ائتلاف موج‌سواران

ما اگر واقعی بودن مفهوم خصومت و دشمنی را در روابط بین‌الملل درک کرده باشیم متوجه می‌شویم که نسبت برخی از کشورها با همدیگر نسبت رقابت است اما نسبت برخی از جوامع و ملت‌ها با همدیگر نسبت خصومت است.
کد خبر: ۱۱۱۰۸۱۱

کشورهایی که در موضع مخاصمه سرد یا مخاصمه علنی و واقعی با همدیگر هستند، نمی‌توانند حالت مخاصمه را تبدیل به رقابت کنند چون ماهیت نزاع ماهیت خصمانه است و ماهیت رقابت‌آمیز نیست. این قاعده در مورد نسبت ما با رژیم سعودی و نه ملت عربستان، با حاکمیت آمریکا و نه مردم آمریکا و با حاکمیت انگلستان و همکاران اروپایی آمریکا وجود دارد.

این کشورها به هیچ عنوان با قدرت گرفتن و توانمندی کشور ما موافق نیستند و هرگونه رشد، توسعه، ثبات و امنیت کشور ما را کاملا به ضرر منافع خودشان و حتی امنیتشان ارزیابی می‌کنند به همین خاطر از هر روش و شیوه‌ای سرعت رشد و توسعه و اقتدار ایران را کم کرده یا به امنیت و ثبات کشور لطمه زده می زنند.

آمریکا و مؤتلفین و همکاران اروپایی‌اش تا رژیم آل‌سعود، هر بهانه و اتفاقی در داخل کشور برایشان جذابیت دارد تا سوار بر آن موج بشوند و خصومتشان را با هزینه داخلی به مردم ما تحمیل کنند. سعودی‌ها، آمریکایی‌ها یا صهیونیست‌ها به جای این‌که خودشان متحمل هزینه بشوند یا متحمل نیروی انسانی بشوند برای بی‌ثبات شدن کشور ما منتظر می‌مانند و اگر بهانه‌ای رخ بدهد یا موجی حتی اگر موج کوچکی باشد ایجاد شود سعی می‌کنند آن موج را گسترش بدهند و به میزان توسعه‌ای که موج ناامنی یا آشوب یا هر چیز دیگری باشد، سوار آن موج بشوند و با کمترین هزینه کشور را بی‌ثبات کنند و بی‌ثباتی و ایجاد ناامنی در داخل کشور را به طور جدی سرعت و توسعه دهند تاحرکت کشور به سمت اهدافش را کم کرده و جایگاه و اعتبار ایران را در منطقه خدشه‌دار کنند.

این کشورها تلاش می‌کنند نظام جمهوری اسلامی را که در طول 39 سال گذشته هر سال یک انتخابات را تجربه کرده یک نظام سرکوبگر معرفی ‌شود و به جای این‌که الگو باشد در سطح منطقه و جهان اسلام،به عنوان یک نظام سرکوبگر معرفی شود، اما سعودی‌هایی که از سال 1932 تا الان حتی یک انتخابات با حضور 50 درصد مردم هم نداشتند و انتخابات شوراهای محلی هم زیر 30 درصد مشارکت بوده وکشوری را که اصلا قانون اساسی ندارد الگو کنند.

نظام سعودی، ایران را به عنوان نظام سرکوبگر معرفی می‌کند و جایگاه و پرستیژ ما را در سطح منطقه، جهان اسلام و جهان عرب کاهش می‌دهد اما فراموش نکنیم که تمام دشمنان ما منتظر بهانه هستند و متاسفانه ما در داخل این بهانه را به دست آنها می‌دهیم. در سال 88 به یک شکل در سال 87 به یک شکل و امسال هم به نوع دیگر این بهانه را به دشمن دادیم،‌ما باید مراقب ان بخشی از حاکمیت که با بی‌کفایتی‌شان بهانه برای موج‌سواری دشمنان و بیگانگان ساختند دقت کنیم. دشمن همیشه آماده سوار شدن بر موج این بهانه‌هاست و به دنبال این است که خصومتش را در این قالب علیه این ملت و جامعه و کشور ما به نمایش بگذارد.

طبیعی است که هرکسی دوست دارد با فرافکنی علیه دشمنان خودش، خود را از مخمصه نجات بدهد. سعودی‌ها و رژیم صهیونیستی و آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها طبیعتا با این‌که بتوانند با پررنگ کردن حوادث ایران و ابراز دشمنی نسبت به ایران نگاه‌ها را از خودشان معطوف به ایران کنند، دنبال این قضیه هستند.صهیونیست‌ها می‌خواهند سرکوب علیه فلسطینی‌ها را مخفی کنند سعودی‌ها می‌خواهند سرکوب علیه ملت خودشان را مخفی کنند. حتی فرانسوی‌ها شب سال نو بیش از 3000 نفر در فرانسه را بازداشت کردند و می‌خواهند آن را مخفی کنند تا رفتارهایی را که با شهروندانشان دارند با بزرگ کردن اتفاقات ایران عملا مخفی کنند و نگاه افکار عمومی جهان را به سمت ایران سوق ‌دهند تا کسی به آنها نگاه نکند و عملیات سرکوبگرانه نسبت به مردمشان را نبیند که متاسفانه اگر ما بهانه‌سازی کنیم این فرصت را به آنها داده و می‌دهیم.

در این مقطع در درون کشور باید دقت شود که موج و جرقه اولیه این حرکت‌ها توسط چه کسانی زده شده و چه کسانی با سوءتدبیر و بی‌کفایتی خود، موج خشم اولیه را ایجاد کردند اگر این افراد شناسایی شوند و با آنها برخورد قانونی شود آتشی افروخته نمی‌شود که بعدا دشمنان روی این آتش بنزین و سوخت اضافه بریزند.

صادق کوشکی/ استاد دانشگاه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها