شارژر بی‌سیم چیست و چگونه کار می‌کند؟

پیشرفت‌هایی که در زمینه گوشی‌های موبایل حاصل شده آنقدر جذاب و رنگارنگ است که معمولا نوآوری‌های مربوط به بخش‌های دیگر این حوزه در آن گم است. شارژ بی‌سیم یکی از این نوآوری‌هاست.
کد خبر: ۵۷۳۱۰۲
شارژر بی‌سیم چیست و چگونه کار می‌کند؟

شارژ بی‌سیم یا به عبارت دیگر شارژ القایی گونه‌ای سیستم شارژدهی به باتری است که در آن از سیم برای انتقال انرژی به باتری استفاده نمی‌شود.

همه ما برای شارژ گوشی‌های موبایل‌مان از یک کابل برای این کار استفاده می‌کنیم؛ یک سر این کابل به آداپتور متصل به پریز برق و سر دیگر آن به گوشی موبایل وصل می‌شود، اما در تکنولوژی بی‌سیم، گوشی روی یک صفحه مخصوص متصل به برق موسوم به ایستگاه شارژ قرار می‌گیرد و بدون نیاز به اتصال هرگونه کابلی عمل شارژ انجام می‌شود.

از آن جهت که در این سیستم از اثر القایی برای انتقال انرژی استفاده می‌شود شارژ بی‌سیم با عنوان شارژ القایی نیز شناخته می‌شود.

جریان از این قرار است که جریان برق وارد شده به ایستگاه شارژ با گذر از یک سیم‌پیچ، میدان مغناطیسی ایجاد می‌کند.از سویی یک سیم پیچ القایی دوم هم در دستگاه قابل حمل وجود دارد که انرژی را از میدان الکترومغناطیسی ایستگاه دریافت و آن را به جریان الکتریکی تبدیل می‌کند؛ جریانی که برای شارژ کردن باتری به کار می‌رود.

ناگفته پیداست که برای شارژ کردن گوشی موبایل به این طریق باید گوشی مورد نظر به سخت‌افزار لازم برای شارژ بی‌سیم مجهز باشد.

در حال حاضر این تکنولوژی همانگونه که پیشتر ذکر شد فقط به صورت تماسی کار می‌کند، یعنی گوشی باید روی صفحه قرار بگیرد و تماس برقرار شود تا عمل شارژ انجام شود.

این فناوری اصلا جدید نیست و سال‌ها‌ست از این سیستم برای شارژ ماشین‌های ریش‌تراش یا مسواک برقی استفاده می‌شود.

همچنین این فناوری برای استفاده در تجهیزات پزشکی‌ای مناسب است که درون بدن قرار می‌گیرد یا باید به بدن وارد شود و به این طریق امکان شارژ و تامین انرژی از روی پوست ممکن می‌شود و دیگر نیاز به سوراخ کردن پوست و رد کردن سیم برق به داخل بدن نیست.

با این حال اگرچه شارژر بی‌سیم یک فناوری نو و سودمند است ولی عیب بزرگی به نام کارآمدی دارد. به دلیل راندمان پایین این سیستم، زمان شارژ باتری در روش بی‌سیم بیشتر از روش سنتی است.

همچنین از آن جهت که گوشی و شارژر باید به ابزار (سیم‌پیچ‌های) مخصوصی مجهز شوند، هزینه ساخت گوشی یا دستگاه مجهز به این فناوری بالا می‌رود که در نهایت رغبت کمتر خریداران را به همراه خواهد داشت.

رامین فتوت - جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها