به گزارش جام جم آنلاین محمدرضا نجفیمنش، رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق تهران درباره اهمیت شفافیت در تولید و صنعت کشور گفت: اصولا سرمایهگذاری و تولید زمانی اتفاق خواهد افتاد که فضای شفاف و قابل پیشبینی وجود داشته باشد، در غیر این صورت نباید انتظار رونق و افزایش سرمایهگذاری داشته باشیم.
نجفی منش در ادامه افزود: تا زمانی که تولیدکنندگان و سرمایهگذاران نتوانند برای آینده خود افقهای روشنی ببینند قطعا دست به سرمایهگذاری یا تولید نخواهند زد. از این رو باید مسئولان و تصمیمگیرندگان باید زمینه این شفافیت را مهیا کرده و افقهای قابل پیش بینی در اختیار سرمایهگذاران قرار دهند.
وی تاکید کرد: متاسفانه تاکنون اگرچه بارها مقام معظم رهبری درباره اهمیت شفافیت در کلیه امور تاکید فرمودهاند، بازهم شاهد این هستیم که گروهی از مدیران ارشد بخصوص در بخش صنعت و تولید تصمیمگیریهایی پشت درهای بسته انجام میدهند که تبعات آن مدتی بعد در تولید خود را نشان میدهد.
این عضو اتاق بازرگانی به خبرنگار ما گفت: برخی از مدیران براین باورند که برای جلوگیری از واکنشهای متفاوت لازم است برخی از تصمیمگیریها با درجه شفافیت بسیار کم انجام شود و به قول معروف مخاطبان در عمل انجام شده قرار گیرند. درحالی که تا امروز دیدهایم نتیجه دقیقا معکوس بوده و مشکلات بجای اینکه کمرنگتر بشوند؛ پررنگتر شده و بعضا هزینهای هم برای جامعه ایجاد کرده است.
رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق تهران تاکید کرد: نباید از شفافیت تعابیر ترسناک داشته باشیم و نگران تبعات آن باشیم. به این دلیل که تنها دستاورد اتخاذ چنین سیاستی آرامش و بهرهوری در تمامی موارد است، به این دلیل که هیچ نکته مبهم و نگران کنندهای در مقابل مخاطبان نیست و میدانند چه واکنشی باید داشته باشند.
وی معتقد است، اگر شفافیت و صداقت در تصمیمگیریهای مختلف دیده شود؛ قطعا مردم یا همان مخاطبان وقتی اطلاعات بیشتری از دلیل این سیاست داشته باشند و منافع ملی و شخصی خودشان را در اجرای سیاست بیابند، قطعا همکاری بهتری انجام میدهند تا اینکه هیچ اطلاعاتی نداشته باشند و یکباره با موضوع روبرو شوند که حیات اقتصادی آنها را تهدید میکند.
نجفی منش با اشاره به واکنشهای هیجانی چند ماه اخیر جامعه به افزایش نرخ دلار تصریح کرد: شاهد مثال اهمیت شفافیت در تصمیمگیریها و سیاستگذاریهای دولتی دقیقا اتفاقی است که از ابتدای امسال تا ابتدای پاییز در بازارهای مختلف افتاده است و مردم به دلیل اینکه هیچ اطلاعی از آینده نداشتند و هیچکس شفاف شرایط را برایشان تشریح نکرده بود دقیقا جهت عکس سیاستهای مدیریتی بازار از سوی دولت عمل میکردند.
رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق تهران به خبرنگار ما گفت: به همین دلیل اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی با توجه به اهمیت شفافیت در تولید، اشتغال و سرمایهگذاری مشغول تنظیم لایحهای با حدود 80 ماده که به زودی پس از نهایی شدن جهت بررسی و تصمیمگیری تقدیم مجلس خواهد شد.
وی درباره ماهیت این لایحه تاکید کرد: در این لایحه کارشناسان و فعالان اقتصادی اتاق براساس عرف، اصول و پیشنیازهای تجاری داخل و خارج کشورمان سعی کردهاند نه تنها زمینه شفافیت هرگونه فعالیت و تصمیمگیری را مهیا کنند، بلکه حقوق مالکیت و اصل محرمانه بودن قراردادها را نیز درنظر داشته باشند.
نجفی منش درباره محرمانه ماندن قراردادهای تجاری اظهار کرد: در عرف تجاری چه داخل کشور و چه خارج از مرزها هنگامی که دو شرکت یا شخص برای انعقاد قراردادی تجاری وارد مذاکره میشوند، ابتدا باید به یکدیگر اطمینان دهند که مفاد قرارداد هرگز منتشر نخواهد شد، به این دلیل که رقبای هر دو طرف میتوانند هزینهای برای این قرارداد ایجادکنند.
وی افزود: البته این قانون در قراردادهای کلان اقتصادی پررنگتر است و هرچه ارقام و گستره قرارداد کوچکتر باشد کم اهمیتتر خواهد شد. این درحالی است که حتی در قراردادهای بزرگ میان دولت و یک شرکت یا دولتها؛ مسئولان میتوانند با استفاده از شیوههایی که اعتبار آنها خدشهدار نشود نیز مخاطبان یا جامعه را در جریان امور قراردهند؛ دقیقا همانند خطوطی که مقام معظم رهبری برای شفافیت تعیین فرمودهاند.
این عضو اتاق بازرگانی تصریح کرد: وقتی صحبت از شفافیت در صنعت، تولید یا سرمایهگذاری میکنیم مثل این است که درحال سخن گفتن از یک تیغ دولبه هستیم به همین دلیل لازم است دقیقا به جوانب کار آشنا بوده و برای آنها برنامهریزی کنیم که دستاورد حداکثری از این تیغ دولبه داشته باشیم.
نجفی منش معتقد است یکی از بهترین سیاستهایی که مسئولان دولتی برای شفافیت حداکثری در آینده میتوانند اجرایی کنند استفاده بهینه از نظرات کارشناسی فعالان اقتصادی و انجمنهای قانونی صنایع مختلف و اتاق بازرگانی است، به این ترتیب که قبل از تصمیمگیری یا حتی امضاء یک قرارداد فرا ملی نقطه نظرات مخاطبان این قرارداد را شنیده و براساس منافع حداکثری تصمیمگیری کنند.
وی تاکید کرد: وقتی جلسات مشورتی و هم اندیشی بخش خصوصی واقعی با دولت نسبت به امروز افزایش قابل توجهی داشته باشد و به قول معرف بخش خصوصی بتواند در تصمیمگیریهای کلان مشارکت داشته باشد اصولا مسئولان و مذاکرهکنندگان دولتی هنگام امضاء یک قرارداد یا تصمیمگیری میتوانند با افق دید بالاتری از هزینه و فایده آن قرارداد تصمیمگیری کنند.
رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق تهران تصریح کرد: اصل مالکیت و حفظ اطلاعات در تولید، بازرگانی و سرمایهگذاری یکی از اساسیترین نکات است که نباید به آن بیتوجهی بشود به این دلیل که در صورت بیتوجهی به این اصل قطعا شاهد خروج سرمایهها و کاهش تولید و در نهایت بیکاری خواهیم بود.
نجفی منش به خبرنگار ما گفت: امروز که مقام معظم رهبری درباره اهمیت شفافیت مطالبی را بیان فرمودهاند باید مسئولان و تصمیمگیرندگان بدون تفسیر شخصی از این فرمایشات با رعایت اصول و عرف موجود در دنیای تولید و تجارت در این زمینه گام بردارند، نه اینکه به نام شفافیت تمام معادلات اقتصادی و تولیدی فعالان را با چالش و خطر روبرو کنند.
عماد عزتی / جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم