در تلفن های همراه نیز از امواج رادیویی برای انتقال اطلاعات استفاده شوند. فیبر نوری نیز یکی از روش های انتقال است.
این فناوری، اطلاعات کدگذاری شده را در یک پرتوی نوری درون شیشه یا پلاستیک ارسال می کند. با استفاده از این فناوری و تجهیزات فیبر نوری می توانید به راحتی از آن در زمینه های مختلف نظیر شبکه های کامپیوتری، صدا و سیما، پزشکی، و ارتش استفاده کنید. از بسیاری از تجهیزات فیبر نوری همچنین برای اتصال دوربین های مدار بسته استفاده می شود.
برای استفاده از تکنولوژی فیبر نوری نیاز است تا تجهیزات مناسب را در اختیار داشته باشید. تجهیزات فیبر نوری عبارتند از:
با ظهور فیبر نوری تحول چشم گیری در ارتباطات به وجود آمد. کابل های مسی دارای مشکلاتی در انتقال داده ها می باشند که می توان به افت کیفیت داده ها در مسافت های طولانی و سرعت پایین ارسال نمود. داده هایی که در فیبر نوری ارسال می شوند به صورت سیگنال های نوری بوده و بسیاری از مشکلات کابل مسی را از ندارند.
اولین مزیت مهم فیبر نوری، پهنای باند بالای آن می باشد. این ظرفیت می تواند به 10 گیگابیت بر ثانیه برسد که سرعت بسیار بالایی است بنابراین در ارتباطاتی که نیاز به ارسال داده های حجیم و تصویر (مانند ویدئو کنفرانس) می باشد فیبر نوری می تواند کمک شایانی نماید.
در برخی از تجهیزات شبکه مانند سوئیچ شبکه، پورت هایی با نام پورت SFP وجود دارد. این پورت ها به منظور بهره گیری از بستر فیبر نوری در انتقال داده ها، تعبیه شده اند اما برای استفاده از این پورت ها می بایست از رابطی به نام ماژول فیبر نوری استفاده شود زیرا داده های دستگاه ها به صورت دیجیتال بوده و برای تبدیل آنها به نور می بایست از ماژول فیبر نوری بهره گرفت.
ماژول های فیبر نوری در انواع مختلف سینگل مود و مالتی مود می باشند که بسته به مسافت ارسال داده ها می بایست ماژول مناسب را استفاده نمود.
پچ کورد فیبر نوری قطعه کابلی است که در بستر فیبرنوری برای برقراری اتصال میان دستگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند.
اجزای پچ کورد یا کابل فیبر نوری به طور معمول با لایه های محافظ پلاستیکی پوشانده شده اند و در یک لوله حفاظتی مناسب قرار می گیرند تا برای استقرار در هر محیطی ایده آل باشند. پچ کوردهای فیبر نوری دارای انواع مختلفی هستند که در پروژه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
پچ پنل فیبر نوری معمولاً به عنوان پنل رابطی شناخته می شود که ارتباط میان چندین کابل فیبر نوری و تجهیزات نوری را برقرار می سازد. پچ پنل ها عموما در نوع دیواری و رکمومنت موجود هستند و با استانداردهای 19 ، 21 و 23 سازگار می باشند.
از نظر ظاهری، پچ پنل معمولاً یک محفظه فلزی است که جهت نگهداری پنل های آداپتور یا سینی های جدا کننده فیبر مورد استفاده قرار می گیرد.
ساده ترین نوع پچ پنل ها شامل مجموعه ای از پورت ها بوده که در آن هر پورت با پچ کورد دیگری که به تجهیزات نوری متصل است، ارتباط برقرار می نماید.
گاهی اوقات در برخی پروژه های بزرگ نیاز است تا دو کابل فیبر نوری به یکدیگر متصل شوند. برش و اتصال فیبر نوری نیاز به دقت و دستگاه های خاصی دارد.
این امر به کمک کلیور و دستگاه فیوژن انجام می شود. دو کابل فیبر نوری که قرار است بهم جوش بخورند می بایست با زاویه 90 درجه و کاملا عمود برش داده شوند که این کار به کمک دستگاه کلیور انجام می شود سپس با کمک دستگاه فیوژن اتصال دو فیبر به درستی انجام می شود تا سیگنال های نوری که از یک فیبر به فیبر دیگر می روند کمتری افت را داشته باشند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد