یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، مساجد نشانگر معماری بخشی از دورههای تاریخی ایران هستند.
این اماکن مذهبی امروز جاذبههای گردشگری کشورمان نیز به حساب میآیند. ما در این گزارش یکی از مساجد تاریخی کشورمان را بیش از پیش به شما معرفی میکنیم.
مسجد جامع ساری در سدههای اولیه تاریخی پس از اسلام ساخته شد. این مسجد در محله چناربن داخل بازار نرگسیه قرار گرفته است. بنای فعلی مسجد جامع ساری حاصل بازسازیهای مکرر در دوره قاجاریه و پهلوی است.
مورخان، این اثر باستانی را قدیمیترین مسجد دیار طبرستان میدانند. در طول تاریخ، جهانگردان خارجی بسیاری در سفرنامههایشان از این اثر یاد کردهاند.
پیش از بنای این مکان، آتشکدهای در مکان ساخت مسجد جامع ساری وجود داشت که تا قبل از ورود اسلام محل پرستش پیروان آیین زرتشتی بود.
اما با آزادی تبلیغ دین و پس از ورود اسلام به این منطقه و به اسلام گرویدن مردم، رفته رفته آتشکده به مسجد تغییر کاربری داد. بنابراین مسجد جامع ساری به جای آتشکده ساخته شد. این مسجد در روز پنجشنبه ۲۱ تیر ماه ۱۳۹۷ بر اثر اتصالات برق آتش گرفت و بعد از آن بازسازی شد.
این مسجد، جزو معدود مساجد تک ایوان بوده و دارای سه محراب است. حیاط مسجد، هسته اصلی آن بوده و دارای شبستانهایی وسیع است.
شبستان جنوبی، شبستان اصلی و متعلق به دوره قاجار و دارای محراب و منبری با قدمت و مشبک چوبی است. سه شبستان دیگر مسجد نیز متعلق به دوران پهلوی است. شبستانهای شمالی و غربی، دارای هشتیهایی با سقف گنبدی هستند که از طریق این هشتیها به حیاط مسجد راه پیدا میکنند.
مسجد جامع ساری در اسفند ماه ۱۳۷۷ به ثبت ملی رسیده است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد