در این باره میتوان کتابها نوشت و پژوهشهایی آموزنده و پرمعنا به دست داد که از حوصله این یادداشت بیرون است؛ فقط اوجهایی از این رویداد بزرگ را به قصد قدردانی از این حرکت عظیم مرور میکنیم:
• مردم ایران آشکارا نشان دادند مشارکت سیاسی را نه فقط حق مسلم خود میدانند بلکه با جدیت، متانت، نشاط و امید در جهت استیفای این حق گام برمیدارند.
• مردم ایران نشان دادند به موقعیت حساس و خطیر کنونی در منطقه و جهان آگاهند و نیک میدانند که مشارکت انبوه و یکپارچه آنان در انتخابات از یک سو نشانه اقتدار، انسجام و وحدت ملی و از سوی دیگر، عاملی سرنوشتساز در تقویت امنیت ملی و افزایش شاخص بازدارندگی است.
• مردم ایران یک بار دیگر به وضوح نشان دادند ملتی صلحطلب، قانونگرا و اخلاقمدارند و در هنگامه جنگ و ترور و خشونتهای دامنگستر در منطقه، میتوانند تصویری مثالزدنی از نظم و انضباط و مدنیت را در سراسر ایران پهناور به نمایش بگذارند.
• مردم ایران اثبات کردند از فرهنگ سیاسی ژرف، پرمایه و توسعهیافتهای برخوردارند. این فرهنگ سیاسی که برآمده از ریشههای فرهنگ و تمدن کهن ایرانی ـ اسلامی از یک سو و آرمانها و ارزشهای انقلاب از سوی دیگر است، الگویی کمنظیر از یک فرهنگ سیاسی معتدل، متین، فعال و رقابتی را ارائه میکند.
• مردم ایران عملا اثبات کردند مرزهای ظریف، حساس و خطیر رقابت و خصومت؛ مردمسالاری و غوغاسالاری؛ انتقاد و تخریب و ارزش و ضدارزش را میشناسند و از رفتارهایی که ممکن است به زیان منافع و مصالح ملی تمام شود، آگاهانه میپرهیزند.
• نکته پایانی اینکه انتخابات 29 اردیبهشت 96 تجلی الگوی رشد و توسعه سیاسی، مردمسالاری و رهبری دینی و مردمی بود؛ الگویی برآمده از متن انقلاب اسلامی، بهرهمند از مجاهدتها و مقاومتها و مبارزههای فشرده ملتی بزرگ با ذخیره فرهنگی چندهزارساله و برخوردار از پشتوانه فداکاریهای شهدا و ایثارگران انقلاب. در یک کلام، «قدر این مردم را بدانیم».
دکتر علی مرتضویان - استاد دانشگاه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت