به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی چهارشنبه شب در جلسه برگزیدگان و توسعه استان هرمزگان با بیان اینکه انقلاب ارتباطات، دومین تحول بزرگ در جوامع را آفرید، گفت: خواه ناخواه صنعت به جوامع تحمیل می شود؛ باید از خوبی های آن استفاده و از مشکلات آن کاست.
روحانی گفت: در قرنهای اخیر جهانیان و از جمله ملت ایران با دو پدیده بسیار مهم روبرو شدند. اولین پدیده انقلاب صنعتی بود که مردم را با یک تحول عظیم مواجه و روال و سبک زندگی آنها را دچار دگرگونیهای اساسی کرد.
رئیس جمهور افزود: انقلاب صنعتی ارتباطات مردم را تحت تأثیر قرار داد و دیدار و گفتگویی که پیش از آن مستلزم صرف زمانهای طولانی بود حالا با محصولات دنیای صنعتی جدید بسیار آسانتر و سریعتر مقدور و ممکن شده بود.
روحانی اظهار داشت: انقلاب صنعتی دستاوردها و نکات مثبت زیادی داشت، اما در کنار خود مشکلاتی نیز ایجاد کرد. اگر چه تردد مردم با خودرو و یا انجام کارهایشان با وسایل صنعتی بسیار آسانتر و سریعتر شده، اما انقلاب صنعتی در عین حال محیط زیست ما را نیز آلوده کرده و باعث تخریب آن شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه با همه این توصیف ها برای ما ممکن نیست که از انقلاب صنعتی فاصله بگیریم و بگوییم چون صنعت برای ما مشکلاتی ایجاد کرده آن را نمیخواهیم، اظهار داشت: برخی گمان میکردند صنعت با سنتهای ما سازگار نیست و لذا باید از آن فاصله بگیریم، اما این تصوری خطا و اشتباه است، چرا که چه ما بخواهیم و چه نخواهیم، صنعت خودش را بر ما تحمیل کرده و تحمیل میکند. ما باید تلاش کنیم آثار بد انقلاب صنعتی برای سلامت جسم و روح انسانها را کمتر کنیم و با انجام اصلاحات لازم به گونهای رفتار کنیم که بتوانیم از فواید صنعت استفاده کرده و از آسیب هایش در امان باشیم.
روحانی در ادامه با بیان اینکه پس از انقلاب صنعتی در دهههای اخیر، انقلاب دومی رخ داده که تحول در زندگی انسانها را شدت بخشیده و تسریع کرده است، گفت: انقلاب در فناوری ارتباطات و اطلاعات انقلاب دومی است که با شدت بیشتری زندگی امروز انسانها را تحت تأثیر خود قرار داده است. امروز مردم میتوانند با هرکس که میتوانند خیلی راحتتر و سریعتر تماس بگیرند و از هر چه در دنیا میگذرد به سرعت و سهولت مطلع شده، افکار خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و با افکار دیگران به راحتی آشنا شوند که این تحولات جهان را از حالت ارتباطات یکسویه و یکطرفه خارج کرده است.
رئیس جمهور تصریح کرد: آیا میتوانیم از این تحولات خود را بر کنار نگاه داریم و بگوییم ما اینترنت پرسرعت، پهنای باند و امکانات جدید دیگر مثل موبایل و نظایر آن را نمیخواهیم، چرا که این امکانات آثار سوئی دارند؟ امروز صنعت و تحولات مربوط به دنیای ارتباطات چنان با زندگی ما مخلوط شده و سبک زندگی انسانها را تحت تأثیر قرار داده که به هیچوجه نمیتوانیم خود را از این دگرگونیها جدا نگاه داریم. دیگر این اختیار را نداریم که بگوییم کدام یک از این تحولات و دستاوردهای ناشی از آن خوب است یا بد و حلال است یا حرام؛ ما وارد این فضا شدهایم و این تحولات بر ما تحمیل شدهاند که اتفاقاً فواید زیادی نیز داشتهاند و البته باید در برابر آثار سوء آنها نیز از خودمان مراقبت کنیم.
روحانی خاطر نشان کرد: در نتیجه این تحولات سبک زندگی ما تغییر کرده و پس از این نیز تحت تأثیر تحولات آینده تغییر خواهد کرد، منتها ما اصول، عقاید، هویت و باورهایی داریم که باید از آنها حفاظت و مراقبت کنیم. مگر در دوران انقلاب صنعتی نتوانستیم از هویتمان دفاع کنیم. وقتی انقلاب صنعتی رخ داد نیز برخیها فکر میکردند، مدرسه و دانشگاه نوجوانان و جوانان ما را از خدا جدا میکند، اما مگر چنین اتفاقی افتاد؟
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز شاهد آن هستیم که جوانان مؤمن کشورمان با استفاده از دستاوردهای تحولات دنیای جدید به امور دینی و ایمانی خود میپردازند و مثلاً مکرر جوانانی را میبینیم که در موبایلشان، قرآن یا زیارت عاشورا میخوانند، گفت: نکته مهم این است که باید برای شرایط جدید امروز و آینده برنامه داشته باشیم. تحولات دنیای جدید را نه میتوان رها کرد و نه میتوان با این تحولات مبارزه و مقابله کرد.
روحانی اضافه کرد: شاید بتوان با مقابله با تحولات جدید فقط اندکی آشکار شدن آثار آنها را به تأخیر انداخت، اما نمیتوانیم جلوی این تحولات را بگیریم. امروز وظیفه همه ما برای حراست از داشتههایمان سختتر از قبل شده و دیگر فقط دولت، حوزههای علمیه یا دانشگاهها به تنهایی نمیتوانند بار مسئولیت حراست از دین را به تنهایی بر عهده بگیرند. امروز همه باید به صحنه بیایند و همه باید احساس مسئولیت کنند.
رئیس جمهور اظهار داشت: باید برای زندگی در فضای جدید برنامه داشته باشیم و فرزندانمان را نه برای امروز که برای فردا تربیت کنیم. اگر این اصل را در تربیت فرزندانمان رعایت نکنیم. آنها به زودی از ما دور میشوند و بین ما و فرزندانمان شکاف نسلی شکل میگیرد.
روحانی اظهار داشت: ما باید در شرایط دنیای امروز به دنبال ویژگیهای عصر خود بوده و خود را در این شرایط حراست کنیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: یک زمان سیاست خارجی در اختیار دیپلماتها بود، اما امروز یک شبکه پیامرسان بینالمللی میتواند در سیاست خارجی اثرگذار باشد و یک شخصیت سیاسی برنامهها و اقدامات خود را با مطالعه در تمامی این موضوعات سازماندهی میکند.
روحانی تصریح کرد: اگر امروز میخواهیم دینمان را تبلیغ کنیم، باید خود را با شرایط ارتباطی روز دنیا تطابق دهیم.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: ما در دولت یازدهم و دوازدهم به این تصمیم رسیدیم که در برابر فناوریهای جدید دنیای امروز باید راه استفاده درست از ارتباطات را پیش بگیریم و نمیتوانیم از آن جدا شویم، اما در عین حال باید حواسمان جمع باشد و بدانیم که خطرات گستردهای پیش روی ما قرار دارد.
روحانی افزود: در طول 4 سال دولت یازدهم زجرهای فراوانی را متحمل شدیم تا بتوانیم این شرایط را حفظ کنیم، چرا که میدانستیم شکل دنیای امروز وابسته به ارتباطات است.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز ارتباطات در دنیای علمی، با گذشته بسیار متفاوت است، گفت: امروز تمامی نقدهایی که به دولت میشود، با استفاده از همین وسایل ارتباطی بوده و افرادی که میانه خوبی با دولت نداشته و به ظاهر میگویند که نباید از این وسایل استفاده کنیم، بیشترین بهرهبرداری را از آنها علیه دولت دارند.
روحانی با اشاره به اظهارنظرهای گوناگون درباره بودجه سال آینده کشور و بررسی تمام فصول و بندهای بودجه در فضای مجازی، گفت: ایستادم تا مردم از جزییات بودجه مطلع شوند چون خزانه از آن مردم است. معتقدیم مردم باید نقد کرده و بدانند در کشور چه خبر است و اگر بودجهای به دستگاه، نهاد و ارگانی اختصاص مییابد، مردم باید بدانند که این چگونه هزینه میشود، چرا که بودجه، پول نفت و مالیات مردم و متعلق به آنها است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه به خوبی میدانستیم در این شرایط اداره کشور سخت است، اما برای ما این سختی همراه با شیرینیهایی هم بود، اظهار داشت: راه و آینده کشور، راه شفافیت است و اگر میخوهیم با فساد و رانت مبارزه کنیم، راهش شفافیت و اگر میخواهیم مردم، رفاه داشته باشند، راهش دولت الکترونیک بوده و مسیری جز این نداریم.
روحانی با اشاره به برخی اظهارنظرها در مورد دستاوردهای برجام در کشور، خاطر نشان کرد: برخی تصور میکنند که برجام شاهکلیدی است که میتواند هر قفلی را بگشاید و این در حالی است که برجام شاه کلید نبوده و تنها یک کلید است.
رئیس جمهور با اشاره به پیچ و خمها و فراز و نشیبهای اداری در کشور، گفت: اگر کسی بخواهد در کشور سرمایهگذاری کند، چقدر باید در گیر و دارهای اداری معطل بماند و این در حالی است که یک سرمایهگذار فضای سرمایهگذاری در ایران را با دیگر کشورها مقایسه کرده و جایی که تسهیلات بهتری دارد را انتخاب میکند.
روحانی ادامه داد: ما باید در فضای امروز دنیا حکومت کنیم و اگر میخواهیم در دنیای امروز ارتباط داشته باشیم و صادرات و رقابت کیفیتی داشته باشیم، باید ارتباطاتمان را درست برنامهریزی و به انجام برسانیم.
رئیس جمهور تصریح کرد: ما نمیتوانیم تحولات دنیای امروز را فراموش کنیم اما در عین حال باید برنامهریزیهای جدیدی داشته و دانشگاههای کشور را متحول کنیم.
روحانی با بیان اینکه نمیشود همه امکانات در تهران بوده و استانها برای اجرای طرحها، معطل به تصمیمگیری مسئولان در تهران باشند، گفت: باید بسیاری از اختیارات به مسئولان استانی واگذار شود، چرا که تمرکزگرایی در دنیای امروز جواب نمیدهد و باید امکانات و تسهیلات لازم را برای انجام امور فراهم نماییم.
رئیس جمهور تأکید کرد: اگر در این مسیر گام برداریم، هم دین، فرهنگ، هویت ایرانی و جوانانمان را حفظ خواهیم کرد و هم از دانش، رفاه و علم امروز جهان بهره خواهیم برد. به شرط آنکه همه احساس وظیفه کرده و در کنار هم باشند.
روحانی اظهار امیدواری کرد در شرایط امروز جهان، جوانان، دانشگاهها، نخبگان و برگزیدگان کشور زمینهها را برای تعالی مادی و معنوی فراهم کرده و دست به دست هم در مسیر عبور از مشکلات گام برداشته و شاهد ایرانی آبادتر باشیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت