25 مهر، قتل محمدفرخی یزدی

امروز 25 مهر 1393 خورشیدی برابر با 22 ذی الحجه 1435 هجری و 17 اکتبر 2014 میلادی است. رویدادهای مهمی که در چنین روزی در تاریخ رخ داده، بدین شرح است:
کد خبر: ۷۲۸۲۸۶
25 مهر، قتل محمدفرخی یزدی

هجری شمسی

25 مهر 1286

در پی رأی نمایندگان مجلس به بی‌کفایتی مشیرالسلطنه و سقوط دولت، میرزاابوالقاسم خان ناصرالملک توسط محمد علی‌شاه قاجار به رئیس‌الوزرایی منصوب شد.

25 مهر 1318

میرزا محمد فرخی یزدی روزنامه نگار و شاعر ایرانی به قتل رسید. او در دوره مشروطه به مشروطه خواهان پیوست. وی همواره در اشعارش از اوضاع اجتماعی و شیوه استبدادی حکومت رضاخان انتقاد کرد و به همین عل زندانی شد. سپس روزنامه توفان را منتشر کرد که مطالب آن مورد توجه عموم مردم قرار گرفت و فرخی از آن پس به عنوان یک شاعر ملی و روشنفکر شهرت یافت. مدتی بعد نیز به عنوان نماینده مردم یزد به مجلس هفتم شورای ملی راه یافت. فرخی یزدی شاعری توانا بود و خود را عاشق آزادی می نامید.

25 مهر 1325

احمد قوام ـ قوام السلطنه ـ کابینه را ترمیم کرد. در این ترمیم وزیران عضو حزب توده برکنار شدند.

25 مهر 1354

نظامیان ایران با تحمل تلفات سنگین توانستند به کمک ارتش عمان، مقر مخالفان دولت در ظفار را به تصرف خود درآورند.

25 مهر 1368

مرتضی حنانه موسیقی دان معاصر ایرانی درگذشت. مرتضی حنانه در11 اسفند 1301 در تهران متولد شد. وی پس از گذراندن دوره ابتدایی در هنرستان موسیقی به تحصیل پرداخت و با شروع جنگ جهانی دوم و تعطیلی هنرستان موسیقی با کمک علاقه­مندانی نظیر غلامحسین غریب و حسن شیروانی کنسرت­هایی به طور آزاد در سالن انجمن های فرهنگی و هنری برپا کرد. پس از پیوستن پرویز محمود به این جمع بود که پایه ارکستر سمفونیک تهران گذاشته شد. حنانه در جشن هزاره بوعلی سینا که در 1332 برگزارشد توانست آثار خود را در حضور شرق شناسانی که برای شرکت در جشن دعوت شده بودند با هم سرایی و ارکستر سمفونیک اجرا نماید. حنانه به دنبال بورس هنری که از کشور ایتالیا گرفت جهت تکمیل تحصیلات خود بویژه در رشته موسیقی به آن کشور رفت. پس از بازگشت از ایتالیا در ۱۳۴۲هـ .ش علاوه بر تدریس «ارکستراسیون» و اداره کلاس هورن در هنرستان عالی موسیقی، به عضویت شورای عالی موسیقی رادیو ایران درآمد. در همین زمان بود که ارکستر سمفونیک رادیو ایران را به نام ارکستر فارابی پایه­گذاری کرد. از معروف ترین آثار وی از موسیقی سریال هزاردستان می توان یاد کرد.

هجری قمری

22 ذیحجه 481

ابواسماعیل خواجه عبدالله بن محمد بن علی هروی معروف به خواجه عبدالله انصاری پیر هرات و شیخ الاسلام، شاعر، عارف و محدث بزرگ ایرانی درگذشت. او از اعقاب ابوایوب انصاری از صحابه پیامبر اکرم (ص) بود و چون در هرات متولد شد، به پیر هرات شهرت یافت. او از کودکی هوش و استعداد خویش را در سرودن شعر آشکار کرد و در نوجوانی اشعاری زیبا سرود. او در هرات شاگردان بسیاری را تعلیم داد. از آثار او علاوه بر مناجات نامه می توان طبقات صوفیه را نام برد. از دیگر آثار او تفسیر قرآن است.

22 ذیحجه 800

سید رکن الدین بن شرف الدین حسینی آملی از ریاضی دانان و منجمان ایرانی متولد شد. او مدتی در فارس، کرمان، هند و هرات به سر برد و همواره به تحقیق و مطالعه مشغول بود. آملی در دربار سلطان حسین بایقرا مقامی ارجمند یافت. زیج جامع سعیدی و زیج باب سلطانی از آثار این منجم بزرگ است. او از دانشمندان خاندان مرعشی مازندرانی بود و کتابی نیز در شرح احوال عالمان این خانندان به رشته تحریر درآورد.

22 ذیحجه 1241

دومین دوره جنگ های ایران و روسیه در زمان حکمرانی فتحعلی شاه شروع شد. در جنگ دوم ایران و روسیه ابتدا سپاه ایران به فرماندهی عباس میرزا ولیعهد پیشروی کرد. اما به علت عدم دسترسی به تدارکات، سپاه ایران شکست خورد و نتیجه این جنگ انعقاد قرارداد ترکمانچای بین ایران و روسیه بود.

میلادی

17 1757

رنه آنتوان دو رئومور فیزیکدان و ریاضیدان فرانسوی درگذشت. او با این که فیزیکدان و ریاضیدان بود مهم­رین فعالیت علمی اش را در زمینه زیست شناسی به انجام رساند. او ثابت کرد عمل هضم صرفاً یک فرآیند شیمیایی است. رئومور یک درجه­بندی ابداع کرد که به نام خودش به درجه­بندی رئومور شناخته شد و تا مدت ها بر درجه­ بندی فارنهایت برتری داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها