به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری فرانسه، ظهر یکشنبه فشفشه ای از بالکن شهرداری شهر پامپلونا به هوا پرتاب شد که نشانه 9 روز جشن سنتی است.
در میدان ها و کوچه های سنگفرش مرکز تاریخی این شهر شمال اسپانیا صدها هزار نفر در حالی که دست ها را به بالا گرفته و دستمال گردن های قرمز رنگ را تکان می دهند ، فریاد میزنند: زنده باد سان فرمین.
از ظهر 300 هزار جمعیت شهر و صدها هزار توریست که از اسپانیا و اقصی نقاط جهان به پامپلونا آمده اند در چرخه ای بی وقفه همراه با نوای طبل ها گویی به یک تن واحد تبدیل می شوند.
بدن هایی سفید پوش با شال هایی قرمز به دور کمر و شال گردن هایی به همان رنگ. جشن و پایکوبی تا بامداد به طول می انجامد.
سپس در ساعت 8 صبح جمعیت انبوه در کوچه ها اجتماع می کنند. دروازه باز شده و نخستین انسیئروس ( رها کردن گاوها) انجام می گیرد. شش گاو نر غول پیکر که از سوی شش ماده گاو هدایت می شوند در کوچه های باریک به دویدن می پردازند .
در حالی که ، انبوه جمعیت پیشاپیش گاو ها می دوند. برخی حتی موفق می شوند به گاوها نزدیک شده و با دست آنها را لمس کنند. اما هستند افراد بی تجربه ای که ناشیانه خود را گرفتار شاخ گاو ها کرده یا به زیر سم های آنها می روند و لگد مال می شوند.
گاوها مسافت 848.6 متر را در کوچه های باریک پامپلونا تا میدان گاوبازی شهر می دوند. مردم هم دیوانه وار این مسافت را همراه آنها طی می کنند.
گاو ها پس از رسیدن به میدان گاو بازی نگهداری شده تا در نمایش گاوبازی شب در برابر ماتادور ها و به دست آنها کشته شوند.
این کار هر روز صبح تا مدت 9 روز تکرار می شود.
سان فرمین موجب شد تا شهر پامپلونا و ایالت ناوارا شهرت جهانی پیدا کند. ارنست همینگوی نویسنده و خبرنگار مشهور آمریکایی در رمانش تحت عنوان « خورشید هم طلوع می کند» در سال 1926 نقش عمده ای را در معرفی جشن های سان فرمین و شهر پامپلونا به هم وطنانش و دیگر مردم جهان ایفا کرد.
جشن های سان فرمین تا 14 ژوئیه (24 تیر) به طول می انجامد.
بهرام افتخاری / جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد