در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش ایسنا ، وزیر رفاه و تامین اجتماعی در حاشیه نشست مشترک بین وزارت رفاه و تامین اجتماعی ایرن و وزارت امور اجتماعی لبنان برگزار شد، افزود: دولت در صدد است نسبت به کاهش وزارتخانهها اقدام کند، اما این بحث هنوز نهایی نشده است و به دلیل این که امسال سال اصلاح الگوی مصرف است، دولت به دنبال آن است تا تمهیداتی برای کوچک کردن خود انجام دهد، اما این موضوع هنوز هیچ ربطی به هیچ وزارتخانهای ندارد و بالاخص در مورد وزارت رفاه هیچ بحثی نبوده است.
وی با اشاره به قانون تشکیل وزارت رفاه و تامین اجتماعی که بر اساس آن دو وزارتخانه با تشکیل وزارت رفاه باید در یکدیگر ادغام شوند، بیان کرد: این موضوع تاکنون اجرا نشده است و نتیجه نهایی کار دولت هنوز در جایی مورد بررسی قرار نگرفته است، لذا چنانچه موضوعی مطرح شود، حتما سخنگوی دولت اطلاعرسانی میکند، بنابراین تاکنون هیچ بحثی در این زمینه مطرح نشده است.
وزیر رفاه و تامین اجتماعی در مورد انتخاب مهرداد بذرپاش به عنوان مدیر عامل جدید شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) که البته این مسئله امروز منتفی شد و یزدانجو همچنان مدیرعامل شستا است، تصریح کرد: من هم امروز این موضوع را شنیدم و دخالتی هم در انتخاب بذرپاش نداشتم، البته از نظر سازمانی هم نباید دخالتی داشته باشم، چرا که شستا زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی است.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم در مدیریتهای زیرمجموعه نیز دخالت کنیم، دیگر سنگ بر روی سنگ بند نمیشود، بنابراین سازمان تامین اجتماعی نیز اختیار دارد تا مدیران مجموعه خود را انتخاب کند.
مصری با بیان این که دولت در هیچ دورهای مدیر عامل شستا را انتخاب نکرده است، اظهار کرد: اگر قرار باشد مدیران تامین اجتماعی از درون این سازمان انتخاب شوند، بنابراین کسانی که درون سازمان قرار دارند، باید تا زمان بازنشستگی باقی بمانند. مخالفتی با انتخاب بذرپاش به عنوان مدیر عامل شستا ندارم.
مصری در رابطه با اجرای برنامههای فقرزدایی این وزارتخانه که به گفته یکی از مسوولان وزارت رفاه و تامین اجتماعی منوط به اجرای برنامه هدفمند کردن یارانهها شده است، توضیح داد: اجرای برنامههای فقرزدایی به این امر منوط نشده است، لذا برنامههای گذشته وزارت رفاه و تامین اجتماعی در این زمینه به قوت خود باقیست و آنچه تاکنون در امور حمایتی و یا اجتماعی تامین اجتماعی و یا بیمههای درمانی صورت گرفته، در سال جاری نیز به طور کامل انجام میشود.
وی عنوان کرد: یارانهها در راستای عدالت اجتماعی توزیع میشود و اگر هدفمند کردن یارانهها محقق شود، دسترسی به اهدافی که در برنامه راهبردی وزارت رفاه به آنها تاکید شده، تسریع میشود.
کاهش نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی
وزیر رفاه و تامین اجتماعی با یقین گفت: با توجه به مطالعات صورت گرفته بزرگترین دستاورد هدفمند کردن یارانهها، در صورت اجرای آن در کشور، کاهش نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی در کشور است.
به گفته وی، در حال حاضر این نابرابریها حدود 16 است که با هدفمند کردن یارانهها این نابرابریها به حدود هشت میرسد و بدین ترتیب شکاف اقتصادی بین مردم کاهش مییابد.
مصری با تاکید بر این که نمیتوانیم و نمیخواهیم درآمد کسانی که بالا است را کاهش دهیم تا نابرابریها جبران شود، افزود: بلکه باید با کمک به طبقات کم درآمد کشور از طریق مساعدتهای اجتماعی و یا صندوقهای اشتغال و زودبازده به گونهای عمل کنیم تا کسانی که با درآمد پایین در کشور زندگی میکنند، در راستای کاهش فاصله نابرابریها ارتقا یابند تا به این ترتیب اجرای برنامههای «فقرزدایی» که در وزارت رفاه و تامین اجتماعی ترسیم شده است، سرعت بیشتری یابد.
کاهشی در یارانهها ایجاد نمیشود
وزیر رفاه در رابطه با میزان یارانه کالاهای اساسی هر ایرانی برای سال جاری بود ، گفت: این عدد را نمیدانم و عدد نهایی آن در اختیار وزارت بازرگانی قرار گرفته است. اما دولت به هیچ عنوان در نظر ندارد که کاهشی در یارانه های سال گذشته ایجاد کند که خوشبختانه همین امر نیز صورت گرفته و شاهد هستیم آنچه سال گذشته به عنوان یارانه توزیع میشد، امسال نیز قطع نشده است.
وی در این باره که میزان یارانه کالاهای اساسی همچون سال گذشته بوده و رقم آن برای سال جاری افزایشی نیافته است، تصریح کرد: این امر بستگی به لایحه دولت در مجلس دارد و اگر این لایحه تصویب شود، تغییراتی در یارانهها ایجاد میشود و اگر تصویب این لایحه طولانی شود، یارانههای فعلی همچنان تداوم دارد.
وزیر رفاه و تامین اجتماعی در پاسخ به سوال خبرنگاری که از وی در مورد خط فقر 850 هزار تومانی در تهران پرسید، توضیح داد: نمیدانم چرا عدهای به عمد میخواهند انگ فقر را به روی پیشانی مردم بزنند.
مصری از این خبرنگار پرسید: آیا درآمد شما 850 هزار تومان است، اگر نیست شما احساس فقیر بودن دارید؟ احساس فقر، احساس بسیار بدی است و آنهایی که میخواهند احساس فقر را در افراد تقویت کنند، به نوعی به دنبال زیر سوال بردن کرامت انسانها هستند.
وی ادامه داد: تامین خواستهها، یک بحث و انگ فقر زدن بر چهره مردم بحثی دیگر است، کسانی که انگ فقر میزنند، بسیاری از شخصیتها و توانمندیهای فرد را تحت تاثیر قرار میدهند، به طوری که احساس توانمندی در مردم از بین میرود. یقین دارم این صحبتها در جهت تخریب کرامت ایرانیهاست.
وزیر رفاه و تامین اجتماعی در این باره که بالاخره باید مبلغی به عنوان خط فقر درآمدهای خانوارها تعیین شود، خاطر نشان کرد: اگر هزار مبلغ اعلام کنیم، اما اگر سیاست ما همچون سابق که سه سال خط فقر در ایران را بالا اعلام کردند، در حالی که در طی این سالها، ریالی مستمری فقیرترین مردم این کشور افزایش نیافت، بنابراین ژست اعلام با کمک بسیار متفاوت است.
آیا بازنشستگان ، احساس فقر دارند؟
وی اضافه کرد: در این مدت محدود، بدون اعلام این که انگی بر پیشانی مردم بزنیم، کمکهایی به طبقات پایینتر جامعه شده که قابل قیاس با گذشته نیست.
مصری گفتههای خود را این گونه ادامه داد: آیا جامعه بازنشستگان امروز، احساس فقر دارند؟ من با بسیاری از آنها ملاقات داشتم، با ترمیم حقوق راضی هستند.
وی اضافه کرد: دولتها در دنیا برای آن که کم درآمدها را تقویت کنند، مساعدتهای اجتماعی ارائه میکنند و خوشخبتانه دولت نهم در این راستا موفق عمل کرده است و به جای آن که کمکها و درآمدهای خود را به صورت مساوی بین مردم تقسیم کند، اقشار و گروههای هدف را تعریف و مساعدتهای اجتماعی را به آنها ارائه کرده و تاکنون موفق بوده است.
فقر یک دلاری در ایران نداریم
وزیر رفاه و تامین اجتماعی، با بیان این که مبالغ مربوط به خط فقر را داریم، تاکید کرد: به هیچ عنوان فقر یک دلاری که سازمان ملل متحد تعریف کرده در ایران نداریم، چرا که حداقل حمایتها از اقشار نیازمند بالاتر از یک دلار و دو دلار است. در حال حاضر بحث شکاف و نابرابریها و کاهش آنها را پیش رو داریم که با هدفمند کردن یارانهها این امر محقق میشود.
مصری ادامه داد: یک بار هم ما میپرسیم، اعلام خط فقر چه مشکلی را حل میکند؟ چرا یک نفر در این کشور به من نمیگوید که اعلام خط فقر چه مشکلی را حل میکند؟ قانونی را بیاورید که گفته باشد، اگر خط فقر اعلام شد از روز بعدش مثلا یک لیوان شیر به در خانه فقرا ارسال میشود.
وی تاکید کرد: سیاست وزارت رفاه و تامین اجتماعی آن است تا از ریزش افراد به سوی دستگاههای حمایتی جلوگیری کند و در این زمینه کاملا موفق بوده است و ریزش به سمت دستگاههای حمایتی کاهش یافته و این در حالیست که بیمههای اجتماعی افزایش یافته است.
وزیر رفاه و تامین اجتماعی یادآور شد: در گذشته حدود 20 درصد از مردم تحت پوشش بیمههای اجتماعی قرار داشتند، در حالی که این رقم در حال حاضر به بیش از 60 درصد رسیده است.
وی درباره سرانه هشت هزار 500 تومانی پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: بر اساس قانون، پیشنهاد سرانه درمان سالانه از سوی شورای عالی بیمه به دولت ارائه و دولت آن را تصویب میکند. قاعدتا در دولت هم نمایندگان وزارت بهداشت و هم نمایندگان وزارت رفاه و تامین اجتماعی حضور دارند.
مصری ادامه داد: نتیجه افزایش سرانهها در صورت افزایش نیافتن تعرفهها، کاهش پرداختی از جیب بیمار است که 100 درصد موافق این امر هستیم، اما اگر سرانهها افزایش یافته و تعرفهها نیز به همان نسبت افزایش یابد و به مردم فشار وارد شود، موافق نیستیم، بلکه با افزایشی موافق هستیم که خیرش به مردم برسد.
وی در مورد مذاکرات وزارت آموزش و پرورش و رفاه درباره بیمه معلمان حقالتدریسی، اضافه کرد: در این زمینه آمادگی کامل داریم، این در حالیست که برای گسترش بیمههای اجتماعی برنامهریزی 90 درصدی داریم که اگر بیمه زنان خانهدار و حق التدریسیها، قالیبافان، گلیمبافان و کارگران روزمزد ساختمانی نیز محقق شود. پوشش بیمههای اجتماعی ایران به بیش از 90 درصد میرسد و بدین ترتیب مردم ایران در آینده از نظر اقتصادی دغدغهای نخواهند داشت.
بیمه زنان خانهدار ابلاغ میشود
وزیر رفاه و تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: کاهش حق بیمه زنانه خانهدار با مساعدت دولت امکانپذیر بوده و قرار است مساعدتی در این زمینه از سوی دولت صورت گیرد، تا زنان خانهدار نیز همچون خادمان مساجد و رانندگان از بیمه تامین اجتماعی برخوردار شوند، بیمه زنان خانهدار یک راهکار بوده و ممکن است نیازی به لایحه نباشد و دولت بتواند با تامین اعتبار آن را عملیاتی کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تامین اعتبار این زنان نیازمند اعتبار هنگفتی است، پاسخ داد: چنین نیست، چرا که این نوع بیمه اختیاری است.
مصری در مورد مشکلات پیش روی بیمه زنان خانهدار، ادامه داد: باید بانک اطلاعات زنان شاغل تامین شود تا بدین ترتیب مانع سوء استفاده احتمالی کارفرمایان شویم. بیمه زنان خانهدار تا روز چهارشنبه در دولت نهایی و ابلاغ میشود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه