در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از فارس، سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان در خصوص ویدیو کلیپ منتشر شده در فضای مجازی از سوی یکی از رانندگان ترانزیت ایران در مرز رومانی با بلغارستان بیانیهای را به شرح زیر صادر کرد.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در صوفیا ضمن تبریک مبعث پیامبر گرامی اسلام و عید نوروز، متعاقب انتشار ویدئو کلیپی از سوی یکی از رانندگان زحمت کش ترانزیت کشورمان در خصوص مشکلات به وجود آمده برای وی در مرز رومانی و همچنین کلیپ مشابهی در خصوص توقف کامیونهای ایرانی در مرز رومانی و بلغارستان، موارد زیر را به اطلاع مردم شریف ایران میرساند:
۱- پیرو شیوع کرونا در جهان، اکنون اروپا به یکی از کانونهای اصلی درگیری با این بیماری تبدیل شده و مقررات سختگیرانهای در مرزهای کشورهای اروپایی برقرار شده است که شامل اتباع اروپایی هم میشود. با توجه به این شرایط، وزیر بهداشت بلغارستان با صدور دستور العملی از ساعت ۰۰:۰۰ تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۲۰ ورود اتباع تعداد زیادی از کشوها اعم از کشورهای اروپایی همچون آلمان، فرانسه و بریتانیا و همچنین اتباع کشورمان به خاک بلغارستان را در راستای مقابله با شیوع کرونا به طور موقت ممنوع اعلام کرد.
۲- با توجه به شرایط فوق و بر اساس برنامه ریزی به عمل آمده، این سفارت از یک ماه گذشته با تشکیل کمیته مدیریت بحران و برقراری کشیک شبانه روزی در آماده باش کامل قرار گرفت و حتی کارشناسانی را به صورت ۲۴ ساعته با شماره تلفنهای مشخص اعلام کرد تا هرگونه موارد احتمالی را پیگیری کنند.
۳- این سفارت طی اقدامات به عمل آمده در نتیجه رایزنیهای فشرده با مقامات ذیربط بلغارستان موفق شد در هفته گذشته تمامیکامیونهای متوقف شده در مرز رومانی با بلغارستان شامل ۲ گروه از کامیونهای ایرانی متوقف شده (یک کاروان مرکب از ۱۶ کامیون و یک کاروان مرکب از ۱۳ کامیون) را با همکاری و اسکورت پلیس محل به مرز بلغارستان با ترکیه منتقل کند. گروه اول پس از هماهنگیهای انجام شده و تلاش سفارت کشورمان در آنکارا موفق به عبور از مرز و ورود به خاک ترکیه شد. گروه دوم توسط مسئولان گمرک مستقر در مرز ترکیه با عنوان اینکه رانندگان میبایست دوره ۱۴ روزه قرنطینه را طی کنند و سپس وارد خاک ترکیه شوند، در مرز ترکیه متوقف و از ورود آنها به خاک ترکیه موقتا ممانعت به عمل آمد، که این موضوع نیز با تلاشهای سفارت جمهوری اسلامی ایران حل و رانندگان مذکور اجازه عبور از خاک ترکیه را اخذ کردند.
۴- روز گذشته این سفارت به محض دریافت اطلاعات پیرامون موج سوم کامیونهای ایرانی که در مرز رومانی با بلغارستان مستقر بودند مجددا همانند موارد قبلی مذاکرات خود را با مقامات بلغاری انجام داد و نهایتاً توافق شد که برای این گروه نیز تسهیلات عبور از خاک بلغار به همراه اسکورت پلیس محل، علیرغم وجود مقررات شدید منع ورود به خاک بلغارستان، در نظر گرفته شود. منتهی مقامات بلغاری صدور این مجوز را منوط به پذیرش گروه دوم از کامیونهای ایرانی که در مرز با ترکیه اجازه ورود به خاک ترکیه به آنها داده نشده بود و عدم تجمیع بیش از حد در خط صفر مرزی بلغارستان با ترکیه کرده و اعلام کردند که به محض اینکه دولت ترکیه به گروه دوم کامیونهای ایرانی اجازه عبور دهد، آمادگی دارند که مجوز عبور گروه سوم کامیونهای ایرانی را بلافاصله صادر کنند. با توجه به حل مشکل گروه دوم و اخذ اجازه عبور از خاک ترکیه، موضوع طی یادداشتی به مقامات بلغارستان منعکس و درخواست صدور مجوز برای گروه سوم رانندگان شد که موضوع در دست پیگیری است.
لازم به ذکر است این اقدام در حالی انجام شد که در حال حاضر صفهای چند کیلومتری کامیونهای متعلق به کشورهای مختلف در مبادی مرزی بلغارستان از جمله مرز با رومانی تشکیل شدهاند و تا کنون اجازه ورود به خاک این کشور را دریافت نکردهاند.
۵- تلفنی که راننده عزیر در کلیپ منتشره ادعا کرده که با آن تماس گرفته مربوط به این سفارت نبوده و همانطور که ذکر شد این سفارت از ابتدای شروع بحران و از حدود یک ماه گذشته در آماده باش کامل قرار گرفته و کارشناسانی را به صورت ۲۴ ساعته با شماره تلفنهای مشخص اعلام کرده تا موارد احتمالی را پیگیری کنند: این شماره تلفن عبارت است از: ۰۰۳۵۹۸۷۹۸۱۰۳۸۲
همچین این شماره تماس از طرق مقتضی از جمله از طریق کانالهای فضای مجازی ایجاد شده از سوی این سفارت برای ارتباط هرچه بهتر با رانندگان عزیز کشورمان و حل سریعتر مشکلات آنها به اطلاع آنها رسانده شده است.
۶- متعاقب پخش کلیپ مذکور در فضای مجازی و اطلاع سفارت بلافاصله از طرق مختلف شماره تلفن راننده پخش کننده کلیپ اخذ و با وی و همچنین سایر رانندگان متوقف شده در مرز رومانی با بلغارستان از سوی این سفارت ارتباط برقرار شد (حدود ۱۴ راننده) و در عین حال به صورت همزمان مذاکرات برای حل مشکل با مقامات ذیربط بلغارستان آغاز شد،که نتیجه آن در بند ۴ ذکر شد.
۷- این سفارت کماکان و به صورت شبانه روزی ضمن پیگیری وضعیت رانندگان زحمتکش کشورمان آماده دریافت هرگونه اطلاعات در این رابطه است. به منظور هماهنگی بهتر در این گونه موارد از تمامی نهادهای ذیربط به خصوص شرکت های حمل و نقل در کشور مجددا درخواست میشود سریعا اطلاعات دقیق از مشخصات رانندگان، محموله، مسیر بازگشت، مرزهای بازگشت و ... را به این سفارت ارائه دهند تا بتوان در اسرع وقت در رایزنی با مقامات محل زمینه عبور آنها از مرز را تسهیل کرد.
در پایان برای ملت سرافراز میهن اسلامیمان عزت، سربلندی، صحت و سلامتی و غلبه هر چه سریعتر بر کرونا را از درگاه خداوند منان مسئلت داریم.
موسوی افزود: مشخصا درباره این کامیونها نیز به محض اطلاع از مکان دقیق آنها، رایزنیها هم در ستاد وزارت امور خارجه و هم سفارتخانهها تا بامداد امروز ادامه داشته و با مقامات گمرکی رومانی، بلغارستان و ترکیه برای تسهیل عبور و مرور آنها رایزنی شده است. اضافه میشود در حال حاضر صفهای چند کیلومتری کامیون های متعلق به کشورهای مختلف در مبادی مرزی این کشورها تشکیل شده است.
وی خاطر نشان کرد: وزیر امور خارجه هم در تماسهای تلفنی خود از جمله با وزیر امور خارجه بلغارستان در روز اول فروردین به صورت مشخص در این زمینه گفتگو کرد.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز امروز در اظهاراتی در تشریح اقدامات انجام شده، به رانندگان ایرانی که به کشورهای دیگر تردد میکنند توصیه کرد در صورت مواجه شدن با چنین شرایطی (اگر غیر معمول باشد و معطلی آنها ناشی از صفهای طولانی در گمرکات کشورها برای تشریفات اداری نباشد) سریعا با سفارتخانههای ایران در آن کشور تماس برقرار کنند.
یکی از رانندگان ترانزیت در ویدیویی که منتشر کرده عنوان کرده بود: من راننده ترانزیت یخچال دار هستم که بار من محصولات پزشکی و دارویی است و الان یک هفته است در مرز بلغارستان من را نگهداشتهاند و در این مدت با سفارت ایران در بلغارستان و همچنین ایران تماس گرفتهام، ولی کسی پاسخگو نبوده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم