در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
آنها برای اینکه بتوانند از روشها و تکنیکهایی که در طول سال و در دانشگاه یاد گرفتهاند، استفاده کنند باید برای کار به مطبوعات، خبرگزاریها و رسانههای نوین مراجعه کنند، اما متاسفانه زمانی که به سمت مطبوعات و خبرگزاریها میروند با درهای بسته روبهرو میشوند و مورد استقبال قرار نمیگیرند. دلیل هم این است که جذب روزنامهنگاران در مطبوعات، بیشتر رابطهای است تا ضابطهای!
از سوی دیگر وقتی رسانهای هم به شکل اتفاقی از این فارغ التحصیلان استقبال میکند، بعد از مدتی عذر نیروی تازه نفس را میخواهد، زیرا متوجه میشود این نیرو در طول تحصیل خوب آموزش ندیده و تکنیکها و روشها را یاد نگرفته و نمیتواند موفق باشد.
بنابراین فارغالتحصیل دچار سرخوردگی میشود و سراغ شغل و حرفهای دیگر میرود.
متاسفانه بهرغم تعداد زیاد فارغالتحصیلان رشته روزنامه نگاری، اما تعداد بسیار اندکی از آنها جذب کار میشوند. این در حالی است که اگر فارغالتحصیلان در دانشگاه خوب آموزش ببینند و به قول معروف بر تکنیکها و روشها سوار باشند و از سوی دیگر هم با اقبال رسانهها برای جذبشان روبهرو شوند، حتما شاهد رشد کیفیت در روزنامهنگاری خواهیم بود، اما تا به امروز این اتفاق نیفتاده است و به همین دلیل شاهد کیفیت در کار روزنامهنگاری نیستیم.
طبیعی است که اگر ما از تکنیکها و روشهای جدید در کار روزنامه نگاری استفاده کنیم، میتوانیم شاهد تحول در مطبوعات و خبرگزاریها باشیم، ولی تمام این حرفها در تئوری باقی مانده است، مگر آنکه روزنامهنگار ذاتاً خودش بهدنبال تحول در کارش باشد و با بهرهگیری از توانایی هایش در حرفهاش به پیشرفت برسد. در این صورت چنین روزنامهنگارانی میتوانند گزارش، گفتوگو، خبر و... را خیلی خوب بنویسند.
مبحث دیگر این است که گاهی دانشجویان بدون شناخت، رشته روزنامهنگاری را انتخاب میکنند، چون این رشته عنوان دهان پرکن دارد و با پرستیژ همراه است، ولی زمانی که دانشجو وارد دانشگاه میشود، متوجه خواهد شد این رشته سختیهای زیادی دارد، به همین دلیل یا تغییر رشته میدهد یا اینکه بعد از فارغ التحصیلی سراغ شغل دیگری میرود.
متاسفانه برای فارغالتحصیلان رشته روزنامهنگاری نه بازار کار خوب موجود است و نه اینکه برای آنها به اندازه کافی ارزش قائل هستند. این در حالی است که در کشورهای دیگر به فارغالتحصیلان بهای زیادی میدهند و حتی مزایای مختلف هم به آنها تعلق میگیرد. بهعنوان مثال در فرانسه، فارغالتحصیلان وارد روزنامه و خبرگزاری میشوند و در همان ماه اول هم حق الزحمه دریافت میکنند، اما در کشور ما این طور نیست و اگر نیرویی از دانشگاه به رسانه معرفی شود، این شرایط برایش حاکم نیست.
دکتر عباس اسدی
استاد روزنامهنگاری دانشگاه علامه طباطبایی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم