ترامپ، دانش‌آموزی که برای خودنمایی شیشه می‌شکند!

آمریکا همیشه ایران را دشمن خود دانسته و دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، تهران را به دشمن شماره یک آمریکا تبدیل کرده است؛ خطر ایران برای واشنگتن تنها توان هسته‌ای ایران نیست، بلکه به این دلیل است که ایران دارای قدرت‌های چندگانه و روبه‌پیشرفت بوده و مقتدر و توانمند می‌تواند در آینده، نفوذ آمریکا در منطقه را محدود کند.
کد خبر: ۱۱۰۶۰۵۹

دکترحمیدرضا حاجی‌بابایی، رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی عقیده دارد که فعالیت‌های نظامی و موشکی کشور تنها برای دفاع از ملت و مردم است، ولی این توان، با فضاسازی ترامپ مواجه شده است. وی در گفت‌وگو با جام‌جم در این زمینه به سوالاتمان پاسخ داده است.

ایران‌هراسی که ترامپ اخیرا راه انداخته به چه معناست و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

فکر می‌کنم ترامپ خودش نسبت به خودش ابهام دارد، یعنی نوع عملکردی که او در مدت ریاست جمهوری داشته به اندازه کافی برای دنیا مساله‌آفرین بوده و نیازی نیست که جمهوری اسلامی وارد این فضا بشود یا علیه کسی فضاسازی کند. ما اعتقاد داریم در منطقه برای همه امنیت باشد و این‌که آمریکا بخواهد وارد منطقه بشود، قومیت‌گرایی، کشتار و گروه‌هایی مثل داعش راه بیندازد و از آنها حمایت کند و دنبال تجزیه کشورها باشد و تفکرات گوناگونی به منطقه القا کند و براساس آن برادرکشی در منطقه راه بیندازد قابل قبول نیست. جمهوری اسلامی ایران قصد ندارد در منطقه قیمومیت کسی را به‌عهده بگیرد و دنبال این تفکر هم نیست و اعتقاد دارد که باید مردم منطقه در آرامش کامل زندگی کنند. درست است که در مورد برجام خیلی نقد داریم، اما این قرارداد یک توافق بین‌المللی است که باید اجرا شود و همه باید به آن پایبند باشند، اما حالا این‌که چه کسی پایبند نبوده مشخص است، ترامپ از روز اول که بر سر کار آمد، بنایش این بود که برجام را نپذیرد. ترامپ با این رفتارش در واقع زمینه‌سازی برای عبور از خطوط قرمز می‌کرد و اعتقادم دارم که هیات حاکمه آمریکا برای رسیدن به اهدافشان نیاز به ترامپ دارند. با موقعیت فعلی دنیا و با تعهداتی که آمریکا به دنیا داده و به خیال خودش بزرگی کرده، امروز به این جمع‌بندی رسیده که از این توافقنامه‌ها و خطوط قرمز باید عبور کند و بر این مبنا نیاز به ترامپی داشتند که هرموقع کار خراب شد بگویند مشکل از اوست و او نمی‌تواند و دیوانه است تا اگر موفقیت‌آمیز بود، سکوت کنند و حرفی نزنند. پس این چالش‌ها و میدان‌داری‌ها که در دنیا انجام می‌شود کار ترامپ است و ایران با هیچ کسی سر دشمنی ندارد و دنبال این است که مردم کشور را با اهدافی که جمهوری اسلامی برایش تعریف کرده جلو ببرد و هرکسی که جلوی این اهداف بایستد، قطعا با او مقابله خواهد شد. تمام این فعالیت‌های نظامی و موشکی کشور تنها برای دفاع از ملت و مردم است، اما ترامپ برای خودش فضاسازی می‌کند.

مباحثی که ترامپ در مورد انتقال پایتخت رژیم صهیونیستی به بیت‌المقدس راه انداخته یا بحث فعالیت‌های موشکی ایران چه برنامه‌ای را برای خاورمیانه پیش‌رو دارد؟

روزی که اعلام شد داعش شکست خورد، گفتم باید ببینیم چه بادکنک جدیدی را آمریکا هوا خواهد کرد و شاهدیم که این اتفاق هم افتاد، آمریکا در منطقه نیاز به بحران و پدیده‌های جدید و جلب توجه دارد. امروز مساله فلسطین حل شود، موضوع دیگری را مطرح می‌کند باید یک موضوعی در منطقه مطرح باشد که آمریکا جلوه کند. به طور مثال دانش‌آموزی درسش خوب نباشد یا ورزشکار خوبی نباشد یا قیافه مناسبی نداشته باشد، بالاخره یک جوری برای این‌که خودش را نشان بدهد سعی می‌کند میز و صندلی و شیشه را بشکند. امروز ترامپ دانش‌آموزی است که در دنیا برای نشان دادن خودش شیشه می‌شکند و این اقدامات را ناشی از تیزهوشی و اقدامات مثبت خود می‌داند و کارهایی مطرح می‌کند که هیچ انسان عاقلی انجام نمی‌دهد.

درحالی که ترامپ درحال برهم زدن امنیت منطقه است، چرا توپ را در زمین ایران می‌اندازد؟

غیر از این نمی‌تواند کاری کند. ترامپ از خطوط قرمز عبور می‌کند و چون نمی‌تواند خطوط قرمز را به خودش منتسب کند، لذا آن را به دیگران منتسب می‌کند.

این رفتار چه مزیتی برای رئیس‌جمهور آمریکا دارد؟

ایران در منطقه صاحب قدرت است و آمریکا از این مساله بشدت ناراحت است. آمریکا از این ناراحت است که چرا نمی‌تواند در منطقه نفوذش را بیشتر کند، لذا برای این‌که حضور خود را توجیه کند باید جمهوری اسلامی ایران را محکوم کند تا بگوید بحران زیر سر ایران است تا قدرت منطقه‌ای ما را تضعیف کند. معمولا در رقابت‌های سیاسی کسی که بحران ایجاد می‌کند سعی می‌کند این رفتار خود را به دیگری نسبت بدهد. کسی در کوچه فرار می‌کرد و می‌گفت دزد، دزد، دزد اما خودش دزدی کرده بود، می‌گفت دزد، تا کسی جلویش را نگیرد. این همان کاری است که ترامپ می‌کند.

جامعه جهانی و ایران،‌ باید نسبت به این رفتار ترامپ چه واکنشی داشته باشند؟

جامعه جهانی در حالت خوف و رجاست، اروپا می‌داند که ترامپ چه می‌کند، اما نمی‌خواهد خود را با ترامپ درگیر کند. البته جسته گریخته واقعیت‌هایی از زبان موگرینی و دیگران گفته می‌شود، ولی نمی‌خواهند خود را خیلی درگیر کنند. اروپا آرام از کنار آمریکا عبور می‌کند. یعنی نه می‌خواهد خودش را با شاخ او درگیر کند و نه می‌خواهد کنار او بایستد.

با این اوصاف، آیا در انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا شاهد پیروزی دوباره ترامپ خواهیم بود؟

اگر آمریکا به ترامپ نیاز داشته باشد، چهار سال بعد هم به او رای خواهد داد و کاری می‌کنند که رای بیاورد، اما اگر نیاز نداشته باشند فرد دیگری را می‌آورند که مطابق نیاز آمریکا باشد، لذا باید دید نیاز آمریکا در چهار سال آینده چه چیزی است.

آمریکا برای هرج‌مرج در منطقه 700 فرمانده داعش را بعد از شکست این حکومت فراری داد، ‌این توطئه‌ها چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

شما فکر می‌کنید داعش را چه کسی تولید کرد، خوب معلوم است آمریکا! چه کسی از داعش در منطقه حمایت کرد و فرماندهان این حکومت را چه کسی فراری داد، ‌مشخص است آمریکا. داعش فرزند نامشروع آمریکا و عربستان و رژیم صهیونسیتی است. اینها در یک موضوع باهم مشترک هستند و آمریکا در منطقه نفوذ می‌کند تا رژیم صهیونیستی و رژیم وهابی تقویت شوند و آزادیخواهان و دیگر کشورها و ملت‌های منطقه درگیر بحران برای ادامه حیات یاران آمریکا شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها