درباره استانهای رکورددار در این زمینه هم باید اضافه کرد تهران، فارس و گیلان به ترتیب با بیست و دو، بیست و یک و هفده مقتول بیشترین آمار قتل با سلاح سرد را به خود اختصاص دادهاند، البته کمترین آمار نیز در اختیار استانهای یزد، مرکزی، کهگیلویه و بویر احمد، قم، سمنان، چهارمحال و بختیاری(با یک فقره قتل با سلاح سرد) و خراسان جنوبی بدون وقوع هیچ قتلی قرار دارد.
علاوه بر این طبق آمارهای منتشر شده میتوان گفت قتل به وسیله سلاح سرد 37 درصد از قتلهای رخ داده در کشور را شامل شده و در این میان سهم مردان چهار برابر خانم هاست.
به گزارش مهر، روزانه شش فقره قتل در کشور اتفاق میافتد و در این میان یک سوم از مجرمان از سلاح سرد به عنوان آلت قتاله استفاده میکنند.
افزون بر این طبق آماری که سازمان پزشکی قانونی کشور منتشر کرده سال گذشته 799 نفر به وسیله جراحت با سلاح سرد جان خود را از دست دادهاند و در این میان 627 نفر از مقتولان مرد و 172 نفر نیز زن بودهاند.
هر چند این آمار نسبت به سال 90 کاهش 8.8 درصدی داشته است، اما وجود همین تعداد نیز نگرانکننده است، البته تاکنون اقداماتی برای کاهش این آمار شده ولی کارآمد نبوده است، برای نمونه برخی از کارشناسان با توجه به این نکته که در دسترس نبودن سلاح سرد هنگام نزاع میتواند سبب کاهش قتلهایی از این دست شود برای تصویب لایحه ممنوعیت حمل، فروش و توزیع سلاح سرد تلاش کردهاند، ولی این لایحه تاکنون به تصویب نرسیده است.
هر چند تصویب چنین قانونی میتواند سبب کاهش این آمار شود، امانباید فراموش کرد بزهکارانی که مرتکب چنین قتلهایی میشوند اگر سلاح سرد نیز در اختیار نداشته باشند با استفاده از اشیای دیگر مرتکب جنایت خواهند شد بنابراین با توجه به این نکته که بیشتر قاتلان در محدوده سنی 16 تا 25 سال قرار دارند باید به مسئولان پیشنهاد سرمایهگذاری در بخش فرهنگی و آموزشی را داد، زیرا پرخاشگری و بیتفاوتی افراد جامعه در قبال یکدیگر ریشه در بیکاری، فقر و مهیا نبودن شرایط ورزش و تفریح برای جوانان دارد.
مهدی آیینی - گروه جامعه
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد