در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش ایسنا، مدیران سیاسی پنج عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین) به علاوه آلمان که ماههاست در تلاشند ایران را متقاعد به تعلیق فعالیتهای هستهییاش کنند بار دیگر نتوانستند از نشست خود نتیجهای بگیرند.
به گزارش خبرگزاری رویتر، در پایان نشست روز پنجشنبه وزارت امور خارجه فرانسه بیانیهای کوتاه منتشر کرد، اما هیچگونه نشانی حاکی از ابتکارات مهم و یا گامی جدید به جلو در آن دیده نشد.
در این بیانیه آمده است: این نشست به شرکتکنندگان اجازه داد وضعیت فعلی را بررسی کنند و درباره مسیری که در پیش داریم گفتوگو کنند. شش قدرت جهانی در هفتههای آینده به مشورت با یکدیگر در زمینه گامهای بعدی ادامه خواهند داد.
یک مقام عالیرتبه فرانسوی که خواست نامش فاش نشود پیش از نشست روز پنجشنبه گفت که پاریس انتظار ندارد تا زمانیکه جورج بوش، رییس جمهور آمریکا جای خود را در ماه ژانویه به باراک اوباما، رییس جمهور منتخب آمریکا بدهد اقدام چشمگیری در این زمینه صورت گیرد.
به گزارش روزنامه خلیج تایمز، وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه خود تاکید کرد که نمایندگان 1+5 بر اهمیت رویکرد دوسویه خود در قبال ایران که تحریمها و مشوقها را در بر دارد، تاکید کردند.
آمریکا و برخی از متحدان اروپایی آن مدعیاند که ایران تحت پوشش برنامهی هستهیی صلحآمیز خود در تلاش برای دستیابی به تسلیحات هستهیی است و در همین راستا تاکنون تحریمهایی را برای متقاعد کردن ایران به توقف فعالیتهای هستهییاش علیه تهران اعمال کردند.
این در حالی است که ایران بارها بر صلحآمیز بودن برنامهی هستهییاش تاکید داشته است و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز تاکنون هیچ گونه نشانی حاکی از انحراف فعالیتهای هستهیی ایران به سوی تسلیحاتی شدن مشاهده نکرده است.
برنارد کوشنر، وزیر امور خلارجه فرانسه پیش از نشست روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران گفت: ما همواره حامی تحریمها و نیز گفتوگو بودهایم و این روند باید ادامه یابد.
وی علاوه بر آن گفت که اوباما در طول مبارزات انتخاباتی خود از احتمال گفتوگوی واشنگتن و تهران صحبت کرد و "بسته به رییس جمهور آمریکاست که با آغاز ماه ژانویه این را به مرحله اجرا بگذارد".
یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفته بود که نشست پاریس برای این تشکیل میشود تا "ببینیم وضعیت مشوقها چگونه است و در قبال ایران چه گامهایی میتوانیم برداریم".
این مقام آمریکایی افزود که با وجود این که تحریمها در حال تاثیرگذاری هر چه بیشتر بر ایران هستند واشنگتن امید کمی به این که ایران از درخواستهای گروه 1+5 پیروی کند، دارد.
با وجود تشدید اقدامات دولت آمریکا علیه ایران و حمایت متحدان این کشور در اتحادیه اروپا، آنها هنوز نتوانستهاند روسیه و چین را در زمینهی لزوم اعمال تحریمهای جدید سازمان ملل علیه ایران متقاعد کنند.
ایران تحت سه قطعنامهی تحریمی شورای امنیت سازمان ملل قرار دارد، اما تلاشها برای اعمال یک قطعنامهی چهارم با مخالفت روسیه و چین روبهرو شده است.
گروه 1+5 استراتژی دو سویه را در قبال ایران اتخاذ کرده است تا تهران را متقاعد به رها کردن فعالیتهای هستهییاش کند. این گروه یک بستهی مشوقهای اقتصادی و سیاسی را به تهران پیشنهاد داده است و در عین حال هشدار داده است که در صورتی که ایران به خودداری از پیروی از درخواستهای این گروه ادامه دهد با تحریمهای جدیدی روبهرو خواهد شد.
خاویر سولانا، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا که اغلب نمایندگی 1+5 را در گفتوگو با ایران بر عهده دارد، هفتهی گذشته پیشنهاد گفتوگوهای هستهیی بیشتری با ایران را داد.
به گزارش ایسنا، این مقام وزارت خارجهی آمریکا این را تایید کرد و در عین حال گفت که انتظار نمیرود چنین گفتوگوهایی در صورتی که به وقوع بپیوندد، نتایجی به دنبال داشته باشد؛ به خصوص در زمانی که انتقال قدرت از دولت جورش بوش، رییس جمهور آمریکا به گروه باراک اوباما، رییس جمهور منتخب آمریکا در حال اجرا باشد.
اوباما رویکردی کاملا متفاوت را در قبال ایران اتخاذ کرده و آمادگی خود را برای گفتوگوهای بدون پیششرط با تهران اعلام کرده است.
این رویکرد اوباما روز سهشنبه مورد استقبال البرادعی قرار گرفت.
او روز سهشنبه پس از دیدار با کارل شوارزنبرگ، وزیر امور خارجهی جمهوری چک در یک کنفرانس خبری در پراگ گفت: اگر گفتوگوی مستقیم بین ایران و آمریکا انجام گیرد، فکر میکنم ایران با آژانس همکاری بیشتری انجام دهد.
البرادعی در ادامه گفت: یک گشایش سیاسی علاوه بر آن ایران را متقاعد خواهد کرد که برای حل مسائل فنی باقیمانده با آژانس همکاری کند. به عقیده من بخش سیاسی مساله هستهیی ایران نیازمند یک گفتوگوی مستقیم با تهران است و به همین دلیل است که از اظهارات اوباما مبنی بر این که وی آمادهی گفتوگوی مستقیم و بدون پیششرط با تهران است خوشحالم.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه