ممنوعیت واردات لوازم خانگی و امتناع تولیدکنندگان از عرضه محصول به بازار دست‌به‌دست هم داده تا نابسامانی در بازار لوازم برقی خانگی ادامه یابد؛ یا اجناس به قدری گران است که مشتری قدرت خرید ندارد و یا هیچ کالایی برای فروش وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۶۲۳۹۵

به گزارش ایرنا، با اینکه انتظار میرفت با کشف کالاهای احتکار شده و تزریق آن به بازار، کمی از مشکلات بازار لوازم خانگی کاسته شود، اما با سر زدن به مراکز عمده فروش این محصولات روشن میشود هنوز نه کالایی هست و نه خریداری و میتوان گفت که فروشندگانی که مجبورند اجاره مغازه و هزینههای دیگر را سر موعد بپردازند، مشتریانی که قدرت خرید با نرخهای جدید را ندارند و حتی کارگرانی که از این راه نان میخورند، همه از این شرایط ناراضی هستند.

در طول چند ماه اخیر بازار لوازم خانگی به سرعت از رشد قیمتها تأثیر گرفت، اما این همه ماجرا نبود؛ به موازات افزایش قیمت‌ها شاهد کاهش عرضه کالا به بازار بودیم؛ پس از آن با انتشار فهرستی از دریافت‌کنندگان ارز دولتی از سوی بانک مرکزی، مشخص شد بسیاری از واردکنندگان لوازم خانگی به میزانی که ارز دریافت کرده‌اند، کالا وارد کشور نکرده‌اند. سوءاستفاده واردکنندگان از ارز تخصیصی و مدیریت منابع ارزی در مواجهه با تحریم‌های آمریکا، دولت را بر آن داشت تا در تیرماه امسال، 1339 قلم کالا را در فهرست کالاهای ممنوعه وارداتی قرار دهد که برخی اقلام لوازم خانگی برقی نیز مشمول این ممنوعیت شد.

در هفته‌های اخیر پیام‌های رسیده از هموطنان نشان می‌داد فروشگاه‌های زنجیره‌ای چند ماهی است که لوازم خانگی عرضه نمی‌کنند و قفسه این فروشگاه‌ها خالی است؛ بررسی‌های سطح شهر نشان می‌دهد در این فروشگاه‌ها مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی به وفور وجود داشت و حتی تابلوهای تخفیف 40 تا 50 درصدی نیز نصب شده بود و مردم با دقت مشغول انتخاب اقلام مورد نیاز خود بودند، اما سالن فروش لوازم خانگی خلوت بود و تنها چند نفر مشغول تماشای چند قلم جنس باقیمانده بودند.

به‌طور تقریبی بیشتر قفسه‌های ظروف آشپزخانه خالی بود و مسئول سالن می‌گفت که بیشتر آنها فروش رفته و تنها این چند قلم باقی مانده است. روی لوازم خانگی برقی نیز برچسب «فروش نداریم» نصب شده بود.بابک قربانی یکی از کارکنان فروشگاه لوازم خانگی گفت: در سه ماه گذشته لوازم خانگی 50 تا 60 درصد افزایش قیمت داشت و بعد از آن به ما اعلام کردند که دیگر فروش نداریم چون کالایی در انبار نیست.

وی درباره این‌که چرا موجودی در انبار ندارند، اظهار کرد: می‌گویند نزدیک 20 روز است که کارخانه‌ها تعطیل هستند واردات نیز ممنوع شده بنابراین طبیعی است که کالایی برای عرضه نداشته باشیم.

این فروشنده در پاسخ به این‌که چرا کالاهای نمونه را نمی‌فروشید؟ گفت: بیشتر ظروف آشپزخانه در قفسه‌ها را فروختیم، اما اجازه فروش نمونه‌های یخچال، تلویزیون و لباسشویی را نداریم. در این ارتباط منصور عالی‌پور، نائب رئیس اتحادیه فروشگاه‌های زنجیره‌ای گفت: در تأمین و عرضه مواد غذایی و اقلام اساسی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای مشکلی نداریم و بلکه این مواد از تنوع زیادی نیز برخوردار هستند. وی افزود: چند ماهی است که در تأمین لوازم خانگی داخلی و خارجی مشکل‌داریم و انبارها خالی است. عالی پور بیان کرد: بیشتر شرکت‌ها اعلام می‌کنند به‌دلیل مشکلات ارزی و ممنوعیت واردات قادر به تأمین کالای مورد نیاز فروشگاه‌ها نیستند.

نائب رئیس اتحادیه فروشگاه‌های زنجیره‌ای تصریح کرد: ما نمی‌توانیم نمونه‌های موجود در فروشگاه‌ها را بفروشیم، زیرا فضای آنها خالی می‌ماند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها