درِ موزه‌ها به روی فناوری باز نمی‌شود

در شرایطی که اغلب موزه‌های جهان با بلیت‌های کاغذی خداحافظی کرده‌اند، اما در ایران و در پایتخت، طرح صدور بلیت الکترونیک که از سال گذشته در کاخ گلستان برای نخستین‌بار قرار بود اجرا شود، هنوز گرفتار مشکلات زیرساختی متعددی است.
کد خبر: ۶۱۶۵۲۹
درِ موزه‌ها به روی فناوری باز نمی‌شود

به گزارش جام‌جم، طرح صدور الکترونیکی بلیت در موزه‌ها که سال گذشته به شکل آزمایشی در کاخ گلستان به اجرا در آمد، به دلیل مشکلات زیرساختی هنوز عملیاتی نشده و فقط حدود 20 درصد پیشرفت داشته است.

حدود یک سالی از اجرای طرح صدور الکترونیکی بلیت در کاخ‌ موزه گلستان می‌گذرد؛ طرحی که مدیرکل سابق امور موزه‌های کشور اظهار امیدواری کرده بود با عملیاتی شدن آن در کاخ گلستان در برخی از موزه‌های کشور نیز تا پایان سال اجرا شود و شاهد حذف بلیت کاغذی از این موزه‌ها باشیم، اما به گفته مدیریت جدید کاخ‌موزه گلستان، به‌دلیل مشکلات زیرساختی، راه‌اندازی صدور الکترونیکی بلیت در این مجموعه دیدنی امسال ممکن نخواهد بود.

حذف بلیت کاغذی از موزه‌ها سال‌هاست که در بسیاری از کشورها اجرا می‌شود و به جای بلیت‌ های کاغذی کارت‌های قابل شارژی در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد تا علاوه بر کاهش هزینه‌ های مربوط به چاپ بلیت، آمارگیری از بازدیدکنندگان هم تسهیل شود، اما بازدید از موزه‌ها در ایران هنوز به روش سنتی فروش بلیت کاغذی صورت می‌گیرد.

پروین ثقه‌الاسلام، مدیر کاخ‌موزه گلستان درباره آخرین شرایط اجرای این طرح در این مجموعه فرهنگی و تاریخی به جام‌جم می‌گوید: حدود یک سال پیش طرح صدور الکترونیکی بلیت به شکل الگو در کاخ گلستان مطرح و از همان موقع مسائل اجرایی آن آغاز شد.

وی با اشاره به این‌که کاخ گلستان مجموعه‌ای از بناهای تاریخی را دربر می‌گیرد، افزود: روزانه هشت موزه از مجموعه کاخ گلستان آماده بازدید از مردم است بنابراین در هشت نقطه این کاخ باید صدور بلیت الکترونیک عملیاتی شود، اما برای راه‌اندازی چنین سیستمی زیرساخت‌هایی لازم است و سخت‌افزارهایی چون کارت‌خوان، دستگاه‌های صدور کارت، چاپ کارت و شارژ کارت باید فراهم شود.

ثقه‌الاسلام تاکید می‌کند: وقتی بلیت موزه‌ها به صورت کاغذی فروخته می‌شود، مبالغ جمع‌آوری شده در بانک به حساب خزانه دولت واریز و در ازای آن فیش دریافت می‌شود و با ارائه آن فیش به بخش مالی سازمان میراث فرهنگی، تسویه حساب می‌شود؛ اما با الکترونیکی شدن صدور بلیت، این اسناد کاغذی جمع‌آوری و مبالغ آن با حساب واسطه به خزانه دولت واریز می‌شود بدون آن‌که شما رسید کاغذی داشته باشید، بنابراین باید مسائل امور حسابداری و حسابرسی هم حل شود.

وی با اشاره به مشکلات زیرساختی از جمله کندی اینترنت گفت: باید سرعت و پایداری اینترنت در حد خیلی عالی باشد تا بتوان سیستم صدور الکترونیکی بلیت را راه‌اندازی کرد، اما هنوز این طرح به درجه‌ای نرسیده که عملیاتی شود. ثقه‌الاسلام ادامه می‌دهد: هم اکنون در داخل موزه‌های این کاخ، کارت‌خوان کار گذاشته شده است، اما به دلیل مشکلات اینترنتی فعال نیست و نمی‌شود با توجه به قطع و وصلی که در سرعت اینترنت اتفاق می‌افتد، بلیت فروخت.

مدیر کاخ‌موزه گلستان می‌گوید: حل مشکلات زیرساختی را پیگیریم، چرا که با توجه به تغییر و تحولاتی که پیش‌رو داریم، این اتفاق باید رخ دهد. این طرح بسیار خوب و باارزش است و از اتلاف کاغذ، وقت و انرژی جلوگیری می‌کند، اما با توجه به عیب و ایرادهایی که مشخص شده، می‌توان گفت این طرح تاکنون 10 تا 20 درصد موفقیت‌آمیز بوده و ما هنوز در شروع اولیه آن مانده‌ایم.

مشکلات پیگیری می‌شود

محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه‌های کشور نیز درباره طرح صدور الکترونیکی بلیت در موزه‌های کشور به جام‌جم می‌گوید: صدور الکترونیکی بلیت هم‌اکنون در بیشتر موزه‌های دنیا استفاده می‌شود و نشان می‌دهد این سیستم جواب داده و چیزی نیست که ما بخواهیم آن را برای اولین‌بار اجرا کنیم و ضروری است که در موزه‌های بزرگ کشور این سیستم صددرصد پیاده شود، چون هم از سوءاستفاده جلوگیری می‌کند و هم آمار دقیقی از تعداد بازدیدکنندگان به‌دست می‌آید.

وی درباره مشکلات زیرساختی هم توضیح می‌دهد: در قرارداد منعقد شده فراهم کردن زیرساخت‌ها به‌عهده شرکتی است که این سیستم را اجرا می‌کند و سازمان میراث فرهنگی نیز موضوع را پیگیری می‌کند تا هرچه زودتر راه‌اندازی شود.

سیما رادمنش - گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها