در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین- یازدهمین امام شیعیان امام حسن عسکری (ع) زندگی کوتاه و بسیار سختی داشتند. پدر بزرگوارشان امام هادی علیهالسلام و مادر مکرمه اش بانوی عارفه ایست که به نام های «سلیل » ، «حدیثه » و «سوسن » خوانده می شود. امام یازدهم در سامرا و در منطقه عسکر اقامت اجباری داشتند ازآنجهت ایشان را عسکری مینامند.
امام عسگری در مدت امامت کوتاه خویش با ۳ نفر از خلفای عباسی که هر یک از دیگری ستمگرتر و بیدینتر بودند همعصر بودند؛ این سه تن المعتزبالله، المهتدی بالله و المعتمد علیالله خلفای عباسی بودند که روز نخست بانام طرفداری از علویان و با عنوان انتقامگیری از بنیامیه قیام کرده بودند. بعد از پیروزی آن را نادیده گرفتند و مانند خلفای بنیامیه و بلکه بدتر از آنان ستمگری و خودکامگی را آغاز کردند.
علیرغم آنکه در زمان چهاردهمین خلیفه عباسی و دومین خلیفه عباسی همعصر امام یازدهم، یعنی مهتدی باشد مورخان به جهت میانهروی در غذا، لباس، امور اقتصادی و زدودن مظاهر تشریفات و اشرافی گری توسط وی داد سخن دادهاند و او را ستودهاند. در همین زمان امام عسکری به زندان فرستاده شد و تا زمان کشته شدن مهتدی بالله امام در زندان به سر میبردند و حتی تصمیم داشت امام را به قتل برساند.
خلفای عباسی از هرگونه فشار و محدودیت نسبت به امامان دریغ نمیکردند ولی این میانفشارها و محدودیتها در زمان امام عسگری از امام جواد و امام هادی علیها علیهالسلام نیز بیشتر بود و البته به دو دلیل:
الف) شیعه در زمان امام عسکری بهصورت یک قدرت عظیم در عراق درآمده بود و همه مردم شیعی هیچیک از خلفای عباسی را مشروع و قانونی نمیدانستند و معتقد بودند امامت الهی در فرزندان علی باقی است. در آن زمان شخصیت ممتاز این خاندان امام عسکری علیهالسلام بود.
ب) خاندان عباسی طبق روایات و اخبار متواتر میدانستند مهدی موعود که تار و مار کننده کلیه حکومتهای خودکامه و ناحق است از نسل امام یازدهم خواهد بود به همین جهت پیوسته مراتب زندگی او بودند تا بتوانند فرزند او را به چنگ آورده و نابود کنند.
بهقدری حکومت عباسی از نفوذ و موقعیت امام نگران بود که امام را ناگزیر کرده بود هر هفته روزهای دوشنبه و پنجشنبه در دربار حاضر شود.
دربار به این هم اکتفا نکرد بلکه معتز امام را بازداشت و زندانی کرد و حتی به سعید حاجب دستور داد امام را به سمت کوفه ببرد و درراه او را به قتل برساند ولی بعد از سه روز ترکان دربار خود را به درک واصل کردند.
امام عسکری باوجود همه این فشارها و کنترلها و مراقبتهای بیوقفه حکومت عباسی یکسری فعالیت سیاسی، اجتماعی و علمی در جهت حفظ اسلام و مبارزه با افکار ضد اسلامی انجام داد که خلاصه آن به شرح ذیل میباشد:
1- کوششهای علمی در دفاع از آیین اسلام و رد اشکالات و شبهات مخالفان و نیز تبیین اندیشه صحیح اسلامی
2- ایجاد شبکه ارتباطی بین خود و شیعیان مناطق مختلف از طریق تعیین نماینده و اعزام پیک
3- فعالیتهای سری سیاسی بهرغم تمام کنترلها و مراقبتهای حکومت عباسی
4- حمایت و پشتیبانی مالی از شیعیان خصوصاً یاران ویژه و خاص خود
5- تقویت و توجیه سیاسی رجال و عناصر مهم شیعه در برابر مشکلات
6- استفاده گسترده از آگاهیهای غیبی برای جلب منکران ولایت و امامت و دلگرمی شیعیان و محبان
آمادهسازی شیعه برای دوران غیبت فرزند خود امام دوازدهم
معتمد عباسی(لعنتاللهعلیه) که همواره از قدرت امامت و ولایت و محبوبیت امام و نفوذ معنوی امام در جامعه نگران بود، چون دید توجه مردم روزبهروز به امام بیشتر میشود و زندان و اختناق و مراقبت تأثیر معکوس دارد به همان شیوه اسلاف ناخلف خود عمل کرد و امام را پنهانی مسموم ساخت و در ۸ ربیعالاول سال ۲۶۰ حضرت امام حسن عسکری علیهالسلام به شهادت رسید.
حاج عباس روزمه
مدرس دانشگاه و کارشناس حوزوی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد