به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، خواستار اصلاحات اساسی در ساختار این سازمان شد.
فرانس پرس گزارش داد: گوترش روز چهارشنبه بر نیاز رویکردی همه جانبه برای ایجاد اصلاحات در ساختار سازمان ملل در زمینه های مرتبط با توسعه پایدار، صلح و امنیت و حقوق بشر، تاکید کرد.
وی افزود: پیش از هر چیز باید در نظر داشت، که منطق و رویکردی یکپارچه باعث خواهد شد که ما تفاوت هایمان را کنار بگذاریم. ما بسیار چند تکه و چند بخشی با مشکلات جهان برخورد می کنیم. ما برای حل مشکلات، با سه ستون و محور اصلی مواجه هستیم: صلح و امنیت، حقوق بشر و توسعه پایدار اما واقعیت از این قرار است که با این سه ستون، با روش های متفاوت و از طریق سازمان های متفاوت، و با اهداف متفاوت، و بر خی اوقات با رویکردهایی متضاد و متناقض برخورد می شود. برای من این جمله قدیمی، که «بدون توسعه، صلح بدست نمی آید و بدون صلح نیز توسعه ای در کار نخواهد بود» کاملا مشهود است اما اکنون این مساله نیز با گذشت زمان مشخص شده که هیچ توسعه و هیچ صلحی بدون حقوق بشر بدست نمی آید اما حقیقت امر، آن است که اگر به این سه مساله به طور جداگانه پرداخته شود، هیچ نتیجه ای بدست نخواهد آمد».
گوترش گفت: «این هماهنگی میان توسعه و مسائل انسانی همچنین مستلزم هماهنگی قوی تری میان سازمان ملل و سازمان های مالی بین المللی و دیگر سازمان های چندجانبه است. این مساله باید رکن اصلی روند اصلاحات و سازمان دهی مجدد روش کاری ما باشد».
وی گفت: «ما همچنین باید نگاه جدی به ساختار و معماری عملیات صلح و ساز و کارهایی که می توانند به این عملیات صلح کمک کنند، داشته باشیم. سازمان ملل بیشتر به خاطر تلاش هایش برای حفاظت از صلح شناخته می شود. این ماموریت ها بسته به میزان منابع مالی که سازمان ملل از آن بهره می برد، حدود 70 تا 80 درصد از فعالیت هایش را شامل می شد اما ماموریت های حفاظت از صلح به شیوه سنتی که در آنها از نیروهای کلاه آبی استفاده می شد، فقط در شرایطی قابل انجام بود که دو طرف درگیری به توافقی در زمینه ترک مخاصمه دست می یافتند و پیشبرد آن توافق برای ایجاد ثبات در آن کشور و برای پیشرفت مثبت آن لازم بود اما این فرمول در روزگار کنونی و در جهان امروز، عملا قابل اعمال نیست. ما اکنون هرچه که به پیش می رویم، عملیات حفاظت از صلح را در محل هایی انجام می دهیم، که تقریبا صلحی در آنجا وجود ندارد که بخواهیم از آن حفاظت کنیم».
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت