
گوشتان را بیاورید جلو، خودمانیم اما خیلی از ما کمدها و کشوهایی داریم مثل کمد آقای «ووپی» و شاید هم بدتر از آن داریم. فقط کافی است وسیلهای از داخل کشوهایمان لازم داشته باشیم تا پس از کلی گشتن نتوانیم آن را بیابیم و با اعصابی خرد آن را ببندیم و از خیر یافتن وسیله مورد نیاز بگذریم.
آشفتگی و شلوغی شاید ویژگی بسیاری ازخانهها، کمدها و کشوهای ماست. دوستی را میشناسم که وقتی وارد خانهاش میشوی ظاهرا همه چیز سر جای خود است. گلدانهای شیک، وسایل دکوری گرانبها، مبلمان سلطانی. همه و همه نشان از کدبانویی خانم خانه دارد، اما وای از وقتی در کمدها، کشوی لباسها و کابینتهای آشپزخانهاش را باز کنی! ناخوداگاه یاد مغازههای پشت شهرداری تهران میافتی که همه چیز در آنجا پیدا میشود، اما شلوغ بازاری است که بیا و بپرس.
اما باید چه کارکنیم که کشوهای مرتبی داشته باشیم و برای یافتن هر چیزی گیج نزنیم. اول از همه باید ببینیم چه نوع وسایلی در کشوهای خود نگهداری میکنیم. مثلا قبوض پردخت شده یا نشده آب و برق و تلفن، چسب نوارچسب، منگنه، ناخنگیر، خودکار و دفترچه یادداشت، آچار و پیچ گوشتی و انبردست، وسایل دکوری کوچک که به آنها نیاز ندارید. اما دلتان نمیآید آنها را دور بریزید، آلبوم عکس، نامههای اداری محل کار، کاست و سیدیهای موسیقی، عروسکهای اضافی و احیانا خراب کودکتان، لوازم آرایش اضافه و احیانا تاریخ مصرف گذشته، مجلههای خانوادگی که هر کدام را برای خواندن در روز مبادا گذاشتهاید و...
ابتدا باید وسایل را دستهبندی کنید. وسایلی مربوط به کودک و همسرتان را کاملا از هم تفکیک کنید و هر یک را به گوشهای بگذارید.
در مرحله بعد تکلیف بلااستفاده بودن یا مفید بودن وسایل را روشن کنید. واقعا اگر وسیلهای هرگز به کارتان نمیآید و برای روز مبادا آن را نگاه داشتهاید، را سخاوتمندانه دور بریزید یا به کسی بدهید که به کارش میآید.
در مرحله بعد کشوهایتان را با مقواهای محکم به فایلهای جداگانه تقسیم کنید. اگر تعداد کشوها اندازه بود هر کشو را به وسیلههای پدر، مادر و کودکان خانه اختصاص دهید تا وسایل افراد مختلف در هم ادغام نشود.
نامهها و مدارک اداری و دیگر قبوض را در پوشههایی با رنگهای متفاوت قرار دهید یا با ماژیک روی پوشهها نوع محتویات آنها را یادداشت کنید.
اسباببازیهای خراب شده و غیرمستعمل کودکتان را یا تعمیر کنید یا دور بریزید.
اعضای خانواده را ملزم به رعایت نظم و ترتیب کنید. برای این کار افراد منظم را تشویق کنید و اعضای غیرمنظم را تنبیه کنید. مثلا اگر یکی از فرزندانتان نظم کمدها و کشوهایتان را رعایت کرد و هر چیز را جای خودش گذاشت، حتما برایش هدیهای هر چند کوچک تهیه کنید. آقای خانه را هم میتوان با پختن یک شام مورد علاقهاش به رعایت و ادامه نظم در خانه تشویق کرد. اما وای از روزی که شلختگی و بههمریختگی شما رابه عنوان خانم اذیت نکند. فکر میکنید آن وقت چه باید کرد؟!
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: