به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، مصطفی احمدوند در حاشیه بیستمین همایش صنعت بتن در جمع خبرنگاران گفت: چشم انداز صنعت بتن ایران، پیشرفت و توسعه علمی و دانش بتن بوده و در ۲۰ سال گذشته مقررات و استانداردهای ملی حوزه بتن را تدوین و تصویب کردهایم.
احمدوند افزود: آئیننامههای تدوین شده در حوزه بتن به سازمان ملی استاندارد ارائه شده و این استانداردها اجباری شده است. این استانداردها در اختیار همه دستگاه های تصمیم گیر و مجری در بخش بتن ارائه شده است.
وی ادامه داد: این ۲۷ استاندارد اجباری در زمینه تولید بتن و استفاده از آن به صورت استانداردهای ملی درآمده و از اسفند ۹۵ به همه وزارتخانه های مجری ابلاغ شده است.
رئیس مرکز تحقیقات بتن درباره ویژگیهای بتن آماده تصریح کرد: براساس این استانداردها، نظام بازرسی بتن آماده تهیه شده و از کارخانه های تولید کننده بتن آماده بازرسی میشود. تهیه این استانداردها ۴ سال به طول انجامید و همه مراحل تولید، توزیع و اجرای صنعت بتن حتی در بخش ماشین الات آن نیز دیده شده است.
احمدوند ادامه داد: شورای ملی استراتژی بتن ایران تشکیل شده و در آن هم از مسئولان دولتی و هم بخش خصوصی حضور دارند؛ ضمن اینکه در جلسات این شورا نمایندگان بخش علمی و دانشگاهی نیز حضور می یابند و به پایش شاخص استانداردهای ملی بتن می پردازند.
رئیس مرکز تحقیقات بتن یادآور شد: دولت باید در پیاده سازی استانداردهای ملی و اجباری بتن دخالت کرده و بر آن نظارت داشته باشد. به همین منظور در نخستین گام، بحث آموزش اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و متخصصان علمی بتن را آغاز کرده ایم تا با نوسازی دانش فنی خود در زمینه بتن این استانداردهای به روز شده را به دانشجویان آموزش دهند.
احمدوند با بیان اینکه در تدوین این استانداردها مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با مرکز تحقیقات بتن همکاری داشته است، گفت: در زمینه تولید بتن نیز با معاونت آموزش و پژوهش وزارت صنعت، معدن و تجارت همکاری داشته ایم و این وزارتخانه آئین نامه های اجباری استاندارد تولید بتن را به تولید کنندگان این مصالح ساختمانی ابلاغ کرده است؛ ضمن اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور از این آئین نامه ها استقبال کرده و استانداردهای تهیه بتن را به مهندسان ناظر ارائه کرده است.
وی افزود: اجرای این آئیننامهها و استانداردهای بتن باید به ارتقاء کیفیت ساخت و ساز منجر شود. لازمه دستیابی به این هدف، رعایت اخلاق حرفه ای از سوی ناظران و مجریان امر ساخت و ساز بوده تا به بتن عملکردی و با کیفیت دست یابیم.
رئیس مرکز تحقیقات بتن تأکید کرد: قرار است برای استفاده مجریان ساخت و ساز بومی و سنتی نیز آئین نامه هایی به صورت ساده شده و قابل استفاده و قابل فهم تهیه شود تا در شهرهای کوچک که بسیاری از مردم از سازندگان بومی و سنتی استفاده می کنند نیز بتوانند در ارتقاء کیفیت واحدهای سازمانی خود از این آئین نامه ها بهره مند شوند.
احمدوند با اشاره به تهیه آئیننامه بتن برای رویه جاده ها و آزادراه ها گفت: در آئین نامه فعلی استانداردهای موردنظر برای هدف تهیه شده و به پیمانکاران راه سازی ارائه شده است. این استانداردها ۱۵ سال پیش تدوین شده بود اما علیرغم اینکه در کشورهای توسعه یافته سالهاست که استفاده از بتن برای روسازی راه ها رایج است، اما در ایران تنها در ۲-۳ سال اخیر به روسازی بتنی راه ها روی آورده ایم.
به گفته این مقام مسئول، در ایران شرایط آب و هوایی و اقلیمی برای استفاده از اسکلت بتنی در سازه ها نسبت به اسکلت فلزی شرایط بهتری است ضمن اینکه زمان و هزینه ساخت ساختمان های کمتر از ۴ طبقه با استفاده از اسکلت بتنی از ساخت و ساز با اسکلت فلزی به صرفه تر خواهد بود. در خصوص برج ها و بلندمرتبه ها نیز ترکیبی از اسکلت فلزی و بتنی کاملاً مناسب است. در تهران تنها ۱۸ درصد ساختمان ها اسکلت بتنی دارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد