نابودی داعش، شکست آمریکاست

پیروزی بر جریان تکفیری تروریستی داعش که طی سال های گذشته از حمایت فراوان و استثنایی کشورهای غربی و بسیاری از کشورهای عربی منطقه برخوردار بود محصول درک و تشخیص درست از خطرناک بودن این گروه بود.
کد خبر: ۱۰۹۷۳۱۸

اگر به مواضع کشورها بعد از داعش نگاه کنیم می‌بینیم نوعا مقامات رسمی کشورها و محافل رسانه‌ای و فکری در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی از داعش به عنوان گروه مدنی که با هدف مقابله با تبعیض و سیاست‌های نادرست قومی پدید آمده بود دفاع می‌کردند و به این جریان رنگ و بوی جنبش آزادیبخش و مشروع می‌دادند این در حالی بود که داخل ایران به خصوص نگاهی که از سوی رهبری مطرح می‌شد این گروه جریان خطرناکی است که با هدف تضعیف تمام کشورهای اسلامی و ایجاد فتنه بزرگ در همه کشورهای اسلامی بخصوص علیه ایران پدید آمدند.

موضوع بعدی، در اختیار داشتن برنامه و آمادگی جمهوری اسلامی ایران است، به این معنی که ایران از قبل سازوکاری را در ساختار و سیستم خود تعبیه کرده بود که در روز حادثه بتوانند وارد کار شوند و به مقابله با تهدید بپردازند. اگر به تاریخ تاسیس نیروی قدس توجه کنیم می‌بینیم سال 1369 تاسیس شده و بحرانی که توسط داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در منطقه ما پدید آوردند مربوط به سال 1391 است. کشورمان حدود 22 ماه فرصت یافت تا سازوکار مواجهه با خطراتی از این قبیل را در خود پرورش دهد.

زمانی که یک اراده قوی در عراق برای مقابله با داعش شکل گرفت و عملیات اولیه نیروهای عراقی و ایرانی در حد فاصل اواخر خرداد تا اواسط شهریور 93 نشان داد که دست برتر دارند، آمریکا با این هدف که بتواند در روند تحولات نظامی عراق مداخله کرده و حتی‌الامکان شرایط را مدیریت نماید در دهه سوم شهریور 93 اعلام کرد که ائتلافی به‌منظور مبارزه با داعش شکل داده، اما یک سال طول کشید تا این نیروها در عمل وارد اقدام شوند و ورودشان هم به اخلال در کار عملیاتی علیه داعش می‌انجامید تا جایی ‌که در یک مورد فرمانده نیروهای ایرانی که در منطقه بلد و منطقه تکریت به‌شدت با داعش درگیر بودند به حیدرالعبادی یادآور شد اگر آمریکا یک بار دیگر در مناطقی که نیروهای ما و حشدالشعبی مشغول عملیات هستند اقدام به پرتاب بمب کند ما عملیات را ادامه نمی‌دهیم. این تذکر سبب توقف اقدامات نظامی آمریکا در عراق برای مدتی طولانی گردید. اگر بخواهیم رخدادها و روند مداخلات نظامی آمریکا در جریان برنامه‌ اجرایی جبهه مقاومت برای ریشه‌کن کردن داعش را در دوره سه و نیم سال اخیر ذکر کنیم می‌توان در یک عبارت کوتاه گفت از سال 2007 که پیدایی گروه‌هایی مثل داعش در یک طرح بین‌المللی ـ منطقه‌ای مورد تصویب قرار گرفت تا آخرین عملیات منظم عراقی‌ها علیه داعش که همین دو هفته پیش روی‌داد، آمریکا که با هدف مدیریت تحولات امنیتی ائتلاف ضد‌داعش تشکیل داد، به‌طور جد از این گروه شرور حمایت کرده است. نیرویی که در ایران مسئولیت مدیریت ظرفیت‌های منطقه‌ای برای مقابله با تروریست‌های تکفیری را بر عهده گرفت امروز بعد از گذشت پنج سال موفق شده به طور کامل بر این پدیده غلبه یافته و این ماجرا را به پایان ببرد و این روزها برای برپایی جشن محو داعش آماده شویم.

مواجهه امنیتی با داعش به پایان نرسیده است

باید به این موضوع اشاره کنیم که جمهوری اسلامی ایران در جهت توزیع هزینه‌ها و ایجاد ساختارهای دفاعی در کشورهای هدف موفقیت‌آمیز عمل کرد و اگر نگاهی به تعداد شهدایی که در این مسیر نثار اسلام و امنیت در منطقه شده‌اند بیندازیم می‌بینیم کمتر از 5 درصد این شهدا متعلق به جمهوری اسلامی ایران بوده و نقش عمده نیروهایی که به مصاف با داعش رفته و از کشورهایی از جمله افغانستان، لبنان، سوریه، عراق و ... بودند نشان‌دهنده این است که بار مقابله با داعش به شکل هوشمندانه در کشورها توزیع شده و کشورهای بسیاری امروز در جشن با ایران شریک هستند. البته نکته دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که داعش در شکل یک گروه و سازمان تروریستی دوره‌اش به پایان رسیده و دیگر به شکل گروهی که دارای دولت و امکاناتی در حد ارتش داشته باشد نیست، اما در عین حال این به معنای پایان تهدیدات داعش نیست، چرا که از این به بعد در قالب گروه‌های امنیتی عمل کرده و تهدیداتی را بخصوص متوجه اماکن مقدس شیعه خواهند کرد. بنابراین مواجهه امنیتی با داعش به پایان نرسیده و باید در این زمینه کار اطلاع‌رسانی شود تا اساسا زمینه‌های ایجاد گروه‌های تروریستی داعش به طور کامل از بین برود. اتفاقی که طی این ماه‌ها در منطقه با محوریت جبهه مقاومت و پرچمداری ایران روی داده، اثبات ناتوانی و ناکارآمدی دشمن در تشخیص درست مسائل منطقه است و البته چون نیاز دشمن به توطئه پایان نیافته است لذا باید با حفظ انگیزه، هوشیاری و حفظ وحدت نیروها تا زدودن هر پسماند خطرناک کار را ادامه داد.

سعدالله زارعی / کارشناس مسائل منطقه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها