در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
آنطور که مهر گزارش داده، اکران فیلم خارجی در سینماها از مباحثی است که طی چهار دهه گذشته مخالفان و موافقان جدی داشته و هر از گاهی در قالب طرح و ایدهای متفاوت در عرصه عمل نیز به آزمون گذاشته شده است. در اسفند ۹۶ اما برای نخستین بار این بحث بهعنوان یکی از سرفصلهای اصلی نظامنامه اکران تصویب شد و سازمان سینمایی بهصورت رسمی با تعیین شرایطی خاص آن را در دستور کار قرار داد.
بر اساس این نظامنامه پردیسهای دارای سه تا هفت سالن امکان اکران فیلم خارجی در دو سئانس فوقالعاده را داشتند و پردیسهای دارای هفت سالن و بیشتر اجازه اختصاص کامل یک سالن با ظرفیت کمتر از
1500 صندلی را هم پیدا کردند. مؤسسه رسانههای تصویری هم بهعنوان تأمین و توزیع فیلم خارجی برای اکران معرفی شد. پس از یک سال، اجرایی شدن این نظامنامه چه آوردههایی را برای سینمای ایران به همراه داشته است؟
علی آشتیانیپور مدیر اکران فیلمهای خارجی در سینماها در گفتوگو با مهر درباره اکران فیلمهای خارجی در سال ۹۷ و بازخورد آن گفت: در جریان اکران فیلم خارجی از ابتدا اولویت ما این بود فیلمهای ایرانی اکران خوبی داشته باشند و همین موضوع بر نمایش فیلمهای خارجی تأثیر گذاشت اما به طور کلی دیدگاه مسؤولان برای اکران فیلمهای خارجی این بود که تنوعی در سبد داخلی داشته باشیم و فیلمهای خوب خارجی را چه ازنظر فیلمهای هنر و تجربه و چه از نظر فیلمهای عامه پسند به نمایش بگذاریم. به همین دلیل تصمیم به اکران فیلمهای خارجی گرفتیم.
او افزود: با تمام این تفاسیر ما تاکنون توانستهایم ۱۱ فیلم خارجی در حوزه فیلمهای هنر و تجربهای و عامهپسند اکران کنیم که فروش این ۱۱ فیلم حدود ۵۰۰ میلیون تومان بوده است. البته با توجه به اینکه امسال اکران این فیلمها به گونهای در آغاز راه بود، به نظرم فروش خوبی بوده طوری که هزینهها با درآمد برابری میکرده است.
او با بیان اینکه اگر قرار باشد سال آینده هم اکران فیلم خارجی پابرجا باشد، همین تعداد فیلم را اکران میکنیم، بیان کرد: ما امیدواریم اکران فیلم خارجی منجر به سوددهی شود تا خانه سینما از این بابت بهرهبرداری کند، بنابراین معتقد نیستم این طرح حتی به لحاظ مالی شکست خورده، چراکه هزینهها را با شیب ملایم برآورده کرده است. ضمن اینکه باید این موضوع را در نظر گرفت که در اکران سه فیلم اول حتی کسی خبر نداشت فیلم خارجی اکران میشود چون تیزر، تبلیغات میدانی و … نداشتیم و افراد تنها از سوی کسانی که به تماشای این فیلمها نشسته بودند از این طرح خبردار میشدند.
آشتیانی پور در پایان بیان کرد: ما وقتی وارد این عرصه شدیم، مطلع شدیم در برخی سینماهای شهرستانها و حتی در تهران، بدون داشتن مجوز اقدام به اکران چنین فیلمهایی میشود که با ورود ما، بلافاصله این سینماها شناسایی و دستور به قطع اکران آن فیلم داده و اسباب خیر شد، چراکه این موضوع تحت کنترل وزارت ارشاد درآمد؛ اما ما تصمیم گرفتیم در استانهای بزرگ که سینماهای آنها بدون ضربه زدن به فیلم داخلی امکاناتی برای نمایش فیلمهای خارجی دارند، این فیلمها را به نمایش بگذاریم، برای مثال در مشهد، شیراز و اصفهان این اتفاق افتاد اما به طور کلی تقریبا در همه مراکز استانهای بزرگ واجد شرایط شاهد اکران فیلمهای خارجی بودیم.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد