
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
لزوم ایجاد بستری امن در فضای مجازی و ساماندهی این فضا از سالها پیش مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است. ایشان بر همین اساس، دستور تشکیل شورای عالی فضای مجازی را در اسفند 90 صادر کردند و از اعضای این شورا خواستند با توجه به حساسیتهای موجود پیرامون فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، سیاستگذاری مناسبی در این باره داشته باشند و این حوزه را به نحوی مدیریت کنند که کشور بتواند در کوتاهمدت امکانات داخلی توسعه این فضا را فراهم کند تا وابستگی ما در این حوزه به بیگانگان کمتر شود. در این میان باید گفت پیامرسانهای داخلی نیز یکی از امکاناتی است که توسعه آنها میتواند به کاهش این وابستگیها منجر شود.
اما با وجود این که شش سال از تشکیل شورای عالی فضای مجازی میگذرد، با نگاهی به فعالیتهای آن ، احساس میشود که اعضای آن به اندازه کافی به دغدغههای رهبری انقلاب در این خصوص توجهی ندارند،چراکه جلسات شورای عالی فضای مجازی به طور مرتب و با فاصلههای زمانی اندک تشکیل نمی شود و این شورا کمتر میتواند راهکاری ارائه دهد که به حل معضلات فضای مجازی کمک کند. این موضوع باعث شده کشور ما همچنان در معرض آسیبهای این فضا قرار داشته باشد و از توسعه بسترهای بومی در این حوزه بخصوص پیامرسانهای داخلی عقب بماند.
حاصل این عقبافتادگی نیز چیزی نیست جز این که زمینهای فراهم شود تا پیامرسانهایی مانند تلگرام گوی سبقت را از پیامرسانهای داخلی بربایند و در فضای سایبری ایران انحصار ایجاد کنند. این انحصار نیز مردم ما را در معرض خطرات متعددی از جمله احتمال سرقت اطلاعات، گرفتاری در دامان کلاهبرداریهای اینترنتی و از بین رفتن حریم خصوصی قرار داده است. ضمن این که تحقیقات کارشناسان این حوزه نشان میدهد با توجه به کسب و کارهای بیشماری که در بستر تلگرام فعالیت میکنند، اگر این پیامرسان در بهروزرسانیهای بعدی خود، ارز دیجیتال را هم به امکاناتش اضافه کند، میلیاردها دلار ارز از کشور خارج خواهد شد که خود این موضوع، لطمه بزرگی را به اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.
این آسیبها نشان میدهد مسئولان اجرایی باید هرچه سریعتر با ایجاد زیرساختها و تامین منابع مالی لازم از پیامرسانهای داخلی حمایت و با انحصار ایجاد شده از سوی تلگرام مقابله کنند. همچنین مسئولان باید توجه داشته باشند امروزه در کشورهای پیشرفته، بیش از 80 درصد پیامرسانیها در فضای مجازی در بسترهای بومی اتفاق میافتد و به همین دلیل، گسترش پیامرسانهای داخلی به هیچ وجه به معنای عقبماندگی از پیشرفتهای بینالمللی در حوزه فضای مجازی نیست.
اما با وجود این، متاسفانه اظهارات و فعالیتهای مسئولان دولتی نشان میدهد حمایت از پیامرسانهای داخلی جزو اولویتهای آنها نیست، چراکه این مسئولان هیچ علاقهای به گسترش این پیامرسانها نشان نداده و بیشتر آنها حتی به صورت نمادین نیز عضو این شبکهها نشدهاند.
جبار کوچکینژاد
رئیس فراکسیون رسانه ملی، مطبوعات و فضای مجازی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی روزنامه «جامجم» با سجاد سالاروند، نخستین کوهنورد ایرانی دارای معلولیت در مسیر صعود به هفت قله بلند دنیا