به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم؛ دکتر کیانوش جهانپور در گفتگوی ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران اظهار کرد: طب سنتی ایرانی در کنار طب رایج با دیرینه هزاران ساله است و در زمینه ارتقای سلامت عمومی و پیشگیری از ابتلا به بیماریها و حتی در مواردی که بن بستهایی برای طب رایج وجود داشته باشد، ممکن است به بیماریهای مزمن کمک کند.
وی افزود: لذا در حوزه درمان به کار خواهد آمد و این مسئله مورد تأکید سازمان جهانی بهداشت نیز قرار گرفته است و ایران جزو ده کشور جهان است که مکتب طب سنتی را دارد و در دنیا به رسمیت شناخته شده است؛ معاونت طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت نیز وجود دارد و دهها گروه آموزشی طب ایرانی در دانشکدههای متعدد فعال است و دهها نفر از پزشکان در این رشته فارغ التحصیل شدهاند و دانش آنها در حوزه سلامت کارآمد خواهد بود و در همین راستا وزیر بهداشت به استفاده از این طب در کنار طب رایج برای پیشگیری، کنترل و حتی درمان کرونا دستور دادهاند.
جهانپور تصریح کرد: البته این امر با این مسئله که مدعیان دروغین طب اسلامی و طب سنتی بدون سابقه تحصیلی در این زمینه مبادرت به درمان کرونا میکنند کاملاً متفاوت است؛ آنچه از طب سنتی میشناسیم یک شاخه از علم پزشکی است و با ادعای برخی افراد بدون اطلاعات لازم که ممکن است در این شرایط به سودجویی بپردازند متفاوت است.
10 هزار تخت استراحتگاهی و امتناع برخی مبتلایان از ماندگاری در این مکان
جهانپور در خصوص استراحتگاههای پیش بیمارستانی، تصریح کرد: بیش از 10 هزار تخت پیشبیمارستانی و پسابیمارستانی با کمک بسیج، ارتش، سپاه پاسداران وهلال احمر دایر شده است و با توجه به اینکه حمایت خانوادهها از بیماران خود بالاست، این مسئله کمی با فرهنگ اجتماعی ما همخوانی ندارد و برخی خانوادهها از نگهداری افراد مبتلا در این استراحتگاهها امتناع میکنند. با توجه به وضعیت موارد قطعی که نیاز به استراحتگاههای پیشبیمارستانی و پس بیمارستانی دارند نیاز به اعمال محدودیتها و مقررات قانونی داریم که از امروز با تأیید ستاد ملی مبارزه با کرونا اجرایی خواهد شد.
وی ادامه داد: ممکن است مجبور باشیم برخی قانونها را اعمال کنیم تا از این افراد بالاجبار مراقبت کنیم و امیداوریم مردم نیز همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.
پوشش دهی 2.5 میلیون نفر از اتباع خارجی در نظام سلامت
جهانپور در خصوص حضور پزشکان بدون مرز در کشور تصریح کرد: پزشکان بدون مرز مایل بودند در ایران حضور داشته باشند و بیمارستانی کوچک برای بیماران کووید19 در اصفهان دایر کنند؛ با توجه به اینکه ما نیازی به این نوع خدمترسانی نداشتیم ترجیح دادیم در صورت تمایل از ظرفیت پزشکان بدون مرز برای اتباع خارجی به خصوص در شهرهای مرزی استفاده کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه بیش از 2دمیلیون و 500 هزار نفر از اتباع خارجی تحت پوشش وزارت بهداشت هستند، خاطرنشان کرد: این تعداد از افراد در سامانه الکترونیک سلامت ثبت هستند و افرادی که مبتلا شده باشند از تمام خدمات غربالگری و درمانی میتوانند استفاده کنند و تفاوتی بین آنها و سایر اتباع ایرانی در درمان کرونا وجود ندارد.
وی با بیان اینکه نیازی به کادر پرستاری و اورژانس و تختهای بیمارستانی پزشکان بدون مرز نداریم، خاطرنشان کرد: آنچه که امروز اولویت اصلی ماست، داشتن تجهیزات مراقبتهای ویژه است و نیاز به توسعه تختهای ICU و ونتیلاتور داریم. اگر هر فردی از هر جای دنیا تمایل به کمک داشته باشد ما بهعنوان میزبان اعلام میکنیم که نیاز ما بیشتر به تختهای مراقبت ویژه و ونتیلاتور است و در سایر بخشها فعلاً بحرانی نخواهیم داشت.
وی افزود: از 27 تا 30 هزار تخت را از قبل برای بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته بودیم و برخی از این تختها نیز خالی است اما در خصوص تختهای ICU تقریباً 50 درصد ظرفیت تختهای مراقبت ویژه کشور به بیماران کرونا اختصاص داده شده بود که این ظرفیت تقریباً پر شده است؛ البته هیچ بیماری در انتظار تخت ICU نیست و اگر اقداماتی برای افزایش تخت ICU انجام میشود به دلیل بالابودن مدت بستری افراد در این بخش است.
جهانپور درباره مقایسه میانگین بستری در بخشها و مراقبتهای ویژه تصریح کرد: میانگین بستری بیماران کرونایی در تختهای بیمارستانی 7 تا 10 روز است؛ در حالی که این رقم برای بستری در تختهای مراقبت ویژه سه تا چهار هفته است و انباشت بیمار در بخشهای مراقبت ویژه باعث میشود مجبور شویم ظرفیت تختهای ICU را افزایش دهیم.
ظرفیت انجام روزانه 6000 تست PCR
وی با اشاره به اینکه ما به صورت کامل وابسته به انجام تست PCR نیستیم، تصریح کرد: کاربرد اصلی این تستها شروع و پایان طغیان بیماری کروناست. از 6000 تا 10 هزار مورد در روز ظرفیت انجام تست در کشور داریم و با توجه به روند مدیریت شدهای که این بیماری در کشور ما داشت شاهد خیز ناگهانی بیماری نیستیم و یک روند تدریجی شیوع را در کشور داریم و باتوجه به اینکه بیماریابی ما زودهنگام و فعالتر شده است، آمار روزانه نیز در دوهفته اخیر افزایش یافته است که بخش عمده آن به بیماریابی فعال برمیگردد.
جهانپور با بیان اینکه در برخی نقاط تعداد مبتلایان به صورت تکگیر است، تصریح کرد: هیچ منطقهای عاری از این ویروس نداریم و در دنیا نیز تقریباً به همین صورت است و اگر کشوری اعلام نکرده باشد نیز به معنی وجود مشکل در شناسایی بیماری و نه نبود بیماری است. اینکه کشورهای توسعهنیافته آمار کمتری اعلام کردهاند به علت مشکل در سیستم شناسایی افراد مبتلاست.
انتقال ویروس کرونا از طریق هوا؟
جهانپور یادآور شد: انتقال ویروس کرونا از طریق هوا ممکن است در بخش مراقبتهای ویژه به مدت دو تا سه ساعت صورت بگیرد اما در مکانهای عادی و در بین جمعیت عادی این اتفاق ثابت نشده است؛ بنابراین استفاده از ماسک برای کادر درمان وبیماران و مراقبتکنندگان از بیماران توصیه میشود و دیگران ضرورتی به استفاده از ماسک ندارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم