به گزارش جامجم آنلاین به نقل از کجارو، تماشای آسمان پرستاره در شب یکی از لذتهای بزرگ زندگی است که به لطف شهرنشینی از آن محروم هستیم. حدود ۸۰ درصد از آمریکاییها که در نواحی شمالی آمریکا زندگی میکنند به دلیل آلودگیهای نوری قادر به تماشای ستارگان در شب نیستند. البته تهران خودمان همدست کمی از آمریکای شمالی ندارد! نور ماشینها، خیابانها و هزاران نور مزاحم دیگر در شب، لذت تماشای ستارگان در شب را از ما گرفته است. تورهای تماشای ستارگان در حال حاضر به یکی از پرطرفدارترین تورهای صنعت گردشگری تبدیلشده است. اگر قصد رفتن به تور مشاهده آسمان شب را دارید باید خود را برای تاریکترین مکانها آماده کنید، چون در آنجا دیگر خبری از آلودگی نوری نیست.
مکانی تاریک با رطوبت هوای کم، محلی مناسب برای تماشای یک آسمان پر از ستاره است. مکانهایی وجود دارند که ازنظر علمی بهترین مکانها برای مشاهده بهتر آسمان شب است، تقریبا در تمام قارههای دنیا این مکانها وجود دارند. اگر شما هم عاشق آسمان شب هستید، با ما همراه باشید تا بهترین مکانها برای تماشای ستارگان را بشناسید:
کویر آتاکاما، شیلی
کویر آتاکاما، یکی از خشکترین بیابانهای دنیا است و در آمریکای جنوبی قرار دارد. فقط کافی است یکبار برای تماشای ستارگان به این کویر بروید، دیگر دوست ندارید از آن خارج شوید. موقعیت جغرافیایی و عوامل محیطی در این کویر به گونهای است که در شب صور فلکی به خوبی قابل مشاهده هستند، با خیال راحت بدون کمترین تلاشی، کهکشان راه شیری را ببینید!
مناطق زیادی در شیلی برای مشاهده ستارگان مناسب هستند، سن پدرو آتاماما در شمال شیلی (در فصل تابستان)، آلتی پلانو (در فصل زمستان) بهترین مکانها برای تماشای ستارهها است. آسمان بیابان آتاکاما در بیشتر روزهای سال صاف و پرستاره است، راه رفتن بر روی خاک سرخ بیابان و تماشای آسمانی رنگارنگ حس قدم زدن بر روی مریخ را به انسان میدهد.
موناکیا، هاوایی
موناکیا آتشفشانی خاموش در جزایر هاوایی در ارتفاع ۴۲۰۷ متری از سطح دریا است. در بالای این کوه آتشفشانی رصدخانهای با نام رصدخانه مونوکی وجود دارد که توسط دانشگاه هاوایی اداره میشود. در این رصدخانه از تلسکوپهای بزرگی مانند تلسکوپ کک، تلسکوپ سوبارو و جمینی استفاده میشود. تماشای ستارهها در چنین ارتفاعی شبیه به تماشای ستارهها بر روی زمین نیست و شما میتوانید دید بهتری از ستارگان داشته باشید.
در رصدخانه هاوایی افرادی بهعنوان راهنما وجود دارند که شما در هرچه بهتر و علمیتر دیدن آسمان راهنمایی میکنند، رصدخانه هاوایی یکی از بهترین مکانها برای دیدن آسمان شب است.
پارکهای ملی در جنوب غرب آمریکا
در طی سالهای اخیر سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا سعی کرده تا پارکهای ملی این کشور در ایالتهای مختلف را از هر گونه آلودگی نوری و صوتی دورنگه دارد و محیط را هرچه بیشتر به محلی برای آرامش تبدیل کند.
تقریبا تمام پارکهای ملی آمریکا در قسمت جنوب غربی این کشور، برای تماشای آسمان شب مناسب هستند. از جمله این پارکها میتوان به پارک ملی یوتا است که در سال ۲۰۰۷ رکورد بازدیدکننده را زد.بسیاری از ستارهشناسان آماتور برای شروع کار به این پارک میآیند.
ازجمله پارکهای خوب برای مشاهده ستارگان میتوان به پارک ملی آکادیا در شمالی شرقی آمریکا، پارک مونت رینر، یلواستون، بدلندز در داکوتای جنوبی و بیگبند در تگزاس اشاره کرد.
لاپالما، جزایر قناری
لاپالما یکی از جزیرههای جزایر قناری در کشور اسپانیا است و پنجمین جزیره بزرگ از مجموعه جزایر قناری محسوب میشود. تماشای ستارگان در کنار اقیانوس یکی از لذتهای بزرگ دنیا است. با توجه به موقعیت این جزیره و احاطه شدن آن با آب، ولی این مکان یکی از بهترین محلها برای تماشای ستارگان است.
پارک ملی تیده در جزیره مجاور لاپالما هم از بهترین مکانها برای تماشای ستارگان است. در این پارک کوه آتشفشانی غیرفعال وجود دارد که علاقهمندان به بالای این کوه رفته و در ارتفاع بالاتر آسمان را بهتر میبینند.
اوت بک، استرالیا غربی
اوت بک درواقع به بخشهایی از استرالیا میگویند که خشک است و دور از مرکز شهر قرار دارد و همچنین خالی از سکنه است. بدون شک محلی با چنین خصوصیاتی بهترین مکان برای تماشای ستارگان است. پارک ملی نامبانگ یکی از بهترین مکانها برای ستاره شناسان مبتدی است.
پارک ملی ساگارماتا
پارک ملی ساگارماتا محلی حفاظتشده در هیمالیا در نپال شرقی است. دورتادور این پارک ملی با کوه های مرتفع احاطه شده است. روستاهای زیادی در این اطراف منطقه وجود دارند و خود پارک هم، محلی مناسب برای استقرار است.
آلکوا دارک اسکای، پرتغال
منطقه آلکوا، منطقهای محافظتشده در کشور پرتغال است که از بهترین مکانها برای مشاهده آسمان شب است، با استقرار در خانههای روستایی از اقامت در این محل لذت ببرید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت