در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
امنیت از مهمترین مولفه ها و اساسی ترین نیازهای توسعه در هر کشوری است و کشورهای توسعه یافته امنیت را بنای پیشبرد اهداف اقتصادی و سیاسی خود قرار داده اند.پشتوانه مردمی نیروهای مسلح و تامین امنیت توسط مردم از مختصات اصلی سیاست های امنیتی در جمهوری اسلامی ایران است و همین موضوع سبب شده تا امروز به رغم ناامنی و نا آرامی ها و ناپایداری امنیت در منطقه، جمهوری اسلامی ایران،نیروهای مسلح و دستگاه های امنیتی در تامین امنیت بخوبی عمل کرده اند و بومی شدن شاخصه های امنیت در داخل کشور مانع از ورود ناامنی ها از بیرون مرزها به داخل کشور، بهرغم تلاش های صورت گرفته، شده است.
۱ــ در پدیدارشناسی روابط بینالملل رفتار دولتها را تابع معنا و تفسیر آنها از واقعیت میدانی میدانند و برآمدن معنای مشترک بینالاذهانی(Intersubjectivity) بین دولتهای متعدد را محصول کنشگری فعال آنها در میدانی مشترک دانسته و آن را بایسته و ضروری میپندارند.
انقلاب اسلامی ایران در سال۱۳۵۷ نهتنها یک تحول بنیادین در عرصه داخلی کشور بود، بلکه بهعنوان یکی از بزرگترین تحولات سیاسی قرن بیستم تأثیرات عمیقی بر جهان گذاشت. این انقلاب که با شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی آغاز شد، به مسلمانان و مستضعفان جهان این پیام را رساند که میتوان زیست سیاسی جدیدی را بر پایه عزت، استقلال و عدالت پایهریزی کرد.
اقدام به جعل واژگان برای جنبشهای آزادی بخش منطقه توسط آمریکا و رسانههای وابسته به آن به منظور ایران هراسی و تهی کردن افکار عمومی استقلال خواه در منطقه انجام شده است.
آخرین نمونه رویکرد ایجاد استبداد و یا اغتشاش از سوی آمریکاییها در سوریه پیش روی همه است. آنها، چون نتوانستند رژیم آقای بشار اسد را از محور مقاومت جدا کنند. با کمکهای خود به عواملشان این وضعیت جدید را در سوریه ایجاد کردند که در نهایت سبب فروپاشی رژیم بشار اسد شد و به این شکل آنها تسلط بیشتری بر مناطق نفتی سوریه پیدا کردهاند.
هیات آمریکایی برای دیدار با رهبر هیات تحریرالشام وارد دمشق شد و با ابومحمد الجولانی دیدار کرد. پیش از آمریکا نیز کشورهای فرانسه، آلمان، انگلیس و سازمان ملل نیز به منظور ارتباط با گروههای نظامی در سوریه نمایندگانی به دمشق فرستاده بودند.
در حال حاضر در سوریه شاهد وضعیتی هستیم که به نوعی تداعیکننده حمله کفتارها به صید ثمین خود است. در این حملات، هیچیک از اصول اخلاقی، حقوقی و ارزشهای ادعایی غربیها به هیچوجه رعایت نمیشود. به نظر من، این یک رسوایی تمامعیار است که نفاق موجود در سیاستهای غرب را به نمایش میگذارد.
مصر با پیشینهای تاریخی و اهمیت ژئوپلیتیک بالا از کشورهای مهم جهان عرب و جهان اسلام تلقی میشود اما در طول ۴۵ سال گذشته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به دلیل انعقاد قرارداد کمپ دیوید میان مصر و رژیم صهیونیستی مناسبات تهران و قاهره دستخوش سلسله فراز و فرودهایی شد و به پایینترین سطح رسید.
موضوع ایجاد ائتلافی عربی-اسلامی در منطقه از جانب وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با مقامات ارشد سیاست خارجه مصر دوباره مطرح شده و مورد توافق کلی قرار گرفته است. به همین دلیل امیدواریم مساله ائتلاف سازی برای مقابله با تهدیدات منطقهای و همچنین چگونگی افزایش و تعمیق روابط کشورهای منطقه در موضوعات مهم امنیتی، اقتصادی، تجاری و بانکداری در سطوح کارشناسی هرچه سریعتر انجام شود.
اظهارات اخیر رافائل گروسی درباره برجام که وجوه سیاسی و غیرفنی آن بر وجوه فنی ــ حقوقیاش برتری داشت و ابعاد ضدایرانیتری از گذشته به خود گرفته بود، نشان داد که مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مجددا به تنظیمات کارخانه بازگشته و کاملا بیمحابا و نمایان در جایگاه وکیل مدافع صهیونیستها قرار گرفته است.
همزمان با تحولات منطقه و پیگیری پروژه بیدولتسازی کشورهای آسیای جنوبغربی، اظهارات جدیدی توسط آقای گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رسانهها منتشر شده و سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان نیز درخصوص توانمندی هستهای ایران بیانیه دادهاند.
این اولین سفر رئیس جمهور ایران به مصر است و از این لحاظ بسیار مهم بهشمار میآید. باید توجه داشت که مصر نقش بسیار مهمی در بین کشورهای عربی دارد و با توجه به همگرایی که بین ایران و مصر در برخی حوزهها به ویژه مسائل سوریه وجود دارد، این سفر میتواند آغازی برای سرعت بخشیدن به همکاریهای سیاسی و فراتر از آن باشد.
رژیم صهیونیستی نابود خواهد شد، زیرا هستههای مقاومت در سوریه دوباره احیا خواهند شد و حتی اگر دولت سوریه از آنها حمایت نکند آنها به طور مستقل اقدامات خود را علیه رژیم صهیونیستی انجام خواهند داد. به همین دلیل میتوان گفت رژیم صهیونیستی در سوریه روی خوش نخواهد دید و همان طور که رهبر انقلاب فرمودند قطعا این رژیم ریشه کن خواهد شد.
توجه به مساله جنگ نرم از سوی رهبر انقلاب نشان از اهمیت این گونه عملیاتها در پیروزیهایی دارد که به تصرف، غصب سرزمین و تخریب همه زیر ساختهای یک سرزمین منجر میشود. به همین دلیل است که آمادگی در مقابل عملیات روانی و رسانهای یکی از مهمترین مولفههای اقتدار جبهه مقاومت به شمار میآید.
تحولات اخیر سوریه را باید از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داد، اما فارغ از هرگونه تحلیلی در این زمینه باید به این واقعیت توجه داشت که مقاومت بدون وقفه به کار خودش ادامه میدهد. اتفاقاتی که در سوریه رخ داد در اثر کوتاهی مسئولان این کشور بوده است. نوع تعامل جمهوری اسلامی ایران با سوریه در چهارچوب محور مقاومت هم به این شکل بود که این کشور مسیری بود برای رسیدن به لبنان و حزبا... و فلسطین.
همکاریهای اقتصادی میتواند بهترین راه برای تحکیم وحدت کشورهای اسلامی باشد، علاوه بر این طبیعی است که در این شکل از همکاریها گرایشهای قومی و مذهبی نیز رنگ میبازد و منافع جامعه مسلمین در اولویت قرار خواهد گرفت.
بیانات رهبر انقلاب همواره در یک بستر تاریخی و اجتماعی باید مورد تحلیل قرار گیرد. بویژه آنکه وقتی به تاریخ اسلام نگاه می کنیم چند قرن از حضور تفکر ناب اسلامی می گذرد و صدها فرمانروا با نگاه های انحرافی در حوزه اسلام و اندیشه ناب قرآنی برای به قهقرا بردن و منکوب کردن تفکر مقاومت علوی تلاش کردند.
بعد از سقوط حکومت بشار اسد در سوریه تلاش هایی در عرصه رسانه ای عمدتا در خارج از کشور صورت گرفت که با القای ناکام ماندن محور مقاومت، جامعه ایرانی را به سمت ناامیدی و یاس هدایت کنند.
شرایط برای افزایش فعالیت جوانان سوری به مرور زمان در حال فراهم شدن است. اختلافات در بین گروههای معارض بسیار بالاست. علاوه بر این در پشت پرده این گروهها نیز اختلافاتی وجود دارد. چراکه آمریکا، روسیه و اسرائیل نیز با هم اختلاف هدف دارند. به همین دلیل جوانان سوری از این فرصت استفاده خواهند کرد و به مرور بروز و ظهور بیشتری را از آنها شاهد خواهیم بود.
ملتها از آنچه در سوریه میگذرد دچار ترس و رعب نخواهند شد، بلکه اگر تا دیروز تردید داشتند در برابر هجمه غرب مقاومت کنند، امروز به قطعیت خواهند رسید که در این مسیر مقاومت میتواند منافع عالی آنها را پاس بدارد. در واقع آنها آگاه خواهند شد که در این وادی هر نوع سستی، پیامدهای جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت و به این شکل گستره محور مقاومت افزایش خواهد یافت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد