در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
همچنین آنجا که پذیرش دانشجو در رشتههای دانشگاهی در دورههای روزانه با توجه به ماهیت و گسترش رشتهها در سطح کشور به روش گزینش بومی (استانی، ناحیهای و قطبی) و کشوری صورت میگیرد، آخرین تغییرات بومیگزینی در آزمون سراسری 88 بر اساس آخرین مصوبه کمیته منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی در 13 عنوان رشته از سوی سازمان سنجش اعلام شد.
میزان بومیگزینی در 6 رشته ریاضی 4 رشته پزشکی و 3 رشته انسانی
به گزارش مهر، مقرر شده است در رشتههای مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی معماری، مهندسی صنایع گروه آزمایشی ریاضی و فنی، در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در گروه آزمایشی علوم تجربی و در رشتههای حقوق، روانشناسی و حسابداری در گروه آزمایشی علوم انسانی، پذیرش بومی پس از کسر سهمیه ایثارگران به صورت 60 درصد گزینش بومی و 40 درصد آزاد صورت گیرد و از آنجا که بخش کمی ازظرفیت اختصاصی به ایثارگران مورداستفاده قرار می گیرد ، باقیمانده ظرفیت در این رشتهها به صورت 50 درصد گزینش بومی و 50 درصد آزاد به پذیرش داوطلبان اختصاص مییابد.
میزان بومیگزینی در سایر رشتهها؛ 80 درصد بومی، 20 درصد آزاد
بر اساس این خبر، گزینش در سایر رشتهها نیز بر اساس مصوبه شورای مورخ سال 69 و کمیته مطالعه و برنامهریزی کنکور بوده و پذیرش بومی پس از کسر سهمیه ایثارگران، به صورت 80 درصد بومی و 20 درصد آزاد صورت میگیرد.
سازمان سنجش اعلام کرده است در صورتی که ظرفیت اختصاصی ایثارگران تکمیل نشود، باقیمانده ظرفیت به صورت بومی جهت پذیرش داوطلبان اختصاص مییابد.
تمامی قوانین و مصوبات آزمون شامل سهمیهها و شرایط و ضوابط که در دفترچه آزمون شماره درج شده به قوت خود باقی است و جزئیات روش پذیرش دانشجو در کنکور 88 با شرح کامل در دفترچه شماره 2 به اطلاع داوطلبان میرسد.
بومیگزینی در رشتههای پزشکی به صورت استانی
همچنین مدیرکل دفتر گسترش و ارزیابی وزارت بهداشت گفت: بر اساس توافق انجام گرفته در کمیته منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی، بومیگزینی در رشته پزشکی (استانی) و در رشتههای داروسازی و دندانپزشکی (استانی و منطقهای) انجام میگیرد.
سیدامیرمحسن ضیایی افزود: بومیگزینی در 3 رشته مقطع دکتری حرفهای به صورت استانی و منطقهای صورت میگیرد؛ چرا که در حال حاضر در تمامی استانهای کشور دانشکده پزشکی وجود دارد اما دانشکده دندانپزشکی و داروسازی به تعداد همه استانها نیستند و به همین دلیل بومیگزینی در این رشتهها به صورت استانی و منطقهای است.
وی یادآور شد: بومیپذیری در خصوص رشتههای کاردانی و کارشناسی وابسته به وزارت بهداشت همچون سال گذشته و بر اساس توزیع کشوری آنها صورت میگیرد.
ضیایی اضافه کرد: بر اساس این روش، شانس افراد نخبه که بالاترین نمره را کسب کنند، برای انتخاب دانشگاههای بزرگ کم نمیشود و از سوی دیگر، افراد نخبهای که در استانهای محروم هم حضور دارند، امکان دستیابی به رشتههای مورد نظرشان در دانشگاههای بزرگ را خواهند داشت.
وی یادآور شد: از سوی دیگر، با توجه به اینکه 9 استان محروم در کشور وجود دارد، افراد بومی که دانشگاههای استانهای خود را انتخاب کنند، شانس بیشتری برای قبولی دارند، ضمن اینکه ماندگاری نیروی تحصیلکرده در این استانها بالاتر میرود.مدیرکل دفتر گسترش و ارزیابی وزارت بهداشت اظهار کرد: با توجه به وجود 42 دانشگاه علوم پزشکی در کشور، وزارت بهداشت از نظر اجرای این مصوبه مشکلی ندارد.
تفاوت بومیگزینی کنکور 88 با سالهای قبل
معاون سازمان سنجش گفت: بومیگزینی در کنکور 88 نسبت به کنکورهای 2 سال گذشته تغییرات مثبتی داشته است؛ به طوریکه در کنکور 87 پذیرش در تمامی رشتهها به صورت 80 درصد بومی و 20 درصد آزاد انجام میشد و در کنکور 86 نیز این درصد 70 به 30 بود.
ابراهیم خدایی توضیح داد: در کنکور سال گذشته، باقیمانده سهمیه ایثارگران به صورت 100 درصد بومی برای تمامی رشتهها اعمال میشد؛ اما در کنکور 88 بر اساس مصوبه اخیر قرار شد پذیرش در 13 رشته پرمتقاضی به صورت 50 درصد بومی و 50 درصد آزاد انجام شود.
معاون سازمان سنجش آموزش کشور گفت: بر اساس گسترش هر رشته در سطح کشور بومیگزینی به صورتهای بومی استانی، ناحیهای و قطبی صورت میگیرد.
وی با اشاره به برخی درخواستهای نمایندگان مجلس درباره حذف بومیگزینی در برخی رشتهها یا دانشگاهها، گفت: این بحث از لحاظ عدالت آموزشی قابل اجرا نیست. اگر دانشگاهی را از بومیگزینی حذف کنیم داوطلبان آن استان در کنکور متضرر خواهند شد و نمیتوانند از سهم خود استفاده کنند.
خدایی اضافه کرد: از آنجا که پذیرش دانشجو در رشتههای دانشگاهی در دورههای روزانه با توجه به ماهیت و گسترش رشتهها در سطح کشور به روش گزینش بومی (استانی، ناحیهای و قطبی) و کشوری صورت میگیرد، آخرین تغییرات بومیگزینی در آزمون سراسری 88 بر اساس آخرین مصوبه کمیته منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی در 13 عنوان رشته از سوی سازمان سنجش اعلام شده است.
ساماندهی سهمیهها هنوز در راه صحن علنی مجلس
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: طرح ساماندهی سهمیهبندیها در پذیرش دانشجو از سوی کمیسیون تهیه شده و در حال رایزنی هستیم تا نظرات دستگاههای اجرایی در این طرح اعمال شود. علی عباسپور تهرانیفرد، با بیان این مطلب تصریح کرد: قرار است با رایزنیهایی که صورت میگیرد، دیدگاههای دستگاههای اجرایی را در طرح فوق اعمال کنیم و پس از اعمال نظرات و پیشنهادهای دستگاههای اجرایی این طرح بزودی تقدیم مجلس خواهد شد.
عباسپور در ادامه در مورد جزئیات طرح بومیگزینی کنکور سال 88 به ایسنا گفت: طرح بومیگزینی در کنکور سال 88 در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی شده و به تصویب رسید، اما قرار شده ما جزئیات آن را عنوان نکنیم و سازمان سنجش اعلام کند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه