در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، سال ۹۶ سال پرباری برای دانشگاه های کشور در زمینه حضور در رتبه بندی های بین المللی حوزه علمی، آموزشی و دانش و فناوری بود.
برترین و مشهور ترین رتبه بندی های جهانی از جمله تایمز، شانگهای، کیواس، لایدن، وبومتریکس و سای ویژنز در سال ۹۶ هم شاهد حضور دانشگاه های کشورمان بودند.
دانشکده معماری دانشگاه تهران در فهرست ۲۰۰ دانشکده برتر دنیا
پایگاه علمی کیواس در سال ۲۰۱۷ میلادی، دانشگاههای برتر دنیا را در پنج حوزه کلی علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم زیستی و پزشکی، علوم اجتماعی، هنر و علوم انسانی رتبهبندی کرد و در این ارزیابی دانشکده معماری پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران توانست در بین ۲۰۰ دانشکده معماری برتر دنیا قرار گیرد.
دانشگاه صنعتی اصفهان و یزد در بین برترین دانشگاههای جوان دنیا
نظام رتبه بندی تایمز فهرست ۲۰۰ دانشگاه برتر جوان با قدمت زیر ۵۰ سال را در سال ۲۰۱۷ منتشر کرد. از جمهوری اسلامی ایران دو دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه یزد به ترتیب با کسب رتبه در بازه های ۱۵۰-۱۰۱ و ۲۰۰-۱۵۱ توانستند در جمع دانشگاه های برتر دنیا حاضر شوند.
رشد تعداد دانشگاه های ایران در برترین های «وبومتریکس ۲۰۱۷»
رتبه بندی «وبومتریکس» که به رتبهبندی وب دانشگاهها، رتبهبندی وب پژوهشگاهها، رتبهبندی دانشگاهها بر پایه استنادهای گوگل اسکالر، رتبهبندی واسپارگاههای سازمانی و رتبهبندی جهانی وب دانشگاهها و کالجها می پردازد در ویرایش ۲۰۱۷ خود تعداد مراکز و موسسات ایرانی را ۵۹۸ موسسه اعلام کرد.
سه دانشگاه در میان ۱۰ موسسه برتر جهان حوزه مهندسی نفت
مرکز رتبهبندی دانشگاههای جهان (سی دبلیو یو آر) که دانشگاههای جهان و موسسهها را در ۲۲۷ حوزه موضوعی بر پایه شمار مقالههای پژوهشیشان در نشریههای برتر ارزیابی می کند در گزارش رتبهبندی موضوعی سال ۲۱۰۷ خود، سه دانشگاه ایرانی را جزء ۱۰ موسسه برتر در حوزههای مهندسی نفت و ساخت و تولید قرار داده است.
دانشگاه تهران در جایگاه چهارم جهان در حوزه مهندسی نفت، جایگاه دهم جهان در حوزه مهندسی ساخت و تولید، دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه علم مواد مرکب و دانشگاه صنعت نفت در حوزه مهندسی نفت توانستهاند در میان ۱۰ موسسه برتر جهان در این حوزهها قرار گیرند.
۱۱ دانشگاه ایرانی در میان برترینهای «آژانس رتبهبندی بین المللی راوند»
«آژانس رتبهبندی راوند» در رتبه بندی خود به سنجش عملکرد موسسههای برتر جهان بر پایه ۴ حوزه کلیدی (آموزش، پژوهش، تنوع جهانی و پایداری مالی) می پردازد.
فهرست سال ۲۰۱۷ این موسسه ۱۱ موسسه ایرانی شامل دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه اصفهان، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه علامه طباطبایی است.
۴۵ دانشگاه و پژوهشگاه کشور در جمع موثرترین های ISI
اطلاعات پایگاه شاخص های اساسی علم آی.اس.آی (ISI-ESI) نشان می دهد که تعداد دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی یک درصد برتر کشور به ۴۵ دانشگاه رسید و دانشگاه های خلیج فارس و علوم پزشکی کردستان برای اولین بار در لیست دانشگاههای برتر دنیا قرار گرفتند.
۱۲ دانشگاه علوم پزشکی شامل تهران، شهید بهشتی، شیراز، اصفهان، تبریز، مشهد، ایران، کرمان، بقیه الله (عج)، مازندران، زاهدان و کردستان؛ چهار پژوهشگاه شامل پژوهشگاه دانش های بنیادی، انستیتو پاستور ایران، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و جهاد دانشگاهی و دو دانشگاه غیرمتمرکز آزاد اسلامی و پیام نور در جمع موثرترین های دنیا قرار گرفتند.
همچنین ۱۸ دانشگاه جامع شامل دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه شیراز، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه تبریز، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه اصفهان، دانشگاه رازی، دانشگاه گیلان، دانشگاه بوعلی سینا، دانشگاه کاشان، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه ارومیه، دانشگاه سمنان، دانشگاه یزد، دانشگاه یاسوج، دانشگاه الزهرا (س) و دانشگاه خلیج فارس در این رده بندی هستند.
۹ دانشگاه صنعتی این رتبه بندی هم شامل دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، صنعتی خواجه نصیر، صنعتی نوشیروانی بابل، صنعتی شاهرود، صنعتی سهند و صنعتی شیراز است.
۱۸ دانشگاه ایرانی در میان برترین های رتبه بندی لایدن ۲۰۱۷
در رتبه بندی لایدن در سال ۲۰۱۷ میلادی تعداد ۱۸ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در جمع ۹۰۲ دانشگاه برتر جهان قرار گرفتند. لایدن از سیستمهای رتبهبندی معتبر بینالمللی در کشور هلند است که اطلاعات مربوط به آن از پایگاه داده علوم (Web of Science) و در دو دسته کلی شاخصهای تاثیر و همکاریهای علمی جمع آوری می شود.
دانشگاه های تهران، صنعتی امیرکبیر، علوم پزشکی تهران، صنعتی شریف، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، علم و صنعت ایران، دانشگاه شیراز، فردوسی مشهد، تبریز، علوم پزشکی شهید بهشتی، علوم تحقیقات تهران، شهید بهشتی، خواجه نصیرالدین طوسی، اصفهان، علوم پزشکی اصفهان ، گیلان و علوم پزشکی شیراز در این رتبه بندی حضور دارند.
دانشگاه های ایرانی با بیشترین مقالات یک درصد برتر معرفی شدند
مقالات یک درصد برتر شامل تنها یک درصد از مقالاتی است که در مجلات ISI منتشر می شود. هر چند آنها یک درصد از مقالات دنیا را تشکیل می دهد، اما ۱۸ درصد از استنادهای آن را دریافت می کند. تعداد استنادهای دریافتی مقالات جایگاه آنها را در شبکه علم در سطح بین المللی مشخص می کند. تعداد استنادهای دریافتی مقالات یک دانشگاه تاثیر بسزایی در رتبه یک دانشگاه دارد.
پایگاه استنادی ISI هر دو ماه یکبار بر حسب میزان استنادهایی که مقالات در سطح بین المللی دریافت کرده اند به معرفی مقالات یک درصد برتر می پردازد. پایگاه استنادی ISI در یک تقسیم بندی علوم را به ۲۲ رشته موضوعی کلی تقسیم می کند.
۲۰ دانشگاه علوم پزشکی، ۷ پژوهشگاه و مرکز تحقیقات، ۳۷ دانشگاه جامع، ۱۴ دانشگاه صنعتی و ۲ دانشگاه غیرمتمرکز دارای بیشترین مقالات یک درصد برتر هستند.
۱۲ دانشگاه ایرانی در فهرست موسسات برتر نظام رتبهبندی «شانگهای»
نظام رتبه بندی «شانگهای» در تازهترین ویرایش خود در سال ۲۰۱۷ نام ۱۲ دانشگاه ایرانی را منتشر کرد که در مجموع ۱۰۰ بار در زمره موسسههای برتر آمده است.
دانشگاه آزاد ۲۰ بار، دانشگاه تهران ۱۶ بار، دانشگاههای صنعتی امیرکبیر و صنعتی شریف هر یک ۱۱ بار، دانشگاه علم و صنعت ۱۰ بار، دانشگاه تربیت مدرس ۹ بار، دانشگاه صنعتی اصفهان ۸ بار، دانشگاههای فردوسی مشهد، تبریز، و علوم پزشکی تهران هر یک ۴ بار، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ۲ بار و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یک بار در فهرست مؤسسههای برتر در ۵۲ موضوع آمدهاند.
رتبهبندی موضوعی «شانگهای» مؤسسهها را در ۵۲ حوزۀ موضوعی (۶ موضوع در علوم طبیعی، چهار موضوع در علوم زیستی، ۲۲ موضوع در مهندسی، ۶ موضوع در علوم پزشکی، و ۱۴ موضوع در علوم اجتماعی) بر پایۀ پنج سنجۀ گوناگون ارزیابی میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد