ایران علیه ترامپ

دخالت کردن آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی مانند انگلستان، فرانسه، آلمان و متحدان آنها رژیم صهیونیستی و آل‌سعود در امور داخلی برخی از کشورها یکی از سیاست‌های ثابت آنها در اصول سیاست خارجی‌شان است به این معنا که آمریکایی‌ها همواره از طریق دخالت در امور داخلی دیگر کشورها منافع خودشان را دنبال می‌کنند، به ویژه دخالت در امور کشورهایی که با آنها همسو نیستند و به این ترتیب سعی می‌کنند از طریق دخالت، ثبات کشورها را برهم‌زده و دولت‌ها را تحت فشار قرار دهند تا بتوانند از رهگذر این دخالت‌ها منافع خودشان را تامین کنند.
کد خبر: ۱۱۱۰۸۱۲

جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که وقتی با وقوع انقلاب، نظام اسلامی در آن مستقر شد آمریکا به‌دلیل عدم همسویی انقلاب با منافع آنها و رفتارهای خلاف منافع آمریکا از سوی ایران باعث شد این کشور اساس را برای تحت فشار قرار دادن ایران قرار دهد.

سابقه دخالت آمریکا در امور داخلی ایران سابقه‌ای 38 ساله است. قبل از انقلاب اسلامی رژیم شاه تحت امر آمریکا و در چارچوب منافع آنها و تامین‌کننده منافع رژیم صهیونیستی و متحدانش با کشورهای دارای سابقه استعماری از جمله انگلیس و فرانسه بود و در منطقه هم نوعی همسویی با رژیم سعودی در راستای تامین منافع آمریکا بود.

اکر آمریکا، کشورهای اروپایی و آل‌سعود در سال‌های بعد از انقلاب رفتاری مغایر نسبت به ایران در پیش گرفتند به‌دلیل ماهیت نظام جمهوری اسلامی ایران بود که تامین‌کننده منافع ملت و پاسداری از استقلال بود.

کشورهای مداخله‌گر طی سال‌های بعد از انقلاب در مقاطع مختلف به شکل‌های مختلف مداخله در امور داخلی ایران را دنبال می‌کنند، در یک دهه گذشته و در فتنه 88 به صورت آشکار شاهد این دخالت بودیم، آنها با کارهای مقدماتی که انجام داده بودند به محض این‌که نوعی اعتراضات در ایران شکل گرفت بلافاصله آشکارا از آشوبگران حمایت کردند و در فتنه‌های اخیر این را به وضوح دیدیم که وقتی اغتشاشاتی شکل گرفت آشکارا مقامات آمریکایی و صهیونیستی و برخی کشورهای اروپایی از آنها حمایت کردند. آنها این نوع مداخله‌های خود را به حمایت از مردم ایران تفسیر می‌کنند در حالی که ملت ایران همواره در مقابله سیاست‌های مداخله‌جویانه آمریکا ایستادگی کرده و از عزت و هویت دینی دفاع می‌کنند اما آمریکا داخل ایران هر نوع حرکت‌هایی برخلاف ارزش‌های اسلامی را مردمی تلقی کرده و این به ادبیات و تفسیر آنها در حوزه‌های مهم و مفاهیمی چون مردم، حقوق بشر، دموکراسی و تروریسم بر می‌گردد،آنها تعریف خود را از این مفاهیم دارند. در این راستا ازهر گروهک تروریستی که تامین‌کننده منافع آنها باشند حمایت می‌کنند.هر کشوری را که نظامش همسو با آمریکا باشد ناقض حقوق بشر نمی‌دانند.

بر همین اساس آمریکا، مردم ایران را افرادی می‌داند که همسوی آنها باشد، اگر قاطبه ملت ایران طرفدار نظام اسلامی و معتقد به نظام باشند از نظر آنها مردم تلقی نمی‌شوند، بنابراین جمعیت میلیونی را که در 22 بهمن پای انقلاب ایستاده یا در انتخابات یا مقاطع مختلف دیگر از نظام حمایت کردند مردم تلقی نمی‌کنند.همچنین مردمی را که طی روزهای اخیر در شهرهای مختلف تظاهرات چند ده هزار نفری در حمایت از ارزش‌ها و نظام اسلامی داشتند.

اما وقتی هزار نفر در جایی اغتشاشی ایجاد می‌کنند و چند شعار خاصی سر می‌دهند که در نقطه مقابل ارزش‌های ملت ایران است بلافاصله رسانه‌های غربی صهیونیستی یا وابسته به سعودی این حرکت‌های ساختارشکنانه را زیر ذره‌بین برجسته کرده و از آن تحت عنوان مردم یاد می‌کنند. چرا که آمریکا فروپاشی از درون را در دستور کار قرار داده است، آنها تصور می‌کنند باید از مخالفان به شکل مختلف حمایت کنند تا آنها بتوانند ایران را از داخل به چالش بکشند.

هدف بلندمدت آمریکا این است که ساختار ایران را تغییر دهد و بارها این را مطرح کرده و به‌دلیل این‌که از اقدام مستقیم ناتوان است تصور می‌کند با حمایت از آشوبگران می‌تواند به هدف خود برسد.

اما هدف کوتاه‌مدت آمریکا برهم زدن ثبات و امنیت ملت ایران است تا اجازه ندهد ایرانی که با اقتدار در منطقه در یکسال گذشته منافع راهبردی خود را تامین کرده به مسیر خود ادامه دهد، آنها نگرانند ایران این موقعیت راهبردی را تثبیت و خود را به‌عنوان قدرت منطقه‌ای تثبیت کرده و منافعش را تامین کند.

آنها به‌دنبال تضعیف و سرگرم‌سازی ایران به داخل هستند تا نتواند از این دستاوردها موقعیتی در راستای حل مشکلات به‌دست آورند.

در همین روزها که مجموعه‌ای از ملت به صحنه آمده و با آشوب مقابله کرده و این مداخلات را محکوم کرده‌اند آیا آمریکا چشمان خود را باز کرده یا مانند گذشته با همان توهماتی که در سر دارد با ایران رفتار می‌کند؟ تا زمانی که ملت ایران در صحنه باشد آمریکا نمی‌تواند در کشورمان مداخله کند، تا زمانی که جمهوری اسلامی از حمایت ملت برخوردار باشد آمریکا نمی‌تواند سیاست‌های خصمانه خود را پیگیری کند. این تجربه 38 ساله‌ای است که مقامات آمریکا به این واقعیت توجه نمی‌کنند.

در روزهای گذشته برخی رسانه‌ها اذعان کردند واقعیت‌های ایران با تصورات ترامپ فاصله دارد. مردم ایران متوجه می‌شوند اگر مشکلاتی هم وجود دارد دشمنان به دنبال بر هم زدن ثبات کشورهستند.البته بر مسئولان هم لازم است که قدردان این ملت باشند و در جهت حل مشکلات کشور تلاش کنند.

یدالله جوانی / استاد دانشگاه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها