در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، در این ملاقات که سه ساعت به درازا کشید، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی، پیشنهاد "مذاکرات فوری" با فلسطینیان را ارایه داد، اما درخواست باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا برای راه حل دو دولتی مساله فلسطین را رد کرد.
این دو همچنین در خصوص مساله ایران با یکدیگر اختلاف نظر پیدا کردند؛ زیرا اوباما از استراتژی دیپلماتیک خود در تعامل با ایران دفاع کرد، اما نتانیاهو ابراز نگرانی کرد که "تهران مجهز به تسلیحات هستهای یک تهدید همیشگی" برای اسراییل است.
این ملاقات تعیین کننده میان دو رهبر تازه به قدرت رسیده، خیز بلند اوباما برای ورود به هزارتوی روند صلح خاورمیانه محسوب میشود و با رویکرد "عدم مداخله" جرج بوش تفاوت اساسی دارد.
اوباما پس از مذاکره با نتانیاهو اظهار داشت که وی مطمئن است پیشرفت در روند صلح فلسطین و رژیم صهیونیستی امکان پذیر است.
اوباما با اشاره به موجودیت رژیم صهیونیستی به عنوان "کشوری یهودی"خاطرنشان ساخت: همه طرفها در تحقق راه حل دو کشوری که بر اساس آن اسراییلیها و فلسطینیان در صلح و امنیت در کنار یکدیگر زندگی کنند، سود خواهند برد.
اوباما تصریح کرد: فلسطینیان باید اقدامات بیشتری درجهت تضمینهای امنیتی برای اسراییل انجام دهند و کشورهای عربی نیز در حرکت به سمت عادی سازی روابط با اسراییل باید "جسورانه" وارد عمل شوند.
نتانیاهو که گفتوگوی خود با اوباما را "فوق العاده دوستانه" توصیف کرد، در سخنان خود از واژه "کشور فلسطین" استفاده نکرد؛ اما گفت: میخواهم این موضوع را روشن کنم که ما خواستار حکمرانی بر فلسطینیها نیستیم. ما خواستار زندگی صلحآمیز در کنار آنها هستیم. ما خواهان حاکمیت آنها بر خود و در غیاب حضور قدرتهایی که امنیت اسراییل را به خطر میاندازند، هستیم.
نتانیاهو همچنین به اوباما گفت که رژیم صهیونیستی آماده بازگشایی فوری مذاکرات با فلسطینیان است.
ایجاد کشور مستقل فلسطین در کنار رژیم صهیونیستی در نقطه کانونی تمامی ابتکار عملهای صلح در طول دو دهه گذشته بوده است. فلسطینیان از نتانیاهو به خاطر عدم موافقتش با تشکیل کشور مستقل فلسطین به شدت انتقاد کردهاند.
اوباما و نتانیاهو همچنین اختلاف نظراتی در خصوص توسعه شهرکهای یهودی نشین در کرانه باختری دارند. اوباما پس از ابراز تمایل رژیم صهیونیستی برای ادامه شهرکسازی، خاطرنشان ساخت: شهرک سازی باید متوقف شود.
اوباما همچنین در ملاقات با نتانیاهو عنوان داشت: آمریکا تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران، پیشرفت اندکی در دیپلماسی با تهران خواهد داشت.
اوباما در پاسخ به یک خبرنگار که پرسید "آیا پیشنهاد مذاکره با ایران منجر به سوء استفاده دولت ایران خواهد شد" گفت: من به این مساله اعتقاد ندارم.
وی افزود: برای من مشخص نیست که چرا آغوش باز من نسبت به ایران به عنوان ضعف تعبیر میشود.
نتانیاهو نیز که پس از ملاقات به طور جداگانه با خبرنگاران مصاحبه کرد، از اظهارات اوباما استقبال کرد اما تاکید نمود " اسراییل این حق را دارد تا از خود دفاع کند".
وی افزود: من امیدوارم طرح رییس جمهور موفق شود. مسالهای که مهم است تعهد به این نتیجه است که ایران ظرفیتهای هستهای نظامی خود را توسعه ندهد.
نتانیاهو پس از این دیدار با جیمز جونز، مشاور امنیت ملی اوباما دیدار کرد و سپس در یک شام کاری با هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا شرکت نمود.
اوباما پیشتر میزبان ملک عبدالله دوم پادشاه اردن بوده و قرار است به زودی با حسنی مبارک رییس جمهور مصر و محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار و گفتوگو کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بنیامین نتانیاهو به خبرنگاران گفت: من در ملاقات خود با رییس جمهور اوباما با پیشنهاد دو دولت برای دو ملت موافقت نکردم؛ زیرا ابتدا باید برای روشن شدن این مساله اندیشید که آیا معنی آن کشور حماس است؟ امیدوارم که این چنین نباشد. چگونه میتوانم مطمئن شوم که این کشور مستقل کشور حماس نیست، موجودیتی که امنیت اسراییل را تهدید میکند!
رییس جمهور آمریکا تاکید کرد: فلسطینیان و رژیم صهیونیستی باید به مفاد "نقشه راه" صلح 2003 پایبند باشند.
این نقشه راه شامل توقف شهرکسازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و توقف اقدامات نظامی گروههای فلسطینی میشود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه