در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حالا وقتی بحث تعطیلات نوروز به میان می آید خواه ناخواه توقعات هم از این سازمان بیشتر می شود و مردم منتظر دیدن برنامه هایی متفاوت از دیگر ایام سال هستند. برنامه هایی که باید جامع نیاز طیف های مختلف مخاطبان باشند.
امسال و در شرایط خاص پیش آمده که ویروس کرونا معضلات بسیاری را ایجاد کرده بود، انتظار می رفت صدا و سیما برنامه های موفق تری داشته باشد. اما انصاف این است که ببینیم سازمان با چه شرایطی و معضلاتی روبه رو بوده و چه چیزهایی را از سر گذرانده است.
اول از همه باید این نکته را مدنظر داشت که همین معضل کرونا تا چه اندازه شرایط را برای تولید و ضبط برنامه ها دشوار کرد. طبعا همانطور که کرونا تمام شئونات زندگی عادی ما را تحت الشعاع قرار داد، برنامهریزیهای نهادها و سازمانهای مختلف از جمله صدا و سیما را دچار تغییر و به هم ریختگی کرد.
معضل بزرگ تر و جدی تر اما چیزی است فراتر از ماجرای شیوع یک ویروس. اگر نگاهی منتقدانه به برنامه های صدا و سیما داشته باشیم می بینیم محدودیت های مالی کار را سخت کرده است. کمبود منابع مالی طبعا سازمان را به سمت و سویی می برد که نتواند انتظارات مخاطبان را چندان برآورده کند.
این مشکل را هم خود سازمان نمی تواند حل کند و انتظار می رود دولت به این نکته توجه کند. دولت همانطور که به بهداشت و سلامت مردم توجه می کند، باید حواسش به این نکته هم باشد که جامعه در هر حال نیاز به پخش برنامه هایی با کیفیت بالا از رادیو و تلویزیون دارد.
هر قدر برنامه های رسانه ملی جالبتر و جاذبتر باشد، دست شبکه های ماهواره ای از خانه ها و به تبع آن از تاثیرگذاری بر جامعه کوتاه تر می شود. امیدوارم دولت به مسئله مهم کمبود بودجه صدا و سیما توجه نشان دهد و فضا را برای تولید برنامه های بهتر در آن فراهم کند.
برنامه هایی که تاثیرگذاری بهتری بر جامعه داشته باشند و بتوانند در عرصه فرهنگسازی برای جامعه پررنگ تر عمل کنند.
حسن بنیانیان - دبیر کمیسیون فرهنگی شورای انقلاب فرهنگی / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد