روز عرفه روز نیایش، روزی که آدم و حوا یکدیگر را یافتند

روز نهم ماه ذی الحجه الحرام روز عرفه نامیده شده است، روز نیایش و مناجات با خالق هستی؛ چرا که در این روز، درهای رحمت الهی روی همه بندگان بویژه گنهکاران گشوده است و همه آنان در این روز، چشم امید به خدای خود دوخته اند و از دنیا بریده و به خدا نزدیک می شوند.
کد خبر: ۱۱۶۰۳۴۸
روز عرفه روز نیایش، روزی که آدم و حوا یکدیگر را یافتند

به گزارش جام جم آنلاین، در این روز دعا به استجابت نزدیک است و هر ناامیدی، امیدوار بر در خانه الهی دست هایش را به دعا باز می‌کند.

در حدیثی از پیشوای ششم شیعیان، امام جعفر صادق(ع) آمده است: اگر شخص گناهکاری نتواند در شب‌های قدر، از قدر و منزلت خود به نحو احسن استفاده کند و بهره گیرد، می‌تواند در این روز (روز عرفه) از رحمت الهی برخوردار گردد.

اما چرا این روز، به روز عرفه مشهور است یا به بیان دیگر، وجه تسمیه این روز چیست؟
در پاسخ به این سوال می توان گفت عرفات، نام منطقه وسیعی است با مساحت حدود 18 کیلومتر مربع در شرق مکه معظمه، اندکی متمایل به جنوب که در میان راه طائف و مکه قرار گرفته است و زائران بیت ‏الله الحرام در نهم ذی الحجه، از ظهر تا غروب در این منطقه حضور دارند.

در نقلی آمده است آدم و حوا پس از هبوط از بهشت و آمدن به کره خاکی، در این سرزمین یکدیگر را یافتند و به همین دلیل، این منطقه عرفات و این روز عرفه نام گرفته است.

همچنین گفته‌اند جبرئیل وقتی مناسک حج را به ابراهیم می‌آموخت، چون به عرفه رسید به او گفت عرفت و او پاسخ داد آری، پس به این نام خوانده شد و نیز گفته‌اند سبب آن این است که مردم از این جایگاه به گناه خود اعتراف می‌کنند و بعضی آن را تحمل صبر و رنجی می‌دانند که برای رسیدن به آن باید متحمل شد. چرا که یکی از معانی عرف، صبر و شکیبایی و تحمل است.

برخی از اعمال شب و روز عرفه:

۱. احیا و نماز و عبادت در شب عرفه
۲. دعا در شب عرفه (که گفته شده است مستجاب می‌شود.)
۳. زیارت امام حسین (ع) در شب عرفه
۴. غسل
۵. روزه روز عرفه (اگر سبب ضعف و مانع دعا و مناجات نشود.)
۶. قرائت دعای عرفه امام حسین (ع) (که بهتر است بعد از نماز عصر باشد.)
۷. قرائت دعای عرفه امام سجاد (ع) (که در صحیفه سجادیه موجود است.)
۸. زیارت امام حسین (ع) در روز عرفه
۹. زیارت حضرت اباالفضل العباس (س) در روز عرفه
۱۰. اعتراف و اقرار به گناهان
۱۱. دو رکعت نماز که در رکعت اول بعد از حمد، سوره توحید و در رکعت دوم بعد از حمد، سوره کافرون خوانده می‌شود. سپس چهار رکعت نماز که در هر رکعت بعد از حمد، 50 مرتبه سوره توحید (این نماز در واقع همان نماز حضرت امیرالمؤمنین (ع) است) خوانده ‌شود.

تذکر : هر کدام از کارهای بالا را که توانستید انجام دهید. انجام غسل کارساده‌ای است و جزئی از کارهای روزمره ماست. فقط باید نیت غسل عرفه کرد. دو رکعت نماز و بعد خلوت با خدا بیش از ده دقیقه وقت نمی‌گیرد، ولی به دل‌های ما صفا و جلا می‌دهد. فقط بدانیم خداوند بزرگ و کریم است. کیفیت هم معمولا از کمیت مهم‌تر است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها