سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس با صدور بیانیه ای گفت: دریانوردی آزاد در تنگه هرمز نه تنها برای انگلیس بلکه برای شرکا و متحدان بین المللی ما حائز اهمیت است و کشتی های تجاری باید بتوانند آزادانه و قانونی حرکت کنند.
وی افزود: ناو «اچ.ام.اس دانکن» قرار است جایگزین ناو «اچ.ام.اس مونتروز» شود که ماموریت آن ماه آینده میلادی (آگوست) به پایان می رسد.
این مقام نظامی انگلیس که پیشتر رئیس گروه پارلمانی دوستی ایران و انگلیس بود، افزود: ما برای حل دیپلماتیک [تنش با ایران] تلاش می کنیم تا این امکان دوباره فراهم شود که کشتی های انگلیسی بدون حفاظت نظامی [در تنگه هرمز] تردد کنند، اما نیروی دریایی تا تحقق این شرایط به حفاظت از کشتی های انگلیس ادامه می دهد.
پس از آنکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران کشتی انگلیس «استنا ایمپرو» را به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توقیف کرد، دولت «ترزا می» در نشست اضطراری موسوم به کمیته کبری تصمیم گرفت تا موقتا تردد کشتی ها از تنگه هرمز را منع کند.
«جرمی هانت» وزیر امور خارجه سابق انگلیس هم از طرح ایجاد ائتلاف دریایی اروپا در منطقه خلیج فارس خبر داد که مأموریت حفاظت از کشتی های تجاری در این منطقه را برعهده خواهند گرفت.
با این حال پنجشنبه گذشته یک سخنگوی دولت بوریس جانسون نخست وزیر جدید انگلیس اعلام کرد که ممنوعیت تردد برای کشتی های انگلیسی در تنگه هرمز برداشته شده و «نیروی دریایی موظف شده است تا کشتی هایی را که با پرچم این کشور در تنگه هرمز تردد می کنند به صورت گروهی یا جداگانه، به شرطی که از قبل اطلاع رسانی شود اسکورت کند.»
«گرنت شاپس» وزیر امور حمل و نقل انگلیس امروز(یکشنبه) گفت: امنیت کشتی های با پرچم انگلیس برای ما یک اولویت است اما به تلاش برای کاهش تنش ها با ایران ادامه می دهیم.
در همین حال «حمید بعیدی نژاد» سفیر ایران در انگلیس اعلام کرد: اطلاعات جزئی از تخلفات کشتی انگلیسی استنا ایمپرو در تنگه هرمز به سازمان بین المللی دریانوردی ارائه شده است.
وی توضیح داد: این کشتی پس از برخورد با یک لنج در منطقه، با ورود به تنگه هرمز از مسیر خروجی و خاموش کردن سیستم ارتباطی، مقررات دریانوردی در منطقه را به مخاطره انداخت.
توقیف نفتکش انگلیس توسط ایران و توقیف نفتکش حامل سوخت ایران در جبل الطارق به ادعای نقض قوانین اتحادیه اروپا علیه سوریه، روابط ایران و انگلیس را در هفته اخیر دچار آشفتگی کرده است.
در حالیکه مقامات ایران تاکید دارند مقایسه این دو رویداد خوانش درستی نیست اما سیاستمداران، رسانه ها و تحلیلگران انگلیسی اصرار دارند که اقدام ایران را تلافی جویانه و فاقد مبنای حقوق نشان دهند.
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در حساب توئیتری خود نوشته است: توقیف (نفتکش حامل) نفت ایران توسط دولت ترزا می و به فرمان ایالات متحده، به زبان ساده و روشن، دزدی دریایی است.
وی ادامه داد: ایران به دنبال تقابل نیست. ولی ما در خلیج فارس، ۱۵۰۰ مایل ساحل داریم. این آبهای ما است و از آن محافظت خواهیم کرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد