارشنبه در گفتگو با ایرنا درباره موضع ایران درباره تکاپوی رژیم آمریکا برای تمدید محدودیت های تسلیحاتی ایران که در ماه اکتبر پایان می یابد، این مطلب را مطرح کرد.
وی افزود: آمریکا با خروج از برجام، هم قطعنامه ۲۲۳۱ و هم تعهداتی که توسط برجام قبول کرده بود را نقض کرد.این موارد، تعهدات بینالمللی آمریکا است و ربطی به دولت این کشور ندارد که چه کسی بر سر کار باشد. همچنین برجام، از طریق قطعنامه ۲۲۳۱ بخشی از حقوق بین الملل شده است و به هیچ پذیرفتنی نیست که آمریکاییها بگویند چون این توافق توسط دولت دیگری امضا شده و الان دولت دیگری بر سر کار است، میتوانند از آن خارج شوند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: نکته دوم این است که دولت فعلی آمریکا تلاش می کند محدودیتهای نظامی که در این قطعنامه وجود دارد که به ناحق از ابتدا این محدودیتها علیه کشور ما اعمال شد و براساس قطعنامه قرار است در اکتبر سال جاری لغو شود، به تعویق افتد.
تخت روانچی اضافه کرد:مطابق آنچه که درخبرها آمده است، آمریکاییها تلاش دارند از طریق یک قطعنامه این کار را انجام دهند که این کار خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ است.
وی تشریح کرد: آمریکا خود مرتکب نقض یک قطعنامه شده است که در تاریخ سازمان ملل بی سابقه است یک عضو دائم شورای امنیت که خودش قطعنامهای را تصویب کرده است، خود ناقض آن باشد و علاوه بر آن، بخواهد کشورهای دیگر را هم به نقض آن وادار سازد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: اعضای شورای امنیت باید توجه کنند هر حرکتی در جهت مقابله با رفع محدودیتهای تسلیحاتی ایران، خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا است.
تخت روانچی یادآور شد: خبرهای جدیدی مطرح شده است که آمریکاییها در حال فکر کردن به این مساله هستند که اگر حرکتشان به نتیجه نرسید، خودشان دوباره وارد میدان شوند و بگویند ما عضو برجام هستیم، این یک طنز تاریخی است که در سازمان ملل متحد مطرح می شود.
وی خاطرنشان کرد: آمریکاییها وقتی از برجام خارج شدند، در بیانیه کاخ سفید در هجدهم اردیبهشت ۹۷ به صراحت آمده است که «آمریکا تصمیم گرفت به مشارکت خود در برجام خاتمه دهد»، حتی کلماتی که استفاده شده، کلماتی است که در برجام آمده است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: ۲ سال پیش در بالاترین سطح این مساله را مطرح کردند، الان میخواهند بگویند که عضوی از برجام هستیم که یک مساله عجیبی است و از طرف کل جامعه بینالمللی این حرف مردود است.
تخت روانچی افزود: آمریکاییها در یک زمان احساس کردند که به مشارکت خودشان پایان دهند و در یک زمان دیگر احساس میکنند که باید به آن برگردند و از این طریق برای رسیدن به یک هدف دیگری که بازگشت تحریمها است، استفاده کنند.
وی تصریح کرد: این کار هم به طور کامل، خلاف حقوق بینالمللی است و از نظر سیاسی هم جامعه بینالمللی نمیپذیرد که آمریکاییها بخواهند وارد این وادی شوند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد درباره اینکه با توجه به محتوای برجام آیا آمریکاییها میتوانند وارد فرایندهای موجود در آن شوند، هم گفت: آنها این حق را ندارند که بخواهند از این طریق وارد شوند که کل برجام را از بین ببرند یا بخواهند تحریمهای قطعنامههای گذشته را برگردانند، اینها تلاشهای بیهودهای است که دولت آمریکا انجام میدهد.
تخت روانچی افزود: در خود آمریکا هم کسانی که در حوزه بینالمللی و حقوقی کارکردهاند، این ایده دولت آمریکا را رد میکنند و آن را دستاویز طنز ساختهاند. البته آمریکاییها تلاش میکنند دست به هر کاری بزنند تا مردم ایران به حقوقشان نرسند اما همانگونه که گفتم از نظر حقوقی و سیاسی این کار کاملا غلط است و به هیچ وجه این حق را ندارند تا از این وسیله برای محروم کردن ایران از حق طبیعی خود استفاده کنند.
جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۵ در ۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ پس از مذاکرات طولانی به توافقی موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دست یافتند که از آن به توافق هستهای ایران هم یاد میشود.
پس از آن، در ۲۹ تیرماه همان سال، شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه شماره ۲۲۳۱، علاوه بر تایید برجام، قطعنامههای تحریمی پیشین خود را لغو کرد اما در پیوست ب، محدودیتهایی برای خرید و فروش تسلیحاتی و همچنین محدودیت مسافرتی برای برخی از اشخاص حقیقی وضع کرد.
این محدودیتها در ۲۷ مهرماه امسال به پایان میرسد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در پاسخ به این سوال که آمریکاییها و دو کشور اروپایی در قبال پرتاب ماهواره نور موضعگیری کردند و آن را با قطعنامه ۲۲۳۱ ناسازگار دانستند هم گفت: برای نخسیتن باری نیست که آمریکاییها در ارتباط با فعالیتهای موشکی ما اظهار نظر می کنند.
تخت روانچی افزود: آمریکاییها با هر حرکتی که ایران را به تواناییهای سطح بالای فناروی برساند، مخالف هستند چه در حوزه نظامی یا غیر نظامی باشد؛ به نظر میرسد با هر پیشرفت ایران مخالفت دارند.
وی با رد ادعای آمریکاییها تصریح کرد: این ادعا به هیچ وجه درست نیست، قطعنامه ۲۲۳۱ به صراحت می گوید «موشک هایی که برای حمل کلاهک هستهای طراحی شده است»، موشک هایی که ایران آزمایش میکند برای حمل کلاهک اتمی طراحی نشده است چرا که به طور کلی کلاهک اتمی در ایران وجود ندارد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد یادآور شد: آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها تایید کرده است که فعالیتهای ایران کاملا صلحآمیز است و موشکهای ما هم برای این منظور طراحی نشده است. از این رو قطعنامه به هیچ وجه مانعی برای فعالیتهای ما نیست. چه این فعالیتها در ارتباط با امور نظامی باشد یا غیر نظامی، هیچ ایرادی ندارد.
تخت روانچی ادامه داد: کسانی که این ادعا را مطرح میکنند به دنبال اهداف خودشان هستند، چه آمریکا و چه یکی دو کشورهای اروپایی؛ همواره پاسخ ما همین بوده است. قطعنامههای قبلی شورای امنیت با توافق در برجام و تصویب ۲۲۳۱ باطل شده و متن این قطعنامه هم بسیار صریح است.
وی اضافه کرد: اینها ادعاهایی دارند که بر اساس یک توافقی که بین تعدادی از کشورها بوده، کار ایران خلاف قطعنامه است، اینکه خودشان دور نشستهاند و حرفی زده اند، بعد هم بگویند که این حرف ما در قطعنامه منعکس شده است، پذیرفتنی نیست. نه ما کلاهک اتمی داریم و نه موشکهای ما برای این منظور طراحی شدهاند؛ در نیتجه فعالیتهای ما به هیچ وجه با قطعنامه مغایرت ندارد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در پاسخ به این سوال که اخیرا گروه بین المللی بحران پیشنهاد خطی برای گفتگو بین مقامات نظامی دو کشور مطرح کرده است، تا چه حد این مساله عملی است در حالیکه به تازگی رئیس جمهوری آمریکا برای حمله به قایقهای ایرانی هم تهدید کرده است، گفت: اصلا قابل طرح نیست.
تخت روانچی افزود: دلیل آن هم این است که سیاستهای نظامی آمریکا در ارتباط با ایران سیاست خصمانهای بوده است، در طول سالهای گذشته و به ویژه شهادت سردار سلیمانی که یک کار کاملا خلاف حقوق بینالمللی هم بود، بار دیگر خصومت خود را نشان دادند.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین اصلا اینکه بخواهد صحبتی بین نظامیان دو کشور انجام شود، موضوعیتی ندارد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد درباره تهدیدهای ترامپ هم گفت: در طول ۴۰ سال گذشته مردم ایران نشان دادهاند که در مقابل تهدید، عقبنشینی نمی کنند و در عمل نشان دادهاند در مقابل کسانی بخواهند با پرخاش، اهانت و تهدید صحبت کنند، میایستند.
تخت روانچی افزود: در چارچوب مقررات بینالمللی در خلیج فارس که در نزدیکی سرزمین ما و آبهای ما است، گشتزنی داریم و امنیت این آبراه را در طول سالها حفظ کردهایم و خواهیم کرد.
وی یادآور شد: آمریکاییها از هزاران مایل آن طرفتر آمدهاند و مشخص است به دنبال چه هستند، همانطور که مردم منطقه میخواهند بهتر است هرچه زودتر منطقه را ترک کنند. مردم عراق و نمایندگان آنها یک چنین خواسته به حقی داشتهاند تا نیروهای آمریکایی کشورشان را ترک کنند، به نفع همه است تا آمریکاییها زودتر از اینجا خارج شوند. امور منطقه باید دست کشورهای منطقه باشد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: خودمان بارها گفتهایم که با کشورهای منطقه میتوانیم درباره امنیت، شکوفایی اقتصاد و تعاملات فرهنگی تعامل داشته باشیم. آمریکاییها از آن سوی دنیا آمدهاند تا به اختلافافکنی بپردازند و میلیاردها دلار سلاح مرگبار به این منطقه بفروشند. مشخص است آنها به دنبال چه هستند.
تخت روانچی خاطرنشان کرد: بنابراین به نفع همه است این حضور هرچه زودتر پایان یابد. تلاش ما هم این است که ثبات و امنیت منطقه خلیج فارس را حفظ کنیم و این کار را ادامه خواهیم داد.
وی تصریح کرد: آمریکاییها میدانند که زورگویی، رعب و وحشت حربههایی نیست که مردم ایران از آن بهراسند، ضمن این که ما به دنبال آن نیستیم که بخواهیم تنش و تشنج در منطقه افزایش یابد، اما حضور نظامی آمریکا و تحرکات آنها تنشزا است و باید هرچه زودتر به این کار خاتمه داده شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد