یک هفته با محیط زیست

تدوین سند ملی محیط زیست کشور

سند ملی محیط زیست کشور برای اولین‌بار با توجه به سند چشم‌انداز 20 ساله کشور که دستیابی به محیط زیست مطلوب را مورد توجه قرار داده، تدوین شده است. به گفته مسوولان، این سند دارای اهداف کلی، راهبردها، راهکارها و شاخص‌های دستیابی به محیط زیست مطلوب است و تلاش دارد با اجرای 7 هدف کلی خود جایگاه محیط زیست ایران را ارتقا دهد.
کد خبر: ۲۱۵۳۶۱
دستیابی به محیط طبیعی مطلوب، دستیابی به محیط زیست انسانی مطلوب، تنویر افکار عمومی، استقرار نظام اقتصادی محیط زیست در کشور، پژوهش و آموزش‌های تخصصی، دستیابی به جایگاه مطلوب در سطح منطقه و بین‌المللی از جمله اهداف این سند ملی است.

این سند پس از نهایی‌شدن در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب خواهد رسید.

همچنین همزمان با فصل مهاجرت زمستانه پرندگان، اداره کل محیط زیست گیلان هشدار داد از هر یک میلیون قطعه پرنده مهاجر، یک قطعه حامل ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است که جامعه انسانی را تهدید می‌کند.

این در حالی است که متاسفانه در جامعه شکارچیان این شایعه مطرح شده که این هشدارها به سبب تثبیت و حفاظت از جایگاه پرندگان است و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان حقیقی نیست.

از‌این‌رو به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری و ورود آن از کشورهای همجوار به ایران و با توجه به هشدارهای متولیان بهداشت و دامپزشکی کشور، ‌کارشناسان محیط زیست نیز همگام با دیگر کارشناسان با صدور مجوز شکار خودداری می‌کنند.

مسوولان می‌گویند هم اکنون نه تنها در ایران، بلکه در کشورهای همجوار نیز امکان شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان وجود دارد که باید علاوه بر هشدارهای بهداشتی و دامپزشکی هشدارهای محیط زیست را جدی گرفت.

ازسوی دیگر کیلومترها آن ‌سوتر، در انگلستان گروه‌های حمایت از حیوانات طی یک بیانیه از تمامی رستوران‌داران در انگلستان و دیگر نقاط جهان خواستند تا برای جلوگیری از انقراض نسل مارهای پیتون، طبخ و سرو این مارها را از فهرست غذایی حذف کنند.

بر اساس گزارش سایت اینترنتی حمایت از حیوانات در انگلستان، در برخی کشورها انسان‌ها مارها را شکار و در طبخ غذاهای مختلف از آنها استفاده می‌کنند، در حالی که نسل بسیاری از مارها به همین دلیل نابود و منقرض شده است.

از سوی دیگر، گروه‌های حفاظت محیط زیست در گزارش دیگری اعلام کردند: نسل دلفین‌های «واکیوتا» نیز در شرف انقراض کامل است.

بر اساس این گزارش، پس از آن‌که نسل دلفین‌های رودخانه چین یا بایی‌جی منقرض شد، هم‌اکنون نسل دلفین‌های «واکیوتا» نیز به علت رسیدگی نکردن و از میان رفتن زیستگاه، در حال انقراض کامل قرار دارد.

بر اساس یک تخمین، هم اکنون تنها 600 عدد از این دلفین در تمامی دنیا زندگی می‌کنند.

اتحادیه جهانی حفاظت محیط زیست (IUCN) اعلام کرد: واکیوتا یا آب‌بازان، از دلفین‌هایی هستند که تنها در شمال منطقه خلیج کالیفرنیا و مکزیک زندگی می‌کنند؛ در حالی که طول عمر این دلفین‌ها تنها 22 سال است.

کارشناسان معتقدند یکی از اصلی‌ترین عوامل انقراض این دلفین‌ها، در دریاهاست چرا که با بالا و پایین آمدن سطح آب دریاها و اقیانوس‌ها و گرم‌ترشدن کره زمین و همچنین صید بی‌رویه ماهی‌ها  که سالانه اتفاق می‌افتد  40 تا 80 تا از این جانداران زیبای دریایی کشته می‌شوند.

از این رو، اتحادیه جهانی حفاظت محیط‌زیست طی یک دوره طولانی مدت تصمیم دارد جنس ماده این دلفین‌ها را حفاظت کند تا از انقراض کامل آنها جلوگیری به عمل آید.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
کری‌خوانی صبح‌گاهی

گفت‌وگوی جام‌جم با هاشم بیگ‌زاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو

کری‌خوانی صبح‌گاهی

نیازمندی ها