به گزارش ایسنا، مزیت اصلی این ژنراتور، کاربردهای درمانی رادیوایزوتوپ تولیدی توسط آن است.از جمله کاربردهای درمانی ایتریم 90 میتوان به درمان سرطانهای پروستات، سینه، تخمدان، سلولهای کبدی و درمان لنفوم غیر هوچکینی، التهاب مفاصل و تومورهای عصبی – درون ریز اشاره کرد. انرژی مناسب پرتوی بتای این رادیودارو آن را برای درمان انواع تومورها و سرطانها از سایر رادیوایزوتوپها متمایز میکند.
این رادیودارو همچنین درمان بیماری لوسمی (سرطان خون) و متاستازها و غدد سرطانی بزرگ را ممکن میکند. همچنین ناچیز بودن پرتوی گامای ایتریم 90، دیگر ویژگی بسیار ارزشمند این رادیو دارو است که به کاهش عمده عوارض جانبی برای بیماران در مقایسه با روشها و رادیو داروهای متداول منجر میشود.
به علت بالا بودن نیمه عمر رادیو ایزوتوپ مادر (استرانسیوم 90) در این ژنراتور که حدود 29 سال است میتوان سالهای متمادی با تولید ایتریم 90 از آن استفاده کرد.
از مهمترین ویژگیهای متفاوت این ژنراتور نسبت به روشهای مشابه دیگر، عدم وجود حامل در کنار ایتریم 90 میباشد که امکان نشاندار کردن مستقیم کیتهای مربوطه را فراهم میکند. از دیگر قابلیتهای ویژه آن میزان نفوذ بیشتر در مقایسه با گسیل کنندههای گاماست که محدود نفوذ آنها کوتاه است.
واردات رادیوداروی ایتریم 90 از خارج با توجه به نیمه عمر کم آن (64 ساعت) اقتصادی نبوده و بدین لحاظ تولید آن در کشور صرفه اقتصادی بالایی را داراست.
گفتنی است ؛ با توجه به نوین بودن فناوری این ژنراتور در جهان و تولید کنندگان انحصاری آن میتوان با توسعه تولیدات وابسته به این رادیو دارو، در زمینه صادرات انواع رادیو داروها در منطقه و دنیا ایفای نقش کرد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد