به گزارش جام جم آنلاین، احسان علی منگی در آیین افتتاحیه سومین جشنواره بین المللی غذای اکو - جاده ابریشم در زنجان افزود: خوشحالیم که سازمان اکو به عنوان شریک و همکار در برگزاری سومین جشنواره بین المللی غذای اکو - جاده ابریشم در این شهر تاریخی زنجان است، در واقع مشاهده تحقق یکی از مهمترین تصمیمات سازمان ما برای برگزاری سالانه این جشنواره در این شهر زیبا و تاریخی زنجان بسیار امیدوار کننده است.
وی ادامه داد: شهر زنجان، که طبق افسانه ها توسط اردشیر اول پادشاه ساسانی بنا نهاده شده، در چهارراه فرهنگهای بزرگ قرار گرفته و دارای اهمیت بسیار بالایی به عنوان مرکز صنایع دستی فرهنگی و با مردمانی سخت کوش، کارافرین و همچنین شادترین مردم ایران بوده و مکان ایده الی برای برگزاری چنین جشنواره ای است.
منگی تصریح کرد: منطقه اکو با مساحتی بیش از ۸ میلیون کیلومتر مربع از آسیای مرکزی تا جنوب و جنوب شرقی آسیا، و با جمعیتی بالغ بر ۴۵۰ میلیون نفر، به داشتن زیبایی های منحصر بفرد طبیعی و تنوع میراث فرهنگی و تاریخی شهره است.
وی توضیح داد: این منطقه دارای توانمندی بالقوه عظیمی است تا به مقصد گردشگری عمده ای در جهان تبدیل گردد اگرچه این پتانسیل به طور صحیح مورد بهره برداری قرار نگرفته است. این منطقه یکی از غنی ترین مناطق جهان از نظر میراث تاریخی و فرهنگی بوده و یادآور خاطرات جاده ابریشم کهن است.
معاون دبیرکل اکو گفت: سازمان همکاری اقتصادی به عنوان یک ساز و کار میان دولتی با تقویت همکاری ها و اجرای پروژه های مشترک اقتصادی و اجتماعی با استفاده از توانمندی های درون منطقه ای و بین المللی همواره می کوشد تا توسعه پایدار را در کشور های عضو خود میسر نماید. در مسیر تحقق چنین هدفی سازمان اکو و جمهوری اسلامی ایران این جشنواره را در سال ۲۰۱۵ به عنوان یک پروژه مشترک بنا نهادند تا بصورت عملی از ظرفیتهای موجود برای توسعه گردشگری در این شهر تاریخی بهره برداری کند.
منگی افزود: خوشبختانه اولین فستیوال با استقبال بازدیدکنندگان عظیمی مواجه شد و ما راتشویق نمود که آن را بصورت سالانه ادامه دهیم و امروز به لطف خداوند ما در سومین دور جشنواره حاضر هستیم.
وی ادامه داد: گردشگری به عنوان یکی از بزرگ ترین و رو به رشد ترین بخشهای اقتصادی در جهان در موقعیت مناسبی از جهت کمک به ایجاد شغل و توسعه کشورهای عضو با ملزومات سرمایه گذاری کمتر و تاثیرات محیط زیستی منفی اندک قرار دارد. با اینحال ما برای توسعه گردشگری در کشورهایمان نیازمند اتخاذ راهبردها، سیاستها، و برنامه ها در سطوح ملی و منطقه ای هستیم.
معاون دبیرکل اکو گفت: در این رابطه روسای جمهور ما در سیزدهمین نشست سران در ۱۱ اسفند سال گذشته در اسلام آباد پاکستان سند چشم انداز ۲۰۲۵ اکو را تصویب نمودند که درآن صنعت گردشگری جایگاه مهمی پیدا کرده و جزء اولویتهای اصلی سازمان به رسمیت شناخته شده است.
منگی افزود: در سند چشم انداز گردشگری اکو این هدف ترسیم شده است که منطقه اکو به مقصدی سبز و آرام با محصولات متنوع و خدماتی با کیفیت مبدل شود ضمن اینکه در امتداد این فرایند و با تعامل با همه عوامل مرتبط، توسعه پایدار و پاسخگویانه گردشگری و ارتقا وضع زندگی ساکنان نیز تضمین خواهد شد. بنابر این دبیرخانه اکو از سوی رهبران سازمان موظف گردیده است تا صنعت گردشگری را با همکاری اعضا از طریق تدوین راهبردها، سیاستها و پروژه های مناسب درمنطقه گسترش دهد.
وی تصریح کرد: دبیرخانه اکو به منظور عملیاتی سازی چشم انداز ۲۰۲۵ از اعضای خود حمایت کرده و پروژه های مختلفی را به منظور گسترش گردشگری شروع کرده است تا دیدگاه خود نسبت به توسعه منطقه از طرق مختلف را به نمایش بگذارد. برگزاری سالانه جشنواره بین المللی غذای اکو - جاده ابریشم بصورت مشترک در زنجان نشانگر اراده ما برای همگامی با جوامع محلی برای بهره مندی از توانمندیها و ظرفیتهای آنها و کمک به شکوفایی جاذبه های گردشگری و معرفی آنها به کشورهای منطقه و جهان است.
معاون دبیرکل اکو خاطرنشان کرد: موضوع جشنواره امسال با عنوان «همه باهم به سوی گردشگری پایدار» در صدد تاکید بر اهیمت و قدردانی از فرهنگها، غذاها، صنایع دستی، محیط زیست و مردمان منطقه اکو و راه تاریخی ابریشم و معرفی آنها به جامعه جهانی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت