به گزارش ایسنا، بانک مرکزی در جهت ساماندهی و نظمبخشی به چک و مبادلات آن طراحی و راهاندازی سامانه چکاوک را در دستور کار خود قرار داد.
رئیس کل بانک مرکزی پیشتر اعلام کرده بود در چهار سال گذشته حدود 23 میلیون چک برگشتی در شبکه بانکی ثبت شده و امنیت این حوزه، اقتصاد و بازار را تحت تاثیر قرار داده است.
با راهاندازی سامانه چکاوک، بررسی اعتبار مالی درخواست کننده چک الکترونیکی شده و نتیجه برای بانک صادرکننده به شکل آنی اعلام میشود.
در روش سابق، چکها در داخل هر منطقه پس از 48 ساعت کلر میشد و این موضوع وقتی بین دو شهر که در یک منطقه بودند، انجام میشد زمانی بیشتر از 48 ساعت نیاز داشت؛ اما با راهاندازی سامانه چکاوک و ارسال تصویر چک به بانک مبدأ، این زمان به 24 ساعت و کمتر کاهش مییابد.
سامانه چکاوک هماکنون در 12 استان کشور اجرایی شده و به گفته مقامات بانک مرکزی تا اسفند امسال در سراسر ایران اجرایی میشود.
پیش از این حکیمی ـ مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی ـ در مورد سامانه چکاوک گفته بود که در این سامانه برای امنیت بیشتر از گواهی نماد استفاده شده تا جاعلان با استفاده از نرمافزارها، در تصاویر چک تغییر ایجاد نکنند. همچنین با راهاندازی این سامانه، دستهچکها استانداردسازی و در ابعاد و ویژگیهای یکسان عرضه خواهد شد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد